16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΑλλαγή σελίδας στο Δήμο Σαρωνικού, με την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δημήτρη...

Αλλαγή σελίδας στο Δήμο Σαρωνικού, με την ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Δημήτρη Παπαχρήστου

Ημερομηνία:

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημήτρης Παπαχρήστου: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα γιατί ο Δήμος Σαρωνικού αλλάζει σελίδα».

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Σαρωνικού ορκίστηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 ο νέος Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου και τα τακτικά μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο κόσμος που είχε αρχίσει να προσέρχεται αρκετά νωρίτερα της προκαθορισμένης ώρας (7:30 το απόγευμα) γέμισε, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο τους εσωτερικούς χώρους αλλά και το προαύλιο του κτιρίου συμμετέχοντας στη γιορτή.   

Η ορκωμοσία ξεκίνησε  με την τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου,
στην οποία χοροστάτησε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. «Αγαπητέ Δήμαρχε Σαρωνικού, είμαστε όλοι δίπλα σας σε αυτή τη νέα αρχή στηρίζοντας τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον στη νεανική σας φρεσκάδα και δύναμη αλλά και στην ήδη μεγάλη εμπειρία σας ως αυτοδιοικητικού. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα βοηθήσουμε σε ό,τι μας χρειαστείτε», υπογράμμισε ο κ. Νικόλαος ευχόμενος στον νέο Δήμαρχο καλή θητεία.  

Ο νέος Δήμαρχος Σαρωνικού,  Δημήτρης Παπαχρήστου, στην ομιλία του την οποία ξεκίνησε μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα, τόνισε μεταξύ άλλων:

  • Σήμερα είναι ιστορική στιγμή για τον δήμο Σαρωνικού γιατί ξεκινάει ένα καινούργιο κεφάλαιο. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά που μας πόνεσαν και μας πλήγωσαν, είμαστε αποφασισμένοι να τα αφήσουμε πίσω. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια σας χρειαζόμαστε δίπλα μας.

 

  • Θα δώσουμε το 100% της δύναμής μας ώστε όλα αυτά που σας υποσχεθήκαμε να τα δείτε στην πράξη.

 

  • Θέλουμε να φέρουμε αλλαγή στην κουλτούρα διακυβέρνησης του δήμου. Αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσετε από τον τρόπο που θα λειτουργώ εγώ, οι συνεργάτες μου, το προσωπικό του δήμου, από την όρεξη με την οποία θα πέφτουμε πάνω στα προβλήματα, από τις ώρες που θα δουλεύουμε, από την ευγένεια και τη συμπεριφορά μας.

 

  • Η υπόσχεση που σας δίνουμε σήμερα είναι ότι σε πέντε χρόνια ο δήμος μας θα είναι τελείως διαφορετικός.

 

Κατά την τελετή ορκωμοσίας χαιρετισμούς απηύθυναν, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης, ο απελθών τον Φεβρουάριο του 2023 Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» Σάββας Ακούσογλου, η επικεφαλής της παράταξης «Ένας Σαρωνικός για όλους» Δήμητρα Ράπτη και ο επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Νέα Πνοή» Γιάννης Κυριακόπουλος.

 

Ακολουθεί η σύντομη ομιλία του Δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου:

Σεβασμιώτατε, αξιότιμοι πατέρες, κύριε βουλευτά, κύριοι δήμαρχοι, συνδημότισσες και συνδημότες.

Σήμερα, είναι ιστορική στιγμή για τον δήμο Σαρωνικού γιατί ξεκινάει ένα καινούργιο κεφάλαιο. Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά που σας πόνεσαν, σας πλήγωσαν, μας πλήγωσαν, είμαστε αποφασισμένοι να τα αφήσουμε πίσω. Αυτό που μπορώ να σας εγγυηθώ ως ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Σαρωνικού είναι ότι μαζί με όλη τη δημοτική ομάδα και όλους τους δημοτικούς συμβούλους θα δώσουμε το 100% της δύναμής μας, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε, ώστε όλα όσα σας είχαμε υποσχεθεί να τα δείτε στην πράξη.

Αυτό που με έχετε ακούσει να σας λέω, ότι δηλαδή δεν θέλουμε καθόλου πίστωση χρόνου, είναι κάτι το οποίο μας αντιπροσωπεύει. Είναι κάτι το οποίο μας έχει πονέσει τα προηγούμενα χρόνια και εμείς δεν θα επαναλάβουμε. Από όταν εκλεγήκαμε μέχρι σήμερα έχουμε σχεδιάσει με τους συνεργάτες μου, έχουμε κάνει ραντεβού, έχουμε κάνει επαφές ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2024 να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου μας, να είμαστε έτοιμοι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε μια νέα αρχή.

Και αυτό είναι κάτι που θα το δείτε. Θα το δείτε από τον τρόπο που θα λειτουργώ εγώ, οι συνεργάτες μου, το προσωπικό του δήμου, από την όρεξη με την οποία θα πέφτουμε πάνω στα προβλήματα, από τις ώρες που θα δουλεύουμε, από την ευγένεια, από τη συμπεριφορά, από την αλλαγή κουλτούρας που θέλουμε να φέρουμε στον δήμο Σαρωνικού. Αυτή την προσπάθεια δεν μπορούμε να την κάνουμε μόνοι. Οι εκλογές τελείωσαν και τις αφήνουμε πίσω. Τώρα έχουμε πραγματικά ανάγκη τη συμμετοχή όλων. Γιατί αυτή η προσπάθεια είναι πολύ μεγάλη, είναι δύσκολη και θέλει επιμονή και συνεργασία. Θέλει να αφήσουμε όλα αυτά από μας πλήγωσαν και να συνεργαστούμε προκειμένου να τα καταφέρουμε.

Ακούω με χαρά τους αρχηγούς των παρατάξεων να λένε ότι στα καλά –και να είστε σίγουροι ότι θα είναι πολλά- θα είμαστε μαζί. Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε ανάγκη όλους εσάς. Γιατί η αλλαγή της κουλτούρας που θέλουμε να φέρουμε, η αλλαγή στη διακυβέρνηση του δήμου πρέπει να στηριχτεί από εσάς. Πρέπει αυτές τις αλλαγές που θα φέρουμε στην καθημερινότητα να τις αγκαλιάσετε και με επιμονή και πίστη να είμαστε εκεί  να τις παλεύουμε, μέχρι να δούμε να πραγματοποιούνται όλα όσα έχουμε σχεδιάσει για τον Δήμο Σαρωνικού.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύ θερμή σημερινή υποδοχή και την παρουσία σας εδώ σήμερα, που δεν δημιουργεί μόνο μια όμορφη εικόνα αλλά και μια πολύ μεγάλη ευθύνη για να τα καταφέρουμε. Η υπόσχεση που σας δίνουμε είναι ότι σε πέντε χρόνια ο δήμος μας θα είναι τελείως διαφορετικός από σήμερα.

Καλή επιτυχία σε όλους, υγεία και καλή συνεργασία να έχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό του δήμου για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, για την παρουσία τους εδώ αλλά και για όλα αυτά που θα καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε πολύ στις δικές σας δυνάμεις και στη δική μας καλή συνεργασία.

Με το καλό να ξεκινήσουμε μια δημιουργική θητεία. Καλή θητεία σε όλους μας!

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img