16.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΔ. Παπαχρήστου, Δήμαρχος Σαρωνικού:«Δημιουργούμε Πολεοδομία στον Δήμο Σαρωνικού, μέσα στο 2024»

Δ. Παπαχρήστου, Δήμαρχος Σαρωνικού:«Δημιουργούμε Πολεοδομία στον Δήμο Σαρωνικού, μέσα στο 2024»

Ημερομηνία:

Στις καθημερινές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε όλες τις δημοτικές ενότητες με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, στην σημαντική πολιτική απόφαση να δημιουργηθεί Πολεοδομία (Υπηρεσία Δόμησης –ΥΔΟΜ) στον δήμο Σαρωνικού μέσα στο 2024, αλλά και στην στοχοθεσία των αιρετών της διοικούσας παράταξης, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr

«Ξεκινήσαμε με ορμή και ενέργεια ώστε μέχρι να ωριμάσουν και να προχωρήσουν τα σημαντικά έργα που έχουμε σχεδιάσει για τον Δήμο Σαρωνικού, να κάνουμε αρκετές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους που δείχνουν ότι υπάρχει δημοτική αρχή», τόνισε. Και πρόσθεσε: «Προχωράμε κάνοντας αλλαγές σε καθημερινά και απλά ζητήματα, για παράδειγμα καθαρίζουμε ένα ρέμα ή προχωράμε σε  φύτευση λουλουδιών σε κοινόχρηστους χώρους ή βάφουμε ένα χώρο. Όλα αυτά είχαν λείψει τα τελευταία χρόνια από το δήμο Σαρωνικού. Βλέπουμε ότι ο κόσμος τα αγκαλιάζει με ενθουσιασμό γιατί βλέπει ότι υπάρχει μια δημοτική ομάδα που φροντίζει για τα  μικρά μέχρι να φτάσουμε στα μεγάλα».

  • Ο Δημήτρης Παπαχρήστου ανακοινώνοντας τη δημιουργία Πολεοδομίας στον Δήμο τόνισε:

«Υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση με την πολεοδομία Μαρκοπούλου ώστε για ένα χρόνο ακόμη να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα θέματα του Δήμου Σαρωνικού. Ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε απέναντι στην εν λόγω υπηρεσία αλλά κυρίως απέναντι στου δημότες μας να δημιουργήσουμε την δική μας πολεοδομία, στον δήμο Σαρωνικού μέσα στο 2024. Ήταν πολιτική απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής  να μην δημιουργήσει ο δήμος δική του πολεοδομία. Αυτό είχε ως συνέπεια η πολεοδομία Μαρκοπούλου να σταματήσει να εξυπηρετεί τους δημότες μας, κάτι που είναι λογικό αν λάβει κανείς υπόψη το περιορισμένο προσωπικό και τον φόρτο εργασίας της υπηρεσίας. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη σε ένα δήμο χωρίς πολεοδομία».

  • Αναφερόμενος στον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου είπε:

«Ο Αντώνης Κουλουβράκης είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει από διοίκηση, ήταν μέχρι πρότινος αναπληρωτής διοικητής στο Ασκληπιείο Βούλας και εδώ και κάποιες εβδομάδας που συνεργαζόμαστε οι υπηρεσίες τον έχουν αποδεχτεί πολύ καλά. Ο ίδιος αφιερώνει πολύ χρόνο ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τον καινούργιο σχεδιασμό στον δήμο Σαρωνικού, κάτι που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ευρύτερης αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε».

  • Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στοχοθεσία των αιρετών της διοικούσας παράταξης σημείωσε:

«Κάθε αντιδήμαρχος έχει στα χέρια του έναν φάκελο με όλα όσα οφείλει να πράξει εντός του 2024, ώστε να κριθεί εάν θα παραμείνει στη θέση του το 2025. Για τους ίδιους λόγους υπάρχει ένας ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, ο κ. Σπύρος Χαρακτινός, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση της πορείας  εκτέλεσης του έργου των αντιδημάρχων. Το προεκλογικό μας πρόγραμμα θα πρέπει να μπορέσουμε να το ορίσουμε στο χρόνο. Αντίστοιχη στοχοθεσία έχει και το γραφείο δημάρχου, έχω κι εγώ έτσι ώστε να μην χανόμαστε στα καθημερινά αλλά να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

  • Ερωτώμενος σχετικά με το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών υπογράμμισε:

«Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρώτο δείγμα γραφής της νέας δημοτικής αρχής. Θέλουμε να έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά από παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και ζητήματα οργανωτικά και λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση για το τί επιτεύχθηκε τις πρώτες 100 ημέρες. Την άνοιξη θα υπάρξει νέος προγραμματισμός ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου».

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img