26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΥποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στο Σούνιο: Μεγάλη συγκίνηση και δέος για τους παρευρισκόμενους

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στο Σούνιο: Μεγάλη συγκίνηση και δέος για τους παρευρισκόμενους

Ημερομηνία:

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας στον Δήμο Λαυρεωτικής την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024. Η διέλευση της φλόγας ξεκίνησε από το Φοινικόδασος στην πόλη του Λαυρίου με λαμπαδηδρόμους και στη συνέχεια με αυτοκίνητο, ενώ πριν τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου την παρέλαβε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική στην «Ατλάντα 1996» Ιωάννης Μελισσανίδης και την οδήγησε μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα. Εκεί άναψε τον βωμό σηματοδοτώντας την έναρξη της τελετής Υποδοχής παρουσία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, μπροστά σε πλήθος επισήμων και εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARΙS 2024».

Κατά την εντυπωσιακή τελετή, στον ιερό βράχο που δεσπόζει ο Ναός του Ποσειδώνα κάτω από τον καταγάλανο Αττικό Ουρανό, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα με κορυφαίο το μουσικοχορευτικό δρώμενο υψηλών προδιαγραφών «Olympic Flame begins its journey to Paris» που παρουσίασε το Αγωνιστικό τμήμα Γυμναστικής του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου, το οποίο εμπνεύστηκαν οι προπονήτριες κ. Βάσια Γιαπτσέ και κ. Κατερίνα Γαλαίου. Ήταν ένα μοναδικό θέαμα με ακροβατικά και η ίδια ομάδα των τριάντα αθλητών και αθλητριών θα εκπροσωπήσει την πόλη μας, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γυμναστικής στη Βουλγαρία το καλοκαίρι του 2024. Παράλληλα, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής μάγεψε το κοινό με τις διαπολιτισμικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και  των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας  με μαέστρο τον κ. Ιωάννη Οικονομάκη.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους, τονίζοντας στην ομιλία του πως «με συγκίνηση και έντονη φόρτιση υποδεχόμαστε στο Δήμο μας την Ολυμπιακή Φλόγα. Αυτή τη σημαίνουσα φλόγα με τα σπουδαία και πανανθρώπινα σημαινόμενα. Με το βάθος του συμβολισμού της υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη, η ειρήνη, η ισότητα , η συμπερίληψη και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα αποτελούν τους πυλώνες του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Η Ολυμπιακή φλόγα του Ωραίου, όπως ωραίοι είναι οι αδερφωμένοι λαοί, του Μεγάλου, όπως μεγάλες είναι οι ολυμπιακές αξίες και του Αληθινού, όπως  αληθινά είναι τα επιτεύγματα του πολιτισμού, αύριο αναχωρεί για τη Γαλλία.

Είναι αλήθεια κύριε Christian Fatras, ότι αυτή η σημερινή μυσταγωγία επιβεβαιώνει με τον πιο στέρεο τρόπο τους κοινούς  δεσμούς φιλίας που ενώνουν την Ελλάδα με τη Γαλλία, κυρίως υπογραμμίζει ότι η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ευρώπη κατά την αρχαιότητα και θεμελιώθηκε πάλι στην Ευρώπη με την γαλλική επανάσταση.

Από εδώ από την καρδιά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ακολουθούμε το νήμα των πανανθρώπινων  Ολυμπιακών αξιών και ευχόμαστε στην οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 καλή επιτυχία!

Παρίσι 2024 είναι η δική σου μεγαλειώδης ώρα!»

Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» κ. Cristian Fatras και της Εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Προέδρου Ελλήνων Olympians, ολυμπιονίκη Βούλας Κοζομπόλη.

Ειδικές ευχαριστίες στο Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κερατέας, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαυρεωτικής, την Ομάδα Εθελοντών του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών & Φυσικών Καταστροφών, τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λαυρίου, τα Σώματα Ασφαλείας, το προσωπικό του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και το Εστιατόριο – Καφέ ¨Ναός¨ που βρίσκεται στην έξοδο του Αρχαιολογικού Χώρου για το γεύμα μετά την εκδήλωση που ήταν ευγενική χορηγία του κυρίου Γιώργου Τερλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Μια ζεστή “ΑΓΚΑΛΙΑ” στο Κορωπί για την ψυχική υγεία

https://www.youtube.com/watch?v=rV6xqswzquo Σε βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξελίσσεται ο...

Στο Κορωπί το ¨ηλεκτρονικό μάτι¨ της Πολιτικής Προστασίας

https://www.youtube.com/watch?v=K953xO8xk3E Με ένα υπερσύγχρονο ντρόουν ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του...

Στο Κορωπί οι υπεραθλητές του Τριάθλου για τη στήριξη της «Γαλιλαίας». Έκλεψε τις καρδιές όλων η μικρή Λουκία!

https://www.youtube.com/watch?v=ge5FDnFSFZg Στο Κορωπί η  πρώτη στάση των υπεραθλητών του Τριάθλου...

Τελευταία Άρθρα

spot_img