26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΕκδήλωση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 η σημαντική ενημερωτική και επιμορφωτική εκδήλωση για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής και του 5ου  Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ) Αττικής με την υποστήριξη του Δήμου Κρωπίας στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κορωπίου. Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Διευθυντής του 2ου Δ.Σ Κορωπίου κ.Αλεξανδράκης. Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση λόγω έκτακτης υποχρέωσης εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Ντούνης ενώ την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κρωπίας εκπροσώπησε, η πρόεδρος της, δημοτική σύμβουλος και εκπαιδευτικός καΕλένη Αδάμ.

Ο κ. Κιούσης υποστήριξε ότι η ανάγκη άμεσου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ενεργητικών πολιτικών αντιμετώπισης των φαινομένων της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού έχει γίνει πλέον κρατική πολιτική και το χαρακτήρισε ως  ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στη συμβολή του Δήμου είπε, «Εμείς ως Δήμος Κρωπίας με την Κοινωνική μας Υπηρεσία παραμένουμε κοντά στην κοινωνία του Δήμου μας και στις σχολικές μονάδες! Mαζί με την γονεακή και εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση που χρήζει της προσοχής μας».

Αναρωτήθηκε αν αυτό αρκεί από μόνο του και απάντησε «Όχι»! και επισήμανε : «με τη σημερινή συνάντηση γίνεται μια μεγάλη αρχή για μια περισσότερο συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. Οι εκλεκτοί ομιλητές αναλύουν πλήρως όλες τις διαστάσεις του θέματος και μας οπλίζουν με γνώση».

Ο κ. Κιούσης ήταν δεικτικός και ξεκάθαρος για την έξαρση αυτών των φαινομένων : Οφείλουμε όλοι να προβληματιστούμε για τα αίτια των φαινομένων αυτών που υποδηλώνουν ξεκάθαρα, μια μεγάλη και βαθιά πνευματική κρίση…μια κρίση αξιών των σύγχρονων κοινωνιών. Κάτι δεν κάνουμε καλά! Ως νέοι γονείς, ως εκπαίδευση, ως θεσμικοί και συλλογικοί φορείς! Απαιτείται εθνική και ευρωπαϊκή αφύπνιση για να ξαναβρούμε μαζί αυτά που μας ενώνουν. Να ξαναβρούμε εκείνες τις κοινές αξίες  που δημιουργούν κοινωνική συνοχή και αισιοδοξία για τη συνέχιση της ζωής!

   Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανδρέας Ντούνης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία αυτής της πρώτης συνάντησης και στην μεγαλύτερη προσπάθεια που πρέπει να γίνει στην γονεακή κοινότητα ώστε να φτάσουν οι πολιτικές πρόληψης σε κάθε οικογένεια. Διαβεβαίωσε για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της φροντίδας των σχολικών μονάδων που και αυτή συμβάλλει στην πολιτική της αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων.

Ο κ. Κ. Παπαχρήστου,  Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής λόγω έκτακτης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και η κα Χ. Παπαγιαννίδου σύμβουλος Εκπαίδευσης συντόνισε την εκδήλωση.  Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πρώτα  η ενδιαφέρουσα και επεξηγητική εισήγησή της ΔΙΠΕ Αν.Αττικής των Κ. Παπαχρήστου και Κ. Λεμπέση  για το θεσμικό πλαίσιο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας /Εκφοβισμού (Ε.ΒΙ.Ε) και τον ρόλο εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων. Ακολούθησαν οι υπόλοιποι εισηγητές που εμβάθυναν στο πρόβλημα της «Ε.ΒΙ.Ε».

Συμμετείχαν πολλοί εκπαιδευτικοί από Κορωπί και Μαρκόπουλο, διευθυντές σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορωπίου και Μαρκοπούλου, στελέχη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Αν.Αττικής, του 1ου  Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής & Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και  γονείς.

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img