25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣυνεδρίαση συντονιστικού τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής

Συνεδρίαση συντονιστικού τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024, στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαυρεωτικής με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά παρευρέθηκαν ο Διοικητής Π.Υ. Αν. Αττικής Αρχιπύραρχος Βικέντιος Μαρινάκης, ο Διοικητής Π.Υ. Λαυρίου Αντ/ρχος Βασίλης Πολύζος, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής Παναγιώτης Φλεβάρης, η Αν. Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Σωτηρία Μπάϊμπου, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λαυρεωτικής Χάρης Ζαγουρής, Ελένη Κανελλοπούλου Ελένη και Θανάσης Μακροδημήτρης, ο Ιωάννης Πανής από το Α.Τ. Κερατέας, ο Υποδιοικητής Α/Τ Λαυρεωτικής Υ/Β΄ Χρήστος Καϊάφας, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Αντιπλοίαρχος Ευαγγελία Βλάχου, ο Αν/τής Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λαυρεωτικής Βαγγέλης Λιούμης, ο εκπρόσωπος του ΕΥΠ ΚΕΤΘ ΚΕΝ Αυλώνας Προκόπιος Παράσχου, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Δημοτικής ενότητας Λαυρίου Βαγγέλης Μπούζας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι – μέλη ομάδας Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Καρασαββίδης και Δημήτρης Ζώρζος, ο εκπρόσωπος του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» Άγγελος Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου Αλέξανδρος Ματιάς και ο υπάλληλος του Δήμου Λαυρεωτικής Δημήτρης Ανέστης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς, η απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού σχετικά με μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η αναγκαία συμμόρφωση των υπόχρεων για τον καθαρισμό των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών και οι εργασίες αποψίλωσης σε δασικές περιοχές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των φορέων και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας τους.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img