34.6 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΠλήρης αδιαφορία!

Πλήρης αδιαφορία!

Ημερομηνία:

Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι η λήθη. Να πνίγουν τους ιδιοτελείς και τους ανεπαρκείς στη σκόνη της μηδαμινότητάς τους!”

Ναι, το εμπεδώσαμε! Φθάσαμε στις ευρωεκλογές, οι οποίες έχουν πάρει τη μορφή “δημοψηφίσματος” για τις πολιτικές παρατάξεις και βαρετού “πάρεργου” για τους πολίτες της Ελλάδος!

Φθάσαμε στις ευρωεκλογές αφού επί μήνες βιώσαμε το απόλυτο ξεκατίνιασμα μεταξύ των τριών βλασταριών της Κρήτης και του στενού τους κύκλου. Κανείς εκ των τριών αυτών πολιτικών αρχηγών δεν έχει αντιληφθεί πόσο αμελητέες ποσότητες αντιπροσωπεύουν για σχεδόν το σύνολο των πολιτών… Και οι τρεις έχουν μεταλλάξει την παράταξη στην οποία ηγούνται σε κάτι εντελώς διαφορετικό και όλοι τους  -και οι τρεις τους, τροχιοδρομούν προς την ίδια κατεύθυνση… προς κάποιο διφορούμενο Κέντρο, και ο καθένας εκ των τριών το βλέπει από την σκοπιά που του ταιριάζει, αλλά και οι όλοι μαζί παρέα ψαρεύουν στο ίδιο κοπάδι από διαφορετικές ψαρόβαρκες, που αποτελούν και τη μοναδική ίσως διαφορά μεταξύ τους…

Το μόνο που ενδιαφέρει και τους τρεις πολιτικούς μας αρχηγούς είναι τα ποσοστά που θα πάρουν οι παρατάξεις τους, που θα τους δώσουν χρόνο! Βέβαια σε αυτό το σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο και αυτό δυστυχώς είναι κακό για τη χώρα, μιας και τροφοδοτεί την αλαζονεία του -την αλαζονεία της εξουσίας! Οι άλλοι δύο είναι απλά αναλώσιμο υλικό σε δύο παρατάξεις που απειλούνται με αφανισμό! Δύο τυχάρπαστοι αρχηγοί που προέκυψαν από λάθος, οι οποίοι χαντάκωσαν τα όποια υπολείμματα των παρατάξεων τις οποίες  διοικούν. Και οι δύο είναι αμελητέες ποσότητες  -δύο πραγματικοί losers! Δεν αξίζει καν να ασχοληθεί κανείς μαζί τους…

Ας έρθουνε τώρα στο τερέν της φιλελεύθερης παράταξης  -της Νέας Δημοκρατίας, που και σε αυτές τις εκλογές -τις ευρωπαϊκές, γλιστρά και μετατοπίζεται ολοένα και περισσότερο σε πολιτικές περιοχές που ανέκαθεν αντιπροσώπευαν τον πολιτικό της αντίπαλο! Αυτό που βλέπουμε σήμερα κάτω από τον πυρσό, γράφει μεν Νέα Δημοκρατία αλλά δυστυχώς είναι το μόνο που στην πραγματικότητα δεν είναι, όπως και ο πρόεδρός της ουδεμία σχέση έχει με αυτή την παράταξη, ούτε με εκείνους που υπήρξαν πρόεδροι πριν απ’ αυτόν! Ο πρόεδρος αυτός μιλά εξ’ ονόματος μιας παράταξης που χτίζει αργά αλλά σταθερά, αλλά σε καμία περίπτωση εξ’ ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, μιας και ποτέ ο ίδιος δεν αισθάνθηκε ΝεοΔημοκράτης.

Ο κόσμος έχει στην κυριολεξία μπουχτίσει και για πρώτη φορά φαίνεται να μην αντιδρά ούτε θετικά ούτε αρνητικά στις εκλογές που έφθασαν στο κατώφλι της χώρας! 

Δυστυχώς αυτή η αχρεία πολιτική πραγματικότητα έχει ξενερώσει την πλειοψηφία των πολιτών, μιας και τους στέρησε τη δυνατότητα να ονειρεύονται! Από αυτούς τους πολιτικούς στους οποίους ήδη έχει μπει ημερομηνία λήξης, οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα περισσότερο από τα συνηθισμένα κούφια λόγια μιας ξύλινης γλώσσας και είναι ο λόγος που θα τους φιλέψουν με την αδιαφορία τους, την οποία θα νιώσουν στο πετσί τους.

Οι πολίτες αγαπητοί κύριοι εκ Κρήτης, δεν απορρίπτουν,  δεν αντιλέγουν γιατί νιώθουν πως δεν έχει νόημα. Απλά κάποια στιγμή ξεχνάνε τα ασήμαντα και τους ασήμαντους.

 

Σχετικά Άρθρα

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Παράλυση προσώπου: Αίτια και αντιμετώπιση

Η παράλυση προσώπου είναι μία σχετικά σπάνια, και δύσκολη...

«Αντιμέτωποι με το Ευρωπαϊκό μέλλον» Του Θοδωρή Νουλίκα

 “Neminem credideritis patriae consultūrum esse, nisi vos ipsi patriae...

Εκδήλωση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 η σημαντική ενημερωτική...

Τελευταία Άρθρα

spot_img