34.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Του πήραν την Άννα Διαμαντοπούλου μέσα από τα χέρια!» Του Θεόδωρου Γιάνναρου

«Του πήραν την Άννα Διαμαντοπούλου μέσα από τα χέρια!» Του Θεόδωρου Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Πήρε ότι άχρηστο κυκλοφορούσε ως free agent στην πολιτική αγορά από το ΠΑΣΟΚ, τους έδωσε υπουργικές θέσεις, τους κανακεύει ως κόρη οφθαλμού, αλλά έχασε μέσα από τα χέρια του την Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι πιο Νέα Δημοκρατία από πολλούς ΝεοΔημοκράτες, μιας και ίσως να την φοβήθηκε… Να την φοβήθηκε γιατί έχει πολλές συμπάθειες και φίλους στο κυβερνών κόμμα και μάλλον θα αποτελούσε κίνδυνο για τον ίδιο και τα σχέδιά του! Η Άννα Διαμαντοπούλου διαθέτει όλα όσα απαιτούνται για να γίνει ακόμα και πρόεδρος και αρχηγός της φιλελεύθερης παράταξης…

Προκειμένου να καρπωθεί την αίγλη της, αλλά να μην την έχει και στα πόδια του και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο να την πατήσει, την πρότεινε για τον Ο.Ο.Σ.Α, αλλά δεν του ‘κατσε. Η Άννα Διαμαντοπούλου μόνο με κορυφαία υπουργική θέση θα δέχονταν και σίγουρα όχι με πονηρά… αλατοπίπερα χωρίς πολιτική ουσία!

Το μόνο σίγουρο είναι, πως μόνον αφελής δεν είναι η Άννα Διαμαντοπούλου… Οι ρίζες που έχει κτίσει μετά την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ, έχουν καθαρά φιλελεύθερη κατεύθυνση και πολιτική υφή! Μόνο τυχαίο δεν είναι, το γεγονός, ότι αποτελεί δυναμικό στέλεχος και μέλος του ΔΣ της Coca Cola Hellas! Αυτό σίγουρα δεν το μπορεί ο καθένας… παρά μόνο κάποιος με απόλυτα φιλελεύθερη πολιτική φιλοσοφία!

Ο Μητσοτάκης κωλυσιέργησε και άργησε και η Άννα Διαμαντοπούλου γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ με σκοπό να διεκδικήσει την Προεδρεία να μεταλλάξει το ΠΑΣΟΚ μακριά από τις σοσιαλίζουσες ανοησίες και να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τον Μητσοτάκη… στον ίδιο ακριβώς πολιτικό πόλο  -τον φιλελεύθερο! Την έχασε μέσα από τα χέρια του, γιατί την θεώρησε μελλοντική εσωκομματική του αντίπαλο! Στην πασοκοκρατούμενη Νέα Δημοκρατία, που έχει πλέον απαρνηθεί τις αξίες και την ιδεολογία της, η Άννα Διαμαντοπούλου θα ευρίσκε στο μέλλον, ελεύθερο πεδίο για να οδηγήσει την νέα της παράταξη πίσω στις ρίζες της και αυτό το γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Για να δούμε τώρα, ποια είναι η σιδηρά κυρία Άννα Διαμαντοπούλου  η ελληνίδα Θάτσερ… η πολιτικός, που θα μπορούσε να αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στη σημερινή Νέα Δημοκρατία…

Η Άννα Διαμαντοπούλου με δηλώσεις της πριν τις εκλογές του 2019, είχε ευθαρσώς δηλώσει πως πίστευε ακράδαντα στην αυτοδυναμία της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και την πίστη της σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διαφορετικούς τρόπους συναίνεσης. Η Άννα Διαμαντοπούλου τότε, είχε στηλιτεύσει τη διχαστική και λασπολόγο πολιτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία! Ήταν πάντα υπέρμαχος της μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία και απέναντι σε όλους εκείνους τους παλαιοπασόκους-δεινόσαυρους, που ήταν αντίθετοι και στόχευαν να κόψουν κάθε γέφυρα προς αυτή την προοπτική!

Η Άννα Διαμαντοπούλου χωρίς “μεν” και “αλλά”, ήταν πάντα πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που εκνεύριζε το τότε παρωχημένο ΠΑΣΟΚ, του ΓΑΠ και αργότερα της Φώφης Γεννηματά, που πορεύονταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… Η Άννα Διαμαντοπούλου με τη στάση της, κατάφερε να ξεθωριάσει το πράσινο του ΠΑΣΟΚ και να οδηγήσει πολλά κορυφαία στελέχη του στην αγκαλιά το κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλούς ψηφοφόρους του, να ακολουθούν το ρεύμα προς τη Νέα Δημοκρατία, με την ίδια να είναι έτοιμη για κορυφαία υπουργική θέση… μόνο που εκεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προτάσσει συνήθως τον εαυτό του, δείλιασε και ο αρραβώνας δεν έγινε! 

Η Άννα Διαμαντοπούλου είχε συμβάλει, ώστε η αγανάκτηση από την αβάσταχτη φορομπηχτική φορολογία του ΣΥΡΙΖΑ, να ωθήσει τη μεσαία τάξη στο να ψηφίσουν μαζικά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παλιά ποτέ επάρατης Δεξιάς, καθώς και την αυτοδύναμη Μητσοτακική προοπτική. Η Αννα Διαμαντοπούλου, αν και απούσα από τις κομματικές διεργασίες εντός του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του οποίου διαφωνούσε κάθετα, δήλωνε παρούσα στην πολιτική σκηνή,  αλλά σίγουρα πιο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και έτη φωτός μακριά από τις σοσιαλίζουσες  ανοησίες και μακριά από την οποιαδήποτε αριστερά η κεντροαριστερά προσέγγιση!.

Για την Άννα Διαμαντοπούλου, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα και του Πολάκη, όσο και εκείνο που αυτοαποκαλούνταν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  δεν δικαιούνταν να ομιλούν, οι πρώτοι γιατί ήταν διεφθαρμένοι-απατεώνες, που κατέστρεψαν τη χώρα, όντας ανίκανοι και κακοήθεις, ενώ οι δεύτεροι αναζητούσαν ιδεολογία και λόγο πολιτικής ύπαρξης!

Η Άννα Διαμαντοπούλου πάντα ήταν δίπλα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την έχασε μέσα από τα χέρια του και τώρα οδηγείται καθαρά από τη φιλοδοξία που την διακατέχει, να ξεχωρίζει, ασχέτως με την παράταξη που την φιλοξενεί! Για την Άννα Διαμαντοπούλου και την επιδίωξη της να ενταχθεί στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν ευοδώθηκε, ισχύει πως… όπως στον ουρανό δεν υπάρχουν δυο ήλιοι έτσι και σε μια παράταξη δεν μπορεί να υπάρχουν δύο  κυρίαρχοι ηγέτες. 

Κάπως έτσι, η Άννα Διαμαντοπούλου θα δοκιμάσει τώρα, μιας και δεν της έκατσε η Νέα Δημοκρατία, την τύχη της στο ΠΑΣΟΚ, διότι κακά τα ψέμματα: “… είναι προτιμότερο να είναι κάποιος πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στη Ρώμη!”.

 

Σχετικά Άρθρα

“Αλήθεια, έχουμε μέλλον;” Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Οι κύκλοι κλείνουν ξαφνικά… αλλά όχι αναπάντεχα. Άλλωστε, το...

«Το Ισλάμ σχεδιάζει να επιβληθεί στην Ε.Ε!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Το βασικό πρόβλημα της Δύσης δεν είναι ο ισλαμικός...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

«Αντιμέτωποι με το Ευρωπαϊκό μέλλον» Του Θοδωρή Νουλίκα

 “Neminem credideritis patriae consultūrum esse, nisi vos ipsi patriae...

“Η στατική μηχανική και η πολιτική αλχημεία” Του Θοδωρή Γιάνναρου

  Είναι φοβερό, αν κάποιος ηττηθεί και καταρρεύσει, παρ’ ότι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img