22.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠρεσβευτές πολιτισμού μαθητές από την Ελλάδα και την Κίνα με οικοδεσπότη το...

Πρεσβευτές πολιτισμού μαθητές από την Ελλάδα και την Κίνα με οικοδεσπότη το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου!  

Ημερομηνία:

“Ο πολιτισμός μας ενώνει!” Με αυτό το διαχρονικό σύνθημα ως οδηγό,  μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου άνοιξαν την αγκαλιά τους και φιλοξένησαν ως πρεσβευτές πολιτισμού, τους μαθητές του The angel troupe,  ενός Μουσικού Σχολείου από την Κίνα, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που οργανώνει και πραγματοποιεί σε σχολεία της χώρας μας η Κινεζική πρεσβεία της Ελλάδας.

Η εκδήλωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη και ενθουσίασε τους μαθητές των δύο χορών αλλά και τους εκπροσώπους της διπλωματικής αποστολής τους οποίους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικράτησε είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το 1ο Γυμνάσιο Λαυρίου που προετοίμασε και φιλοξένησε αυτή την εξαιρετική εκδήλωση με τίτλο:  “Αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών και ενωμένα χέρια για το μέλλον”

“Αμοιβαία μάθηση μεταξύ των πολιτισμών και ενωμένα χέρια για το μέλλον”

Αυτός ήταν ο τίτλος της παράστασης που παρακολούθησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων ανταλλαγής και παραστάσεων νέων  μεταξύ Κίνας και Ελλάδας. Αναφερόμαστε στο The angel troupe  όπως ονομάζεται το μουσικό σχολείο της Κίνας που επισκέφτηκε το σχολείο μας, σε  ένα πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών που οργανώνει και πραγματοποιεί σε σχολεία της χώρας μας η Κινεζική πρεσβεία της Ελλάδας.

Για όλους εμάς ήταν μια ημέρα πραγματικής ψυχικής ανάτασης, μια ημέρα που δικαίωσε το ρόλο μας ως εκπαιδευτικών και το συνειδητοποιήσαμε όλοι στο σύλλογό μας όταν τελείωσε η παράσταση του μαθητικού θιάσου από την Κίνα που επισκέφτηκε το σχολείο μας.

Την παράσταση, που προτάθηκε στο σχολείο μας να παρακολουθήσει, την πληροφορηθήκαμε μια εβδομάδα πριν, όταν δεχθήκαμε κλήση από το δημαρχείο της πόλης μας για να ερωτηθούμε εάν ήμασταν σε θέση να φιλοξενήσουμε τους μικρούς Κινέζους μαθητές. Χωρίς πολλή σκέψη δεχθήκαμε την πρόκληση και το αποτέλεσμα της μας δικαίωσε.

Παρακολουθήσαμε τους μικρούς μαθητές να τραγουδούν, να χορεύουν, να παίζουν με πραγματική μαεστρία και επαγγελματισμό παραδοσιακά μουσικά όργανα της χώρας τους. Μικρά αγόρια μας παρουσίασαν με αξιώσεις που ταιριάζουν σε ενήλικες, την ισορροπία ανάμεσα στη σκληρότητα και τρυφερότητα , την τεχνική του Koung Fou. Πανέμορφα κορίτσια απέδωσαν με το γλυκό ήχο που παράγει το βιολί και το τσέλο το πνεύμα του ολυμπιακού  ιδεώδους. Και όλοι μαζί, για να μας τιμήσουν, τραγούδησαν και χόρεψαν το παγκοσμίως γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι,  «Τα παιδιά του Πειραιά»!

Την εξαιρετική παράσταση παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές μας, ο Πρέσβης της Κίνας, ο Δήμαρχος της πόλης μας και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου. Τέλος οι μαθητές μας παρέθεσαν ένα μικρό μπουφέ με ελληνικά εδέσματα  στα παιδιά από την Κίνα, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν δώρα. Ειλικρινά, ήταν μια μέρα αξέχαστη για τους μαθητές μας και για το σύλλογο των καθηγητών μας.

                                                                                        Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Σχετικά Άρθρα

Με νεανικά χαμόγελα και αισιοδοξία χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Κορωπίου.

https://www.youtube.com/watch?v=XwmPls5RMYo Με νεανικά χαμόγελα, αισιοδοξία για μια ανέφελη και παραγωγική...

Σφήττεια 2024 – «Χορός, η κρυφή γλώσσα της ψυχής»

https://www.youtube.com/watch?v=po2LgFD10PQ Ξεσήκωσε το κοινό η εντυπωσιακή μουσικοχορευτική παράσταση που δόθηκε...

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img