31.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΚαιρικό αλαλούμ! Προσοχή, έρχεται καύσωνας με …ισχυρές καταιγίδες και μαζί, σοβαρός κίνδυνος...

Καιρικό αλαλούμ! Προσοχή, έρχεται καύσωνας με …ισχυρές καταιγίδες και μαζί, σοβαρός κίνδυνος για πυρκαγιές!!!

Ημερομηνία:

καιρικό αλαλούμ με καύσωνα και ισχυρές καταιγίδες αναμένεται τις επόμενες μέρες

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. Ειδικότερα η μέγιστη τιμή της προβλέπεται να φθάσει κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει:

Α] ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

  1. Την Τετάρτη (22-06-2022) τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
  2. Την Πέμπτη (23-06-2022) τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  3. Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  4. Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη (23-06-2022) από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Στη Θράκη και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img