15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις¨Ήθελε υποδοχή… πλανητάρχη, αλλά έφυγε… δαρμένος!¨ Του Θοδωρή Γιάνναρου

¨Ήθελε υποδοχή… πλανητάρχη, αλλά έφυγε… δαρμένος!¨ Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Έτσι είναι η ζωή για τον ονειροπόλο Οθωμανό, που εύχεται να συνεχίσει η νύχτα για να μην αναγκαστεί να ξυπνήσει από την ονείρωξη που τόσο πολύ τον ηδονίζει… με τα σχέδια του για ένταξη του Ερντογανιστάν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πρέπει να περιμένουν εις το αέναο διηνεκές. Και αυτό διότι χθες μπήκε… παγωμένος  “”πάγος” – κρύσταλλο από την Κομισιόν στις προσδοκίες του.

Ο άμοιρος τόλμησε να ψελλίσει αυτά που του είχαν γράψει στο τεφτέρι του, για κάποιο  “ξεπάγωμα” της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την επανέναρξη των ευρωτουρκικών σχέσεων και συνομιλιών επί του θέματος που τον καίει.

Δυστυχώς όμως για τον φέρελπι νεο-οθωμανό σουλτάνο-γιαλαντζί, η απάντηση που έλαβε ήταν χειρότερη και από ένα ξερό όχι  -απλά του ειπώθηκε, πως η εποχή που διανύουμε δεν είναι πρόσφορη για τέτοιες συζητήσεις… με άλλα λόγια, “δεν είναι η κατάλληλη ώρα  -ειδικά όπως τα έφτιαξες, να συζητηθεί κάτι τέτοιο”… 

Βέβαια ο “μικρός Ταγγιπ” είχε από πριν κάνει την κουτσουκέλα του, γιατί ήθελε να τύχει υποδοχής super star… αντίστοιχη του… “50 cent”, λόγω μάλλον του παιχνιδιού που παίζει στην Ουκρανία, με τα πόδια του σε δύο βάρκες -τόσο της Δύσης, όσο και της Ρωσίας.

Ποια ήταν λοιπόν αυτή η κουτσουκέλα που εξόργισε την τσεχική προεδρεία και την Κομισιόν; Ποιος ήταν ο λόγος που και οι δύο έδειχναν έντονα ενοχλημένοι με την αχαρακτήριστη στάση του μικρού Ταγγίπ πριν από τη άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα;

Η κυβέρνηση του Ερντογανιστάν επεδίωξε εξ’ αρχής  να έχει μεγαλύτερη αντιπροσωπεία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Συνόδου και η διοργανώτρια χώρα  -η Τσεχία, παρενέβη και ζήτησε από την συγκεκριμένη ασιατική χώρα, να σεβαστεί τους κανόνες και το πρωτόκολλο που ισχύουν για όλους τους συμμετέχοντες στη Σύνοδο της Πράγας!

Εκεί όμως ήταν που ξύπνησε ο…”γύφτος” μέσα του και το Ερντογανιστάν συνέχισε απτόητο να  επιμένει… α λα τούρκα, με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Πράγα να απειλεί Θεούς και Δαίμονες και να εκβιάζει, πως αν δεν επιτρέπονταν στο Ερντογανιστάν να “χώσει” στη Σύνοδο τον αριθμό των κλακαδόρων όπως είχε σχεδιαστεί, τότε δε θα μετέβαινε καν ο μικρός Ταγγίπ…

Τελικά, ο μικρός Ταγγίπ ήταν το “μαύρο πρόβατο” της συνόδου  στην Πράγα! Πριν καν αρχίσει η Άτυπη Σύνοδος της Πράγας, κανείς από τους Ευρωπαίους ηγέτες δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στον νέο-οθωμανό πρόεδρο και αυτό οφείλονταν στην προκλητική στάση του και των απειλών που ξεστομίζει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά βέβαια και λόγω του veto στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Εξ’ αρχής είχε δύσκολο έργο μπροστά του, μιας και ουσιαστικά όλοι τον περίμεναν στη γωνία… Η εμπρηστική και προκλητική συμπεριφορά που επέλεξε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν η τρικλοποδιά που ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να  γελοιοποιηθεί και να αποχωρήσει σαν βρεγμένη γαλοπούλα!

Αφού κατάφερε να προσεγγίσει κάποιους εκ των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να συνομιλήσει μέσω διερμηνέων, μιας και ο ίδιος δεν τα μιλάει… “τα ξένα”, με οδύνη και θυμό δέχτηκε κεκαλυμμένες προσβολές και αφού μπήκε φορτωμένος, επετέθη στην Ελλάδα και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος σπάζοντας το πρωτόκολλο του απάντησε καταλλήλως και ο “μικρός Ταγγίπ” στην κυριολεξία έγινε Τούρκος και λίγο αργότερα αποχώρησε, όντας ο μοναδικός αρχηγός κράτους που  εγκατέλειψε προσβεβλημένος και θυμωμένος τη Σύνοδο για να ταξιδεύσει πίσω στο σαράι!

Βέβαια πριν αποδράσει έδωσε το σόου του, ειδικά όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, τι εννοούσε όταν δήλωνε πως “θα ‘ρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.”.

Ο “μικρός Ταγγίπ απάντησε με το γνωστό βλαχομπαρόκ του ύφος: “Το θέμα μάλλον το αντιλήφθηκες σωστά. Όποια χώρα τολμήσει να μας ενοχλήσει, η απάντηση μας ναι, είναι “μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”. Πρέπει έτσι να το έχουν στο μυαλό τους και αφού εσείς οι δημοσιογράφοι έτσι το καταλάβατε, άρα κι εκείνοι έτσι ακριβώς θα το έχουν κατά νου!”.

Bέβαια δεν είναι τόσο ανόητος όσο φαίνεται… Ξέρει καλά να υπολογίζει και να μην αψηφά τον κίνδυνο και γι’ αυτό λίγο αργότερα τα γύρισε δηλώνοντας: “Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν από τους γείτονές μας, αν και παρατηρούμε με λύπη, πως κάποιες χώρες-μέλη της Ένωσης κλιμακώνουν τις εντάσεις, αντί να επιδιώκουν  σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, η οποία… δεν έχει… βλέψεις στην κυριαρχία, στα εδάφη, στα δικαιώματα…  οποιασδήποτε χώρας. Θέλουμε μόνο να προστατεύσουμε τη χώρα μας (sic!!!).”.

Το γεγονός είναι ένα: ο “μικρός Ταγγίπ” πήγε στην Πράγα να πουλήσει σουλτανιλόκι, είδε, έφαγε τα μούτρα του και απήλθε  -τούρκικη ξεφτίλα λέγεται αυτό!

Γενικά, ο εκνευρισμός του “μικρού Ταγίπ” δεν λέει να κοπάσει για όσα συνέβησαν στην Πράγα και την σαφή απάντηση στο παραλήρημά του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που προκύπτει από τις νέες οργισμένες δηλώσεις που έκανε στη χώρα του. Δεν μπορεί να χωνέψει πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και του έκοψε τη φόρα, και μάλιστα, χωρίς να ζητήσει το λόγο από το προεδρείο!

Δεν πειράζει όμως! Είναι καιρός να αντιληφθεί, πως το Ερντογανιστάν είναι η “ασθένεια”, αλλά η Ελλάδα θ’ αποδειχθεί το πλέον εξειδικευμένο “φάρμακο”.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img