20.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Αποδεικνύεται σε Ευεργέτη της Ελλάδος ο μικρός σουλτάνος!” Του Θοδωρή Γιάνναρου 

“Αποδεικνύεται σε Ευεργέτη της Ελλάδος ο μικρός σουλτάνος!” Του Θοδωρή Γιάνναρου 

Ημερομηνία:

“Ακόμα και ένας άξεστος πανύβλαξ μπορεί, μέσα στη δίνη του ακατοίκητου, να γίνει ευεργέτης… και χαμπάρι δεν θα πάρει!”

Τελικά έχουμε απέναντί μας το Ερντογανιστάν να κλιμακώνει την επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδος, αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που τους γείτονες μας εξ ανατολών τους αδειάζει όλος ο δυτικός κόσμος και όχι μόνο! Ο μικρός Ταγγίπ κατάφερε το ακατόρθωτο: να τον γιουχάρουν και οι Βρετανοί και οι Γερμανοί, κάτι που ποτέ έως τώρα δεν είχε συμβεί…

Βλέπετε οι απέναντι είχαν συνηθίσει να αδειάζονται σχεδόν καθημερινά από τους Αμερικάνους, κάτι που είναι αρκετά επώδυνο, αλλά ειδικά για τους Γερμανούς και τους Βρετανούς, ποτέ δεν περίμεναν πως θα ευθυγραμμίζονταν πλήρως με τις Ελληνικές θέσεις… και αυτό τους κόστισε πολύ, σαν κάποιος από εκείνους που υπολόγιζαν δίπλα τους… τους τράβηξε κατά κάποιο τρόπο το χαλί κάτω απ’ τα πόδια! Αυτή η πολιτική σφαλιάρα τους ήρθε σβουριχτή από το πουθενά και κατακούτελα!

Φαίνεται πως ο μικρός Ταγγίπ αναδεικνύεται σε “ευεργέτη” του Ελληνισμού και πρέπει να βρούμε τρόπους να τον προστατεύσουμε για να παραμείνει σουλτάνος στο Ερντογανιστάν και η χώρα του ποτέ να μην ξαναγίνει “γαλοπούλα”. Οι Έλληνες σύσσωμοι στηρίζουν Ερντογάν!

Τι να πει κανείς… Μάλλον ο Θεός της Ελλάδος έκανε πάλι το θαύμα του και εκεί που η χώρα διήνυε την χειρότερη δεκαπενταετία των τελευταίων χρόνων με χίλια μύρια προβλήματα οικονομικά, υγειονομικά, έχοντας ενδιάμεσα την… συριζοκατάσταση, που κόστισε πολύ στη χώρα, ήρθε αυτός ο θεόσταλτος τυπάκος και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους θέση! Μας αφύπνισε από τη ραστώνη δεκαετιών, μας συσπείρωσε, μας έμαθε την τέχνη της προτεραιοποίησης, με αποτέλεσμα να εξοπλιστούμε σαν αστακοί, να συνάψουμε ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, που θωρακίζουν τη χώρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη σοβαρών υποδομών και για τώρα και για το μέλλον αλλά το κυριότερο είναι πως όλος ο κόσμος συνασπίστηκες εναντίον του Ερντογανιστάν και όλ’ αυτά με τη βοήθεια του κρυφό-Πόντιου  μικρού Ταγγιπ  -ποιος θα το πίστευε!

Δεν πρέπει να μας ενοχλεί ο τρόπος που ο άνθρωπος αυτός σκέφτεται και πράττει, για εσωτερικούς λόγους ή για το δικό του καπρίτσιο, αλλά ας μην κρυβόμαστε! Εμάς μια χαρά μας βολεύει η ρητορική του αμετροέπεια και ο νέο-οθωμανισμός του!!! Είναι ένα απόλυτα προστατευόμενο είδος της κόκκινης λίστας προστασίας για τον Ελληνισμό που δυστυχώς δεν έχουμε την τύχη να συναντούμε συχνά  -ίσως μια φορά στα χίλια χρόνια… ο Θεός να τον έχει καλά, να του δίνει χρόνια και τα μυαλά του να διατηρηθούν ως έχουν!…

Όπως ο σοφός λαός λέει, τίποτα δεν κρατά για πάντα και δεν μένει για πάντα! Στην περίπτωσή μας όμως, όλα κατά κάποιο μαγικό τρόπο και δένουν και κουμπώνουν μεταξύ τους κάτι που πλέον είναι πασιφανές! 

Ο μικρός Ταγγίπ κατάφερε αυτό που όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση δεν κατάφεραν! Να ωθήσει με μαεστρία τις ΗΠΑ, να επενδύσουν  μεγάλες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη χώρα μας, που αλλάζουν αυτόματα αλλά και ουσιαστικά τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή… και αυτοί που γνωρίζουν την Αμερικάνικη φιλοσοφία ξέρουν, πως όταν οι Αμερικανοί επενδύσουν σε μια χώρα, ποτέ δεν υπαναχωρούν, αλλά συνεχίζουν και κλιμακώνουν…  και σ’ όποιον αρέσει!

Το βαθύ αμερικανικό κράτος έχει πλέον αντιληφθεί πως η στροφή που έχει πάρει η Τουρκία σε σχέση με τη Δύση, αρχίζει να λαμβάνει μόνιμα και οπτικά εμφανή χαρακτηριστικά, που της προσδίδουν το χαρακτήρα ενός ασταθούς και επικίνδυνου κράτους χωρίς αξιοπρέπεια, χαρακτήρα και μπέσα! Ήταν αναπόφευκτο πως οι ΗΠΑ θα πήγαιναν δίπλα για να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους, χωρίς όλο βέβαια αυτό να θεωρείται μη αναστρέψιμο! Όμως πλέον για να πειστούν και να αρχίσουν εκ νέου να εμπιστεύονται το Ερντογανιστάν, οι κυβερνήσεις εκεί απέναντι, θα πρέπει να νερώσουν πολύ το κρασί τους και υπάκουα να σκύψουν το κεφάλι και να υποκλιθούν στα κελεύσματα που οι ίδιες προετοίμασαν με κόπο και με πρωτεργάτη βέβαια τον μικρό και ανόητο Ταγγίπ!

Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε το αδύνατον! Κατάφερε να μπουρδουκλώσει μέχρι και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και το Στέιτ Ντηπάρτμεντ που παραδοσιακά υποστήριζαν τη χώρα του, ακόμα και εις βάρος άλλων χωρών! Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να επιτρέψουν μία μίνι κρίση στα ελληνοτουρκικά -κάποιο περιορισμένο θερμό επεισόδιο και μετά να οδηγήσουν τις δύο χώρες στο τραπέζι του διαλόγου, αλλά τώρα τι ακριβώς να συζητήσουμε, τη στιγμή που οι απέναντι διεκδικούν γελοιωδώς τα μισά ελληνικά νησιά και δεν λένε όχι και για τη Θράκη, ουσιαστικά θέλοντας να ελέγχουν την Ελλάδα μέσω Φιλανδοποίησης! Οι Αμερικάνοι πλέον έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορούν πλέον να εμπιστεύονται το Ερντογανιστάν, ακόμα και αν ο μικρός Ταγγίπ εκδιωχθεί, τη στιγμή που ακόμα και η εκεί αντιπολίτευση, αντί να του βάζει χαλινάρι, φροντίζει να υπερθεματίζει στην παράνοια του!

Όταν τα πάντα ήταν υπέρ της Τουρκίας και εις βάρος της χώρας μας, ας μην ξεχνάμε τον τότε Ψυχρό Πόλεμο που υπήρχε, κρυφά και φανερά! Τότε οι ΗΠΑ πλήρωναν με δισεκατομμύρια την Τουρκία και ο φτωχός συγγενής ήταν η Ελλάς που απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα χωρίς να έχει λόγο και δίχως να μπορεί ν’ αντιδράσει!

Τώρα χάριν σε αυτόν τον μέγα ευεργέτη της χώρας μας  -τον μικρό Ταγγίπ, τα πράγματα έχουν έρθει τούμπα και έχουν αλλάξει ριζικά!  Αυτό που ζήσαμε ως λαός και ως χώρα  -την αδικία, φαίνεται πως αλλάζει και πως διορθώνεται! Το μπαλάκι είναι τώρα στο διπλανό γήπεδο -στο Ερντογανιστάν και οι γείτονές μας πρέπει αυτή τη φορά να αποφασίσουν, όχι όμως εκ του ασφαλούς και αφού μειώσουν αισθητά την κεκτημένη τους ταχύτητα και ή θα προσαρμοσθούν σε κάποιο λογικά πλαίσια για να υπάρχει πεδίο για συζήτηση το οποίο βέβαια δεν θα είναι ανάλογο εκείνου που υπήρχε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά θα είναι περισσότερο προς το μέρος των ελληνικών συμφερόντων και δίκαιων επιδιώξεων, που δεν αποκλίνουν από το Διεθνές Δίκαιο και εκείνο της Θάλασσας ή σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν εκτός!

Το Αιγαίο οι Αμερικανοί, δεν το βλέπουν ως ένα μέρος μιας ελληνοτουρκικής διαφωνίας, αλλά ως τη θάλασσα εκείνη, από την οποία οι Ρώσοι βγαίνουν στη Μεσόγειο και που πάση θυσία πρέπει να ελέγχουν μέσω ενός αξιόπιστου σύμμαχου που σκέπτεται και πράττει στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνους! Αν η Ελλάς συνεχίσει στον ίδιο δρόμο και οι σύμμαχοι -κυρίως οι πέραν του Ατλαντικού πεισθούν πως η χώρα μας είναι άγρυπνος σταθερός και αξιόπιστος φύλακας του Αιγαίου, τότε το πλεονέκτημα που τώρα έχουμε θα γίνει σταθερό και μόνιμο! Αποστρατικοποίηση θέλουν οι απέναντι για τα νησιά μας; Ε!… τότε, ας στρέψουμε τα κανόνια προς τα Δυτικά να στοχεύουν τους Ρώσους στο Αιγαίο και αν και όταν χρειαστεί, εύκολα τα γυρνάμε να κοιτάνε προς Ανατολάς -τότε τι θα λένε οι απέναντι… τι θα μπορούν να πουν οι άμοιροι Οθωμανοί; Η Ελληνική στρατηγική στο Αιγαίο, πρέπει να κουμπώσει πάνω στα σχέδια και τις επιδιώξεις ενός μεγάλου στρατηγικού παίκτη, όπως είναι οι ΗΠΑ -μόνον έτσι θα προωθηθούν τα Ελληνικά συμφέροντα!

Η επιτυχία θέλει υπομονή, επιμονή, συνέπεια και συνέχεια, με σχέδιο, που θα βλέπει μπροστά, κάτι που ποτέ τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είχαμε!

Anyway… να είσαι πάντα καλά μικρέ Ταγγίπ! Συνέχισε ακάθεκτος και εμείς σε στηρίζουμε!!!

 

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img