16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤένιςΚόσμοςTennis - Αήττητη η Ελλάδα στο United Cup. Σήμερα ο τελικός με...

Tennis – Αήττητη η Ελλάδα στο United Cup. Σήμερα ο τελικός με Κροατία στο Περθ με στόχο τα ημιτελικά του United Cup στο Σίδνεϊ

Ημερομηνία:

(Photo by Will Russell/Getty Images)

Του Νίκου Αντωνίου

Δύο μεγάλες νίκες πέτυχε η Ελλάδα στο Πέρθ, στη διεθνή διοργάνωση United Cup. Στη φάση των Ομίλων η Ελλάδα νίκησε με 4-1 τη Βουλγαρία και με 4-1 και το Βέλγιο και κατέκτησε την 1η θέση του Group A. Στην αναμέτρηση της Ελλάδας με την ομάδα του Βελγίου, μία απίστευτη νίκη έκανε ο 18χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, που βρίσκεται στο Νο.803 του κόσμου επί του Zizou Bergs, Νο.129 στην παγκόσμια κατάταξη με σκορ 5-7, 6-1, 6-3.

Σήμερα  η Ελλάδα παίζει στον τελικό του Πέρθ με τη νικήτρια του Group F την Κροατία με στόχο να περάσει απευθείας στα ημιτελικά της διοργάνωσης, που θα γίνουν στο Σίδνεϊ. Στο United Cup συμμετέχουν 18 μεικτές ομάδες. Το τουρνουά ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου και διαρκεί 11 ημέρες. Διεξάγεται σε τρεις πόλεις τις Αυστραλίας, στο Σίδνεϊ (Sydney Olympic Park Tennis Centre), στο Μπρίσμπεϊν ( Queensland Tennis Centre) και το Περθ (RAC Arena).

Πώς κληρώθηκαν οι όμιλοι; Έξι χώρες προκρίθηκαν με βάση την κατάταξη ATP του Νο.1 παίχτη τους, έξι χώρες προκρίθηκαν με βάση την κατάταξη WTA της Νο.1 παίκτριας τους και έξι χώρες προκρίθηκαν με βάση την καλύτερη συνδυασμένη κατάταξη των Νο.1 παικτών τους στο ATP και στο WTA. Η Αυστραλία παίρνει μέρος στη διοργάνωση ως χώρα υποδοχής. Οι 18 χώρες που συμμετέχουν είναι οι Ελλάδα, Πολωνία, Ισπανία, Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Νορβηγία, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Κροατία, Βέλγιο, Καζακστάν. Από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου, διεξάγεται η φάση των ομίλων. Κάθε πόλη φιλοξενεί δύο ομίλους των τριών χωρών, οι οποίες αγωνίζονται με το σύστημα Robin Round . Διεξάγονται σε δύο ημέρες, και γίνονται δύο μονοί αγώνες ανδρών, δύο μονοί γυναικών και ένας μεικτός διπλός. Ο νικητής καθενός από τους δύο ομίλους θα προκριθεί στον τελικό της πόλης, που διεξάγεται σήμερα  Τετάρτη 4 Ιανουαρίου για να καθορίσει ποια ομάδα θα προκριθεί στο Final Four του United Cup. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου στο Σίδνεϊ. Ο τελικός του United Cup θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου με έναρξη στις 13:00. στο Σίδνεϊ.

Σχετικά Άρθρα

Ο Casper Ruud πήρε τον τίτλο στη Βαρκελώνη.

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Casper Ruud νίκησε με 7-5,...

Ο Τσιτσιπάς για 3η φορά πρωταθλητής στο Monte Carlo!!!

https://www.youtube.com/watch?v=uTeWCvjbTeg&t=2s Γράφει ο Νίκος Αντωνίου Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατέκτησε τον τίτλο...

To TATOÏ Club υποδέχεται το τουρνουά IMG FUTURE STARS 2024 με Holger Rune και Francisco Cerundolo

Γράφει ο Νίκος Αντωνίου To TATOÏ Club υποδέχεται για 3η...

Davis Cup 2024: Θρίαμβος για την Εθνική Ελλάδας επί της Ρουμανίας

Η Εθνική Ελλάδας πανηγυρίζει την επιστροφή της στο World...

DAVIS CUP: Η ώρα της κλήρωσης για τη συνάντηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Ρουμανία

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη συνάντηση της...

Τελευταία Άρθρα

spot_img