25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΧειροπέδες στον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis «Μάξιμο Σαράφη» για εμπλοκή σε σπείρα...

Χειροπέδες στον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis «Μάξιμο Σαράφη» για εμπλοκή σε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες. Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία.

Ημερομηνία:

Η αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων έχει ως στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία είναι και ο «Μάξιμος Σαράφης», ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis. Εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό. Τα μέλη της σπείρας αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση και μεσολάβηση στην παροχή δανείων επιχειρήσεων. Έπαιρναν τα έξοδα για την κατάθεση φακέλου και οι «πελάτες» δεν έπαιρναν ποτέ δάνειο. Επί της ουσίας, τους έταζαν ότι θα μπορούσαν να επιταχύνουν διαδικασίες για να πάρουν πιο γρήγορα δάνειο. Έπαιρναν από 5.000 έως 50.000 ευρώ, ανάλογα με το ύψος του δανείου που ήθελαν οι επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ το συνολικό ποσό που έχει αποσπάσει η σπείρα είναι περίπου 600.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας

Ενημερώνουμε τους δημότες για τη  μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα,...

Πόνος στο γόνατο; Πότε χρειάζεται αρθροπλαστική;

Το συνεχές άλγος (πόνος) στο γόνατο και μάλιστα το...

Πλήρης αδιαφορία!

Του Θοδωρή Γιάνναρου “Η εκδίκηση των πολιτών στους πολιτικούς είναι...

Τελευταία Άρθρα

spot_img