17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Η σουπιά πνίγεται στο μελάνι της!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Η σουπιά πνίγεται στο μελάνι της!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Με το ‘δημοψήφισμα της κωλοτούμπας’ μάθαμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς διακυβεύεται, αλλά τώρα με τον Πολάκη ξέρουμε και για τι είναι ικανός ένας αυθεντικός συριζαίος…”

Παρά το γεγονός, ότι ο Πολάκης σε ένα παραλήρημα ναζιστικής  τρομοκρατίας από το παρελθόν  απείλησε δικαστές και δημοσιογράφους με Νύχτα Κρυστάλλων, ο “λίγος” και “φοβικός” !η σουπιά-Τσίπρας, το μόνο που τόλμησε να του καταλογίσει είναι η δική του “ προσωπική σταυροφορία” κατά του “ καθεστώτος”, όπως συνηθίζει να λέει όταν αναφέρεται στη  Νέα Δημοκρατία, όπως και ότι δεν τον είχε προηγουμένως ενημερώσει, χωρίς  όμως να πει ούτε μια λεξούλα αποδοκιμασίας για τις ναζιστικές του θέσεις και απόψεις, δια των οποίων στοχοποιήθηκαν και προγράφτηκαν Έλληνες πολίτες. Ο Τσίπρας φαίνεται, πως για ακόμα μια  φορά  -την πολλοστή θα έλεγε κανείς, ελάχιστος στη διαχείριση της πολιτικής αλητείας μέσα στη μπόχα της οποίας κολυμπάει ολόκληρο το συνονθύλευμα του οποίου ακόμα προΐσταται!

Η τέλεια δικτατορία που ονειρεύεται η νέα συνιστώσα του συνονθυλεύματος  -ο πολακισμός, θα έχει τη μορφή και την εμφάνιση της δημοκρατίας  -μια φυλακή δηλαδή χωρίς τοίχους, μέσα στην οποία οι κρατούμενοι δεν θα ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Ένα σύστημα δουλείας, όπου χάρη στις χάντρες, τα καθρεφτάκια, τα ξεροκόμματα και τις υποσχέσεις, στο τέλος οι δούλοι θα λατρέψουν… τη δουλεία τους… κάτι σαν επιδημία μιας μετάλλαξης… του Συνδρόμου της Στοκχόλμης! 

Με όλ’ αυτά τα τραγελαφικά που έλαβαν χώρα με τον αψύ κρητικό  -τον Πολάκη, αποδείχθηκε και με τη βούλα πλέον, ότι ο  άκρατος και κατάπτυστος “πολακισμός” είναι ταυτόσημος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αφέντη-Τσίπρα. Ο πρόεδρος λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας για πολλοστή φορά μία από τις εντυπωσιακές του κωλοτούμπες – με συνοπτικές διαδικασίες – πήρε πίσω τα περί αποπομπής του Πολάκη, από τα ψηφοδέλτια, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω όλες τις αθλιότητες που σκαιά είχε αναρτήσει απειλώντας και στοχοποιώντας δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση όλων εκείνων που είχαν το θράσος να διαφημίζουν την δήθεν στροφή του Τσίπρα στον κεντρώο χώρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν  να χωρέσουν σε μια έννοια που διατυπώνεται σε μια πρόταση . Ο Πολάκης ήταν, είναι και φυσικά θα παραμένει το alter ego του καθοδηγητή του, Αλέξη Τσίπρα!

Το ψέμα, οι κακοήθειες, οι ανακρίβειες και οι υπερβολές είναι πλέον συνώνυμα του “πολακισμού” και του “τσιπρισμού”, που ακόμα και ο Αίσωπος θα αδυνατούσε να περιγράψει ή έστω να ειρωνευθεί και αυτό διότι, στην μακρά ελληνική ιστορία, ποτέ έως σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί τέτοια εφιαλτικά όντα-οπαδοί αυτού του σάπιου δόγματος!

Πριν 2.500 χρόνια, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Ευριπίδης είχε προειδοποιήσει για τον πολακισμό και τις επιπτώσεις αυτού στον άναρχο όχλο, λέγοντας: “Δεινόν οι πολλοί, κακούργους όταν έχωσι προστάτας…”, που σημαίνει: “Φοβερό πράγμα ο όχλος όταν τον καθοδηγούν κακούργοι…” και αυτό διότι, οι λόγοι αυτών που θεωρούνται ανόητοι από τους νοήμονες πολίτες συχνά ακούγονται πιο δελεαστικοί από τον άναρχο-αυτόνομο όχλο και τους περιθωριακούς που κρύβονται στο μαύρο της νύχτας. Οι πολακιστές έχουν πλέον εμπεδώσει την καθοδήγηση που έλαβαν στα υπόγεια και τα κρυφά σχολειά της Κουμουνδούρου… Έχουν μάθει πλέον και εμπεδώσει, πως… “για να αποκτήσουν την εύνοια του άτακτου όχλου, πρέπει αφ’ ενός, να λένε και να υποστηρίζουν τα πιο ηλίθια και τα πιο τερατώδη ψέματα και αφ’ εταίρου να σκορπούν τον τρόμο και το χάος στο πέρασμά τους…

Ο πολακισμός βασίζεται σε ένα κανόνα, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του: “Ο όχλος ποτέ  δεν διψά για αλήθειες. Αυτός που θα μπορέσει να τον προμηθεύσει με ψευδαισθήσεις,  εύκολα θα γίνει ο καθοδηγητής του, ενώ από την άλλη, όποιος προσπαθήσει να αποδομήσει τις ψευδαισθήσεις του γίνεται αυτόματα εχθρός και στόχος του και αυτό διότι, το IQ του όχλου, ισούται με το IQ του πιο ηλίθιου εξ αυτών που τον απαρτίζουν και που ανήκουν σ’ αυτόν, διαιρεμένο…  δια του πλήθους του.

Ο πολακισμός είναι κάτι σαν τη Σφίγγα του μύθου. Η κοινωνία πρέπει να φτάσει σε μια τελική λύση που να δέχεται η ψυχολογία του, αλλιώς οι όποιοι διαφωνούντες θα κατασπαραχθούν από τον όχλο, που οι πολακιστές σέρνουν πλάι τους.

Πολακισμός δεν είναι τίποτε άλλο από:

  • το κάψιμο της βιβλιοθήκης του ΕΜΠ πριν κάποια χρόνια,
  • το κάψιμο της Αθήνας με τη δικαιολογία του θανάτου ενός νεαρού από έναν αστυνομικό,
  • η στυγερή δολοφονία με πυροβολισμό στο κεφάλι, δύο νεαρών που βρίσκονταν έξω από γραφείο της Χρυσής Αυγής,
  • οι καθημερινοί εμπρησμοί και οι καταστροφές δημόσιας περιουσίας, αλλά και περιουσιών απλών πολιτών!
  • η απειλή κατά δημοσιογράφων, πως θα χωθούν τρία μέτρα μέσα στο χώμα,
  • οι καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων από περιθωριακούς πολακιστές και επενδυτές, 
  • οι ύβρεις κατά βουλευτών και υπουργών μέσα στο κοινοβούλιο από πολακιστές,
  • οι χιλιάδες βάρκες με επενδυτές που αφέθηκαν να αρμενίζουν και να πιάνουν γη σε ελληνικά νησιά, όπου τυγχάνουν συντροφικής υποδοχής,
  • η αθρόα πολιτογράφηση ισλαμιστών για ν’ αυγατίσει το κίνημα του εθνικού πολακισμού… και όλα τα λοιπά κακά της μοίρας μας…

Είναι προσαρμοστική σουπιά ο Τσίπρας. Δέχθηκε το μαντρόσκυλο του πίσω στη στάνη, αφού πρώτα του ζήτησε γονυπετής συγνώμη που προηγουμένως δεν τον ενημέρωσε για τον αψύ λόγο του, αλλά άφησε την λάσπη, τις ύβρεις και τις απειλές κατά δικαστών, δημοσιογράφων και διαφωνούντων να συνεχίζουν να αιωρούνται και να λερώνουν την πολιτική σκηνή…  Έτσι, συνεχίζει να συγκεντρώνει αγέλες, δημιουργώντας όχλους, όπου  οι άνθρωποι εκεί μέσα, χάνουν τις ικανότητές τους για λογική σκέψη και την όποια δυνατότητα για ηθικές επιλογές.

Το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί είναι τόσο ξεδιάντροπα ψεύτες και αγύρτες, δεν φανερώνει μόνο το “ποιόν” τους, αλλά δείχνει και το ποιόν εκείνων που τους ακολουθούν. Όταν αυτοί ζητούν τα αδύνατα, οι πολακιστές γνωρίζουν, πως μόνο με ψέματα μπορούν να τους κοροϊδέψουν για να νιώσουν δυνατοί, δικαιωμένοι και ικανοποιημένοι.

…απ, ότι φαίνεται όμως, μάλλον η τοξική σουπιά θα πνιγεί μέσα στην πίσσα του μελανιού της και ίσως να απαλλαγούμε και από το κτήνος και του πολακισμού και από τη σκύλα που το γέννησε και βρίσκεται εκ νέου σε οίστρο!

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img