15 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Αναμένοντας…  το νέο ΕΣΥ;” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Αναμένοντας…  το νέο ΕΣΥ;” Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Το ΕΣΥ δυστυχώς, επιβιώνει ακόμα μέσα από τυχαίες συγκυρίες και διαδοχικά θαύματα… Σίγουρα όχι λόγω σχεδιασμού!”

“Θα έχουμε μεγάλη στοχοπροσήλωση στον τομέα της Υγείας για να γίνει μια νέα επανάσταση και να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ”, ανέφερε ο κος πρωθυπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση για την Υγεία που έλαβε χώρα στο Ωδείο των Αθηνών. Μίλησε για τις ηλεκτρικές καρέκλες του υπουργείου υγείας, όπως και για τις αδυναμίες του ΕΣΥ, που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάνοντας και ειδική μνεία σε όσους έβαλαν πλάτη για να ξεπεραστεί η πρωτοφανής αυτή υγειονομική κρίση!

Ανέφερε πως, ότι εξοικονομείται θα επενδύεται στην δημόσια υγεία, μίλησε για τα προγράμματα πρόληψης, για την ψηφιακή υγεία και την άυλη συνταγογράφηση, για τον ιατρικό φάκελο τους ασθενούς, τους εμβολιασμούς, τον προσωπικό γιατρό, τις προσλήψεις που έγιναν κ.α.

Είναι γεγονός, πως αν συγκριθεί η τετραετία Μητσοτάκη με την τετραετία Τσίπρα, θα είναι σαν να συγκρίνονται η μέρα με τη νύχτα… Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολη η σύγκριση, μιας και η Πολακιάδα της υγείας είναι κάτι που όλοι λίγο πολύ βίωσαν και τα λόγια περιττεύουν!

Όμως κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να ξεπεράσει κανείς σαλτιμπάγκους και ανάξιους, που είδαν το ΕΣΥ και γενικά τον τομέα της υγείας στη χώρα, ως ευκαιρία να αποκτήσουν θεσμικά αξιώματα, να μην προσθέσουν τίποτα, αλλά να στραπατσάρουν ότι είχε αξία και δούλευε…

Ήσουν ευλογημένος ως πρωθυπουργός, που σου έλαχε η πανδημία ως πεδίον λαμπρό για να αναδείξεις την ικανότητα της κυβέρνησής σου. Δυστυχώς δεν την αξιοποίησες όπως θα έπρεπε! Εμπιστεύθηκε φαιδρά άτομα να παριστάνουν τους ειδικούς μπερδεύοντας τους πολίτες και εκθέτοντας την κυβέρνηση! Ο μόνος που πραγματικά προσπάθησε ήταν ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τον οποίο όμως τον εξαφάνισες στο περιθώριο, διότι απλά δεν υιοθετούσε αυτά που του δίνονταν για να πει… Ο άνθρωπος διέθετε και γνώσεις και εμπειρία και κύρος και τον τρόπο να αγγίζει τους πολίτες, που δυστυχώς δεν διέθεταν οι αντικαταστάτες του…

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για αξιοκρατία, όταν όλες οι θεσμικές θέσεις στο ΕΣΥ, αναλαμβάνονταν από κάποιους τους οποίους ενέκρινε ή προωθούσε το γραφεία πρωθυπουργού και όπου ούτε οι υπουργοί είχαν τον παραμικρό λόγο!

Τα τελευταία χρόνια εξαφανίστηκαν από την αγορά πολλά φάρμακα πρώτης ανάγκης και παρ’ όλο που είναι κοινό μυστικό, πως για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγγους εξάγονταν στο εξωτερικό, ουσιαστικά δεν έγιναν και ιδιαίτερα επιτυχημένες διορθωτικές κινήσεις από το υπουργείο υγείας που απλά παρακολουθούσε εμβρόντητο τα τεκταινόμενα! 

Τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις οικονομικών πόρων καθώς και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και οι προσλήψεις που έγιναν ήταν αντιστρόφως ανάλογες των πραγματικών αναγκών…

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα, αλλά επιλέγω να σταματήσω εδώ με την ελπίδα πως το μήνυμα αυτό θα φθάσει εκεί που πρέπει! Τα προεκλογικά λόγια και οι εξαγγελίες είναι εύκολο σπορ, αλλά η μετεκλογικές πρακτικές λένε πάντα την αλήθεια!

Στη ζωή υπάρχουν τριών ειδών ηγέτες: “αυτοί που κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν, οι άλλοι που βλέπουν τα πράγματα που συμβαίνουν και εκείνοι που παραξενεύονται με αυτά που συμβαίνουν! “ Στη νέα σου θητεία, την οποία σου εύχομαι από καρδιάς, πρέπει να επιλέξεις σε ποια ομάδα ηγετών από τις τρεις θα είσαι!…

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img