21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκλογές - ΒουλευτέςΒασιλική Τσίντζου: Μια επιτυχημένη επιστήμονας, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική...

Βασιλική Τσίντζου: Μια επιτυχημένη επιστήμονας, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Ανατολική Αττική (συνέντευξη)

Ημερομηνία:

-Γιατί μια επιτυχημένη επιστήμονας αποφασίζει να πολιτευτεί;

Ο πολίτης έχει συνηθίσει να βλέπει στο χώρο της πολιτικής ανθρώπους που έχουν συνήθως σαν κύριο επάγγελμά τους την πολιτική. Πιστεύω ότι αυτό έχει κουράσει σε μεγάλο βαθμό και έχει απογοητεύσει επίσης. Ένας επιστήμονας που δεν φοβάται τις προκλήσεις και θέλει να δοκιμάζεται και σε άλλους τομείς θα έβλεπε την πολιτική σαν ένα άλλο μετερίζι προσφοράς προς την κοινωνία.

-Τι έχετε μάθει ως επιτυχημένη επαγγελματίας που θα κάνει την ενδεχόμενη θητεία σας στο κοινοβούλιο αποτελεσματική;

Η πολύχρονη ενασχόληση μου με την οδοντιατρική σαν επιστήμονας αλλά και σαν ελεύθερος επαγγελματίας με έμαθε να έχω πολύ οργάνωση στην δουλειά μου, καλούς συνεργάτες αλλά ταυτόχρονα και ενσυναίσθηση για τους ασθενείς μου. Αυτή την ενσυναίσθηση αν καταφέρω να τη μεταφέρω προς τον απλό πολίτη πιστεύω ότι θα έχω κάνει την ενδεχόμενη θητεία μου αποτελεσματική. Οι σύγχρονες κοινωνίες χρειάζονται όχι μόνο τεχνοκράτες πολιτικούς αλλά και ανθρώπους με ενσυναίσθηση όταν καλούνται να επιλύσουν τα προβλήματα.

-Πως επιλέξατε να ενταχθείτε στη Νέα Δημοκρατία και γιατί κατεβαίνετε στην Ανατολική Αττική;

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να περάσει τη χώρα μας μέσα από συμπλιγάδες πέτρες και να τη φέρει στο καλύτερο επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού. Αντιμετωπίστηκε εξίσου πετυχημένα ο πόλεμος της Ουκρανίας και η οικονομική και ενεργειακή κρίση. Η εξωτερική πολιτική μα έχει αλλάξει το προφίλ της χώρας μας στο παγκόσμιο στερέωμα. Οι επενδύσεις που γίνονται στην χώρα μας αυτήν την περίοδο δείχνουν ότι οι επενδυτές μας θεωρούν ασφαλές πεδίο για να επενδύσουν. Όλα αυτά λοιπόν με έκαναν να συνταχθώ με τη Νέα Δημοκρατία και να προσπαθήσω και εγώ με τις δυνάμεις που διαθέτω να συμβάλλω στην ανοδική και επιτυχημένη πορεία της χώρας μας. 

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας για την κάθοδο μου στην Ανατολική Αττική προκύπτει γιατί είμαι δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που ανήκει στην Ανατολική Αττική.

-Ποια είναι τα θέματα που σας απασχολούν προσωπικά περισσότερο και είστε έτοιμη να καταπιαστείτε με αυτά στο κοινοβούλιο;

Δύο είναι τα θέματα που θα ξεχώριζα σαν αφετηρία της δράσης μου στο κοινοβούλιο. Πρώτον η δημιουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου κοντά στο αεροδρόμιο όπως γίνεται σε όλες τις σύγχρονες πρωτεύουσες αλλά και για εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που χιλιομετρικά απέχουν από τα νοσοκομεία του κέντρου.

Ένα άλλο θέμα είναι η προσέγγιση κακοποιημένων γυναικών. Οι γυναίκες θύματα κακοποίησης πρέπει να αποβάλλουν το φόβο και να μιλήσουν. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αισθανθούν την πολιτεία αρωγό τους. Η Νέα Δημοκρατία με τα προγράμματα δωρεάν παροχής δικηγόρου, ψυχολογικής υποστήριξης και στέγης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται ακόμη πολλά για να ξεριζωθεί ο φόβος και να αισθανθούν ασφαλείς οι κακοποιημένες γυναίκες και να μιλήσουν. Σε αυτό το χώρο θα ήθελα να δουλέψω και να βοηθήσω.

-Χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στην πολιτική της χώρας;

Ναι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες πολιτικούς. Ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία είναι πολύπλευρος. Η σύγχρονη γυναίκα είναι μάνα, σύντροφος, επιτυχημένη επιστήμονας. Δεν φοβάται τις ευθύνες και ανταποκρίνεται εξίσου επιτυχημένα με τους άντρες. Έτσι στο κοινοβούλιο ήρθε η ώρα να γίνει πιο αντιπροσωπευτική η ποσόστωση τους.

-Ποιες ήταν οι δυσκολίες στον δρόμο για την επιτυχία ούσα μια γυναίκα που σπάει γυάλινα ταβάνια σε μια πατριαρχική κοινωνία;

Για την τελευταία σας ερώτηση θα σας ευχαριστήσω πιο πολύ από όλες. Προέρχομαι από πατριαρχική οικογένεια και στη συνέχεια ήρθα αντιμέτωπη με μια πατριαρχική κοινωνία. Σε όλη μου τη διαδρομή έπρεπε να δουλέψω πολύ για να αποδείξω την αξία μου. Έχω δεχτεί αρκετή αμφισβήτηση αλλά δεν τα παρατάω. Αυτό είναι και το μότο μου. Αργεί πολλές φορές να έρθει η επιβράβευση ενός αγώνα αλλά θα έρθει. Και πιστέψτε με αξίζει!

Σχετικά Άρθρα

Β. Οικονόμου: “Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας!”

"Αγαπητοί μου φίλοι, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και την...

Βάσω Κόλλια: “Ξεκινάμε…”

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμήσατε με την...

Τελευταία Άρθρα

spot_img