23.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΔήμος ΛαυρεωτικήςΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες περίοδοι του summer camp 2023...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες περίοδοι του summer camp 2023 στο Λαύριο.

Ημερομηνία:

Από 19 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου και από 3 Ιουλίου μέχρι 14 Ιουλίου οι συμμετέχοντες (παιδιά από 5 έως 15 ετών) ξεπέρασαν τους 130 σε κάθε περίοδο.

Για άλλη μια χρονιά το Ν.Π.Δ.Δ. “ΘΟΡΙΚΟΣ” του Δήμου Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Λαυρίου, σεβόμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ασχοληθούν δημιουργικά με ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες μέσω των έμπειρων και καταρτισμένων καθηγητών φυσικής αγωγής που διαθέτουν σχεδόν 20 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση των προγραμμάτων των camps.

Στον φιλόξενο χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Λαυρίου, τα παιδιά χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες μυήθηκαν στις εξής δραστηριότητες: Τένις, Μπάντμιντον, Ενόργανη-Ρυθμική Γυμναστική, Ταεκβοντό, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Στίβο, Πινγκ Πονγκ, Σκάκι, Εικαστικά, Ολυμπιακή Παιδεία, Παιδαγωγικά Παιχνίδια, Εκπαιδευτικά και Ψυχαγωγικά Βίντεο, Μουσικοκινητική Αγωγή.

Όλες οι δραστηριότητες προσαρμόζονται στην ηλικία, το φύλο και το επίπεδο των παιδιών με τις ανάλογες διαστάσεις και το ανάλογο αθλητικό υλικό. Στην κεντρική σάλα και στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας ενόργανης, ρυθμικής, καλλιτεχνικών, Ταεκβοντό, έχοντας πλήρη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη.

Σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον, από τις 09:00 έως τις 15:00 οι ομάδες ανά ώρα περνούν κυκλικά από τις δραστηριότητες της ημέρας κάνοντας φυσικά και τα απαραίτητα διαλείμματα.  Το camp προσφέρει δωρεάν σνακ και χυμό, αναμνηστικό μπλουζάκι-καπελάκι και αναμνηστική φωτογραφία.

Οι διαχρονικοί εκπαιδευτικοί στόχοι είναι: 1] κινητικός-εκφραστικός μέσα από την πληθώρα των αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, 2] σωματικός-βιολογικός μέσα από την εκγύμναση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης, 3] κοινωνικός-ηθικός μέσα από τη συναναστροφή με άλλα παιδιά και την εφαρμογή των κανονισμών και του fair play, 4] πνευματικός-γνωστικός μέσα από την εκμάθηση της τεχνικής, της τακτικής και των κανονισμών, καθώς και μέσα από τη γνωριμία άλλων αθλημάτων, 5] βιωματικός στόχος να εθιστεί το παιδί στον αθλητισμό, στην άσκηση και να επιλέξει τα αθλήματα που θα του επιτρέψουν να απολαύσει τη δια βίου άσκηση.

Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμα μια χρονιά και ελπίζουμε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να γευτούν  και να αξιοποιήσουν  την εμπειρία της συμμετοχής στο summer camp.

Το camp συνεχίζει με την Γ’ Περίοδο από 17 Ιουλίου μέχρι 28 Ιουλίου 2023.

Για πληροφορίες τηλεφωνήστε στα 2292027391, 6934754444.

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img