18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΥπόδειγμα Πολιτικής Προστασίας οι εθελοντές στον οικισμό Δημουλάκι Κερατέας. Άγρυπνοι φρουροί, με...

Υπόδειγμα Πολιτικής Προστασίας οι εθελοντές στον οικισμό Δημουλάκι Κερατέας. Άγρυπνοι φρουροί, με πλήρες σχέδιο εκκένωσης για όλους τους κατοίκους  

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Στη πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά του Σαρωνικού, το πυροφυλάκιο στο Δημουλάκι ήταν το άτυπο στρατηγείο των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων που επιχειρούσαν από την Ανάβυσσο μέχρι το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.  Ένα στρατηγείο – άγρυπνος φρουρός για την Ανατολική Αττική που στελεχώνεται καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, από ακούραστους εθελοντές που κατοικούν στην περιοχή αλλά και παιδιά της Πολιτικής Προστασίας.

Αυτό όμως που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι το σχέδιο οργάνωσης εκτάκτου ανάγκης που έχει εκπονηθεί σε στενή συνεργασία με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαυρεωτικής. Μετά από σχετική μελέτη, έχουν επισημανθεί με ειδικές πινακίδες όλοι οι πιθανοί δρόμοι διαφυγής και τα σημεία συγκέντρωσης των κατοίκων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, εάν υπάρξει πύρινο μέτωπο που θα απειλήσει τον οικισμό. Μάλιστα έχουν χαρτογραφήσει ένα προς ένα όλα τα σπίτια των κατοίκων που είναι ηλικιωμένοι ή ασθενείς και δεν μπορούν να μετακινηθούν ή απλά δεν διαθέτουν όχημα μεταφοράς, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να γίνει τάχιστα η εκκένωση της περιοχής με ασφάλεια και χωρίς την παραμικρή απώλεια.

Το μοναδικό παράπονό τους είναι ότι στην πρόσφατη πυρκαγιά, παρά το γεγονός ότι έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή δύο μεγάλες υδατοδεξαμενές οι οποίες είναι πάντα γεμάτες με νερό για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκαν από τα ελικόπτερα καθώς ο ανεφοδιασμός γίνονταν από τη θάλασσα χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την πυρόσβεση.   

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img