18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΓι’ αυτό τον εφιάλτη που ζει η χώρα, χρειάζονται απαντήσεις…

Γι’ αυτό τον εφιάλτη που ζει η χώρα, χρειάζονται απαντήσεις…

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Ποτέ δεν κατάλαβα και δεν είχα καμία διάθεση να καταλάβω την προσπάθεια της Ελληνικής Πολιτείας διαχρονικά, να αποκτήσει ισχυρό άλλοθι για την όποια ανεπάρκεια της αναφορικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές, στη δράση εμπρηστών. Και βέβαια υπάρχουν εμπρηστές και βέβαια υπάρχουν άτομα, εχθροί της πατρίδας μας που επιβουλεύονται το αίσθημα ασφάλειας και την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας. Αν το αρνηθεί κανείς δεν είναι απλά αφελής, ζει σε παράλληλο σύμπαν.

Ο ρόλος της οργανωμένης Πολιτείας ωστόσο είναι πολύ απλά να ενεργοποιηθεί, να εντοπίσει, να εξαρθρώσει και να εξουδετερώσει ως πρώτη προτεραιότητα, αυτή την εγκληματική προσπάθεια.

Φυσικά και στόχος κάποιων θα μπορούσε να είναι ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας ή οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, γι’ αυτό και καλώς φυλάσσονται από δεκάδες εκπαιδευμένους αστυνομικούς.  Όπως φυλάσσεται για παράδειγμα η Βουλή και κάποιοι άλλοι πολιτικοί, διπλωματικοί ή στρατιωτικοί στόχοι.

Γι’ αυτή την προστασία, με βασική φιλοσοφία κυρίως τον έγκαιρο εντοπισμό αυτών των εγκληματικών ομάδων, την εξουδετέρωσή τους και την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών, όπως θα έπρεπε να αποκαλούνται και να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες όπως είναι οι εμπρησμοί, λειτουργούν παράλληλα ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ, η Κρατική Ασφάλεια, η υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος κτλ.  

Ως πολίτης, μετά από αυτή την κόλαση φωτιάς που εδώ και πολλές μέρες κατακαίει σε ολόκληρη χώρα δάση πόλεις και χωριά, με νεκρούς ήρωες πιλότους και αδικοχαμένους πολίτες, χρειάζομαι να ακούσω  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. Σήμερα!  Για το τι δεν πήγε καθόλου καλά. Για το τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά, για τις εκτιμήσεις των αρμοδίων διωκτικών αρχών, ακόμη και για τις εικασίες.

Για τα σχέδια αποτροπής που υπήρξαν ή δεν υπήρξαν.  Για την κινητοποίηση που έγινε και σε ποιο βαθμό πέτυχε ή όχι. Για το επιτελικό σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ, το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που τελικά όπως όλα δείχνουν έμεινε ανεφάρμοστο σχέδιο επί χάρτου. Και για το τι σχεδιάζει η Πολιτεία να πράξει από σήμερα.

Όχι, δεν θέλω να ακούσω και πάλι για αποζημιώσεις. Δεν το αντέχω άλλο. Δεν μου αρκεί πλέον η λογική να εξαργυρώνει κάποιος συνεχώς την αμέλεια, την ανικανότητα ή ότι άλλο χαρακτηρίζει αυτή την εφιαλτική κατάσταση. Όπως δεν θέλω να ακούσω ξανά για … «στρατηγό άνεμο» σε όποια νέα έκδοση κι αν υπάρχει.

Υπάρχουν στρατηγοί κανονικοί με κλάρες που σχεδίασαν μέτρα αποτροπής γι’ αυτή τη μάχη. Αυτούς θέλω να ακούσω τι θα μου πουν. Θέλω απλά ως πολίτης αυτής της χώρας να ακούσω επιτέλους κάποιες πειστικές απαντήσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img