25 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠανέτοιμος με έμπειρα στελέχη αλλά και νέο αίμα, οδεύει προς τις Δημοτικές...

Πανέτοιμος με έμπειρα στελέχη αλλά και νέο αίμα, οδεύει προς τις Δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης

Ημερομηνία:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023  Ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός Κορωπί-Νέο Ξεκίνημα

Αγαπητοί συνδημότες/τισσες,

Ο Δήμος Κρωπίας, ο τόπος μας, μπήκε πλέον στην νέα εποχή, ως μια σύγχρονη ανθρώπινη πόλη με απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα ζωής των πολιτών  και έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.  

Ο στρατηγικός στόχος της κοινωνίας και του συνδυασμού μας γίνεται πλέον ορατός όσο ποτέ.

    Βασικές στρατηγικές υποδομές που ήταν καθολικό αίτημα και αναγκαιότητα δεκαετιών, αλλάζουν ριζικά το Κορωπί και τους Οικισμούς.

Δίκτυο αποχέτευσης, βιολογικός καθαρισμός, αντιπλημμυρική θωράκιση του κέντρου της πόλης, δίκτυα ύδρευσης, νέα υπερσύγχρονα σχολικά συγκροτήματα και βέβαια η ριζική ανάπλαση του κέντρου της πόλης μας, αποτελούν έργα αιχμής που μετατρέπουν το Κορωπί, στο νέο σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο που όλοι δικαιούμαστε να απολαύσουμε.

Ο τόπος μας προοδεύει σταθερά  με τον πολίτη πάντα στο επίκεντρο.  Με νέο εξοπλισμό σε οχήματα και μηχανήματα για την βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενών υπηρεσιών από τους υπαλλήλους του Δήμου.  Με αναβάθμιση των Υπηρεσιών και των Κοινωνικών Δομών Υγείας, Εξυπηρέτησης Πολιτών, Ψηφιακής Μετάβασης, Ανταποδοτικών Υπηρεσιών,  Καθαριότητας Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Άθλησης. Και βέβαια με την συνεχή αναβάθμιση και εκπαίδευση των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας που αποτελούν  βασικό παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργιά του Δήμου μας, από τα απλά καθημερινά μέχρι τα δύσκολα όταν προκύπτουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Έγιναν πολλά, υλοποιούνται όμως ακόμη περισσότερα, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος μας στερήθηκε 85 εκατομμύρια ευρώ από κρατικούς πόρους που δικαιούνταν, λόγω της οικονομικής κρίσης. Εμείς ωστόσο καταφέραμε και αξιοποιήσαμε και την ελάχιστη δυνατότητα που υπήρχε για να δρομολογήσουμε τα έργα υποδομής. Αξιοποιήσαμε όλα τα χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που μας επέτρεψε η Κεντρική Διοίκηση (ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, Φιλόδημος, Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης) και η σκληρή Δημοσιονομική Εποπτεία των Δήμων και είχαμε αποτελέσματα!  Πετύχαμε!

Γίνονται έργα σε όλους τους οικισμούς.

Αυτά τα δύσκολα χρόνια με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα για πολλούς από τους συνδημότες μας, καταφέραμε και πετύχαμε και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, την κοινωνική συνοχή. Με κινήσεις στήριξης και προσφοράς μέσω κοινωνικών Δομών  όπως ιατρεία, φαρμακείο, παντοπωλείο καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις προσφοράς προς το συνάνθρωπο, τις τέχνες, τον πολιτισμό.

Σήμερα αλλάζει ριζικά μορφή η πόλη, αλλάζουν όμως και οι Οικισμοί. Πρώτη προτεραιότητα είναι το νότιο παραλιακό  οικιστικό τμήμα πόλεως Αγίας Μαρίνας – Αγίου Δημητρίου και Κιτσίου, με την αποχέτευση ακαθάρτων, με το νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης στις εντός και εκτός σχεδίου περιοχές, καθώς και τα αντιπλημμυρικά έργα.

 Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται και οι πράξεις εφαρμογής του σχεδίου πόλεως της Αγίας Μαρίνας, ώστε με την απόκτηση των αναγκαίων κοινόχρηστων χώρων να κατασκευάσουμε τις απαραίτητες όσο και αναγκαίες υποδομές: πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακό σταθμό, αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και ήπιες παρεμβάσεις  ασφαλείας  και ανάπλασης  σε  ελεύθερες από ιδιωτικά συμφέροντα παραλίες.

Φίλες και φίλοι, ήσασταν και εξακολουθείτε να είστε η καρδιά και η ψυχή αυτής της Δημοτικής Παράταξης. Έχουμε ηθική υποχρέωση και ευθύνη απέναντί σας να ολοκληρώσουμε το σχέδιο μας για μια σύγχρονη πόλη και να παραδώσουμε ολοκληρωμένα τα νέα μεγάλα έργα που θα δώσουν νέα πνοή στον τόπο μας.

Η νέα προσπάθεια του ανεξάρτητου, από κόμματα και συμφέροντα,  συνδυασμού μας ανανεώνεται. Μαζί με την παρουσία των έμπειρων στελεχών μας, συσπειρώνουμε νέες υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για την υλοποίηση των απαιτήσεων και αιτημάτων της νέας δημοτικής περιόδου.  Στο πλαίσιο αυτό έχουμε ήδη ανακοινώσει τη σύμπραξη με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό της ελάσσονος αντιπολίτευσης, «Το Κορωπί στο Επίκεντρο». Η σύμπραξη περιλαμβάνει προγραμματική αξιοποίηση των προτάσεων και της εποικοδομητικής συνεισφοράς του στο δημοτικό έργο.

Με βάση την ίδια στρατηγική, ομάδες πολιτών και νέων προσώπων της κοινωνίας του Δήμου μας ενεργοποιούνται, συμφωνούν και συμβάλλουν στην ανανέωση οραμάτων, ιδεών  και εφικτών πολιτικών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας συμμετέχοντας στο νέο ψηφοδέλτιο.

Στο θολό τοπίο, την ασάφεια, τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες και την έλλειψη οράματος, αρχών και πρότασης για το σήμερα και κυρίως για το αύριο του Δήμου μας από τους άλλους παλαιούς και νεοσύστατους δημοτικούς συνδυασμούς, εμείς προχωράμε μπροστά με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.  

Ζητάμε νέα,  καθαρή,  ισχυρή Πλειοψηφία με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ν. Κιούση!

Με παρακαταθήκη την εμπειρία, τον δυναμισμό αλλά και τον ενθουσιασμό από το νέο αίμα που έχει προστεθεί στις τάξεις του Συνδυασμού μας «Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα» σας καλούμε όλους στο νέο μεγάλο προσκλητήριο Νίκης στις επερχόμενες εκλογές 8ης Οκτωβρίου 2023.

Θα είναι πάνω απ’ όλα νίκη της κοινωνίας μας.

Νίκη δική σας!  

 

Σχετικά Άρθρα

Ημερίδα του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας

Στην επιτυχημένη ημερίδα με θέμα: «Εξερευνώντας την επιχειρηματικότητα στο...

«Ο πολιτισμός μας ενώνει» Θεσμός πλέον το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ του 1ου ΓΕΛ Κορωπίου

https://www.youtube.com/watch?v=U9riZpQPeVo Με εντυπωσιακές φορεσιές και χορούς από την Ινδία αλλά...

Στο Κούτσι Μαλακάσας η μεγάλη άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ»

Τη μεγάλη τακτική άσκηση πεδίου για δασική πυρκαγιά με...

Το PianoCityAthens έρχεται στο Δήμο Λαυρεωτικής!

Ο Δήμος Λαυρεωτικής υποδέχεται το Piano City Athens στην...

5ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ: Μεγάλη συμμετοχή, εξαιρετική επιτυχία!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 500 αθλητών πραγματοποιήθηκε σήμερα,...

Τελευταία Άρθρα

spot_img