22.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΞεκίνησε το μεγάλο έργο ριζικής ανάπλασης του Κορωπίου

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο ριζικής ανάπλασης του Κορωπίου

Ημερομηνία:

Ένα έργο πνοής που βάζει το Κορωπί στη νέα εποχή, ως μια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη με απόλυτο σεβασμό στην ποιότητα ζωής των πολιτών και έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.

Το έργο ανάπλασης αφορά ολόκληρη τη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου και την οδό Κύπρου, με τις πλατείες που εφάπτονται επί της λεωφόρου καθώς και τους κάθετους δρόμους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την οδό Κύπρου, καθώς εκεί έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση οπτικών ινών και όλα είναι έτοιμα για την ανάπλαση.

Τα έργα στην κεντρική λεωφόρο θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ και την τοποθέτηση οπτικών ινών, ώστε η ανάπλαση να ολοκληρωθεί χωρίς το απαράδεκτο «ράβε – ξήλωνε» που ταλανίζει ολόκληρες δεκαετίες του Ελληνικούς δρόμους με τις ανεξέλεγκτες παρεμβάσεις υπηρεσιών.

Στην οδό Κύπρου θα γίνει μονοδρόμηση και θα δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Ο Δήμος Κρωπίας ζητά την κατανόηση των πολιτών για την όποια προσωρινή όχληση προκληθεί, καθώς το έργο ανάπλασης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα αλλάξει ριζικά το Κορωπί, μετατρέποντάς το σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img