11.5 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΤα χειρότερα έρχονται…

Τα χειρότερα έρχονται…

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Αν κύριε πρωθυπουργέ σας προβληματίζει αυτή η εικόνα της αστυνομίας, σε ένα πράγμα οφείλεται κυρίως.

Στον διαχρονικό ευνουχισμό της ηγεσίας της από την πολιτική ηγεσία. 

Η ΕΛΑΣ εδώ και πάρα πολλά χρόνια θα έπρεπε να λειτουργεί αυτόνομα με επικεφαλής αρχηγό κοινής αποδοχής, χωρίς το διαρκές πολιτικό καπέλωμα. Καλείται τώρα να απολογηθεί ο νέος υπουργός, για αδράνειες, ολιγωρίες, και παραλήψεις που δε σχεδίασε, δεν γνωρίζει, ούτε όφειλε να γνωρίζει.

Και το μόνο που μπορεί να κάνει φυσικά, είναι αυτό που έκανε, να εξάγει συμπεράσματα.

Αυτό που έκανα όμως κι εγώ και ο δίπλα μου ο παντοπώλης, και ο παραδίπλα μου ο γιατρός. Μόνο που αυτός, είναι υπουργός και δεν βρίσκεται εκεί απλά για να βγάζει λογικά συμπεράσματα.

Ούτε να καρατομεί τροχονόμους, γιατί αυτό του είπαν να κάνει, ή χειρότερα ίσως, αν αυτό σκέφτηκε ο ίδιος να κάνει.

Δεν χρειάζεται πολιτική βούληση και παρουσία για να διωχθεί το έγκλημα. Υπάρχει νομοθεσία. Και στα δύσκολα ακόμα που κάνουν τζιζ, εισαγγελέας χρειάζεται, που υπάρχει, για να δώσει εντολή να λειτουργήσει ο νόμος.

Τώρα και δικαίως, καλείται ο νέος υπουργός να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Δεν θα έπρεπε;

Πρέπει, είναι ο επικεφαλής, ο πολιτικός προϊστάμενος.

Άλλωστε γι’ αυτόν τον εκάστοτε πολιτικό προϊστάμενο γίνονται όλα διαχρονικά. Κλίκες υψηλόβαθμων αστυνομικών που προσπαθούν να γίνουν αρεστοί για να ανέλθουν, επιχειρούν να προκαταλάβουν το τι θα ήθελε και τι όχι, ο εκάστοτε υπουργός.

Λίγη βία άραγε, ίσως λίγο περισσότερη βία, μήπως αδράνεια, λες να θέλει διακριτική επιτήρηση, μήπως άραγε θέλει…

Δουλική ανικανότητα και μετά τρέχουν όλοι. Με ένα αδικοχαμένο παλικαράκι νεκρό. Τώρα δουλεύουν όλα ρολόι, 100 παράλληλες έρευνες για ισάριθμα DNA, διακρατικές συνεργασίες, φάκελοι νεοναζιστών από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, μέχρι τους παππούδες τους έμαθαν που κάποιοι συνεργάστηκαν με την Γκεστάπο.

Και επειδή ποτέ δεν προσπάθησα να γίνω αρεστός, κ. πρωθυπουργέ τα χειρότερα έρχονται.

Όλα μα όλα τα αστυνομικά τμήματα ασφαλείας στην Αττική είναι γυμνά. Σας το είπε άραγε κανείς υπηρεσιακός; Μακάρι ναι, νομίζω όμως πως όχι.

Θα σας κουράσω, αλλά θα παραθέσω μόνο μια περίπτωση, κραυγαλέα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Τμήμα Ασφαλείας στη Νότια Αττική

Οργανική δύναμη (στα χαρτιά) 33 άτομα.

Υπάρχουσα δύναμη 29 άτομα.

Σε πραγματική υπηρεσία 24 άτομα.

Από όλους αυτούς οι 9 αστυνομικοί έχουν διατεθεί για την φρούρηση του πρώην γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ήταν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ όταν κάηκε το μαρτυρικό Μάτι.

Άλλος ένας αστυνομικός για το σχέδιο Αριάδνη, δηλαδή στην ασφάλεια του ΜΕΤΡΟ.

 

Μας μένουν 14  αστυνομικοί από τους οποίους οι 5 έχουν υπηρεσία γραφείου μη ανακριτικοί υπάλληλοι, άλλοι  2 αστυνομικοί φυλάνε την Τουρκική πρεσβεία καθημερινά, ένας άλλος αστυνομικός στον Κορυδαλλό, (απ’ έξω ακόμη) ένας άλλος 60άρης  για τις ταυτότητες και δυο αστυνόμοι Β με τον διοικητή.

Λόγω αδειών που έχουν πάρει 3 άτομα, μένει πίσω να δουλέψει μόνο  ένας αστυνομικός ως Αξιωματικός Υπηρεσίας,  αλλά αυτός βέβαια κάνει τα πάντα. Ακόμη ένας αστυνομικός είναι στις ταυτότητες γιατί υπάρχει έντονη δυσφορία από τους πολίτες και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Όχι δεν τελείωσα ακόμα…

Επιπλέον υπάρχουν 13 άτομα αποσπασμένα.

 

Από τα 5 άτομα σε υπηρεσία γραφείου,  τα 2 έχουν βγει αναρρωτική, ο ένας καρδιοπαθής και ο άλλος με ψυχολογικά προβλήματα.

Μια πολιτική υπάλληλος σε πρωινή εργασία εκπαιδευμένη, παίρνει παράτυπα καταθέσεις παρουσία αξιωματικού, παρόλο που απαγορεύεται,  για να μετριαστεί η αγανάκτηση του κόσμου.

Και τέλος, άλλοι δύο, ο ένας είναι γραμματέας να ελέγχει τις διαταγές, την αλληλογραφία κτλ. και ο άλλος βγάζει άδειες οπλοφορίας, θεωρήσεις, αλληλογραφία, δικόγραφα, τα πάντα όλα!

Τα ρεπό κουτσουρεμένα έως ανύπαρκτα και το βράδυ φυσικά λουκέτο.

Ααααα, ξέχασα… και το μοναδικό αξιόμαχο υπηρεσιακό αυτοκίνητο είναι τσιμεντωμένο στο σπίτι του Τσουβάλα, του κ. πρώην Γενικού. (η ενημέρωση μου γι’ αυτό ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες)

Αποτέλεσμα; Ακάλυπτη μια περιοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της παραλίας και βάλε. Το ίδιο ισχύει σχεδόν παντού!!!

Όλα στον αυτόματο, να προσεύχονται μη γίνει η στραβή. Τα ξέρει άραγε όλα αυτά ο νέος υπουργός; Πολύ αμφιβάλω. Αν τα ήξερε, η δολοφονία του άτυχου νεαρού θα ήταν μια ιδανική αφορμή να φύγει τρέχοντας παραιτούμενος.

Δεν ξέρω αν σας κούρασα κ. πρωθυπουργέ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Κάντε αυτόνομο αρχηγείο της αστυνομίας. Δώστε ανάσα στους αστυνομικούς που αξίζουν. Θα είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις για την οποία θα σας θυμόμαστε χρόνια ολόκληρα.

Σχετικά Άρθρα

«Δυστοπικό Μέλλον και Ηθική Δυστοπία!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Μάλλον έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να ζήσουμε,...

«Οι αγρότες απασφαλίζουν!!!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Οι Έλληνες αγρότες προειδοποιούν με τελεσίγραφα, για το ενδεχόμενο...

«Η Πραγματικότητα,  η Νομοτέλεια και η… Θάλασσα!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Πραγματικότητα” είναι η κατάσταση των πραγμάτων όπως ακριβώς αυτά...

«Οι παραδοσιακοί ΝεοΔημοκράτες και το μεγάλο δίλλημα» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Τελικά και όπως φαίνεται, το πολιτικό σύστημα, είτε αυτό...

Τελευταία Άρθρα

spot_img