21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΟ πόλεμος είναι ήδη εδώ!!

Ο πόλεμος είναι ήδη εδώ!!

Ημερομηνία:

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Εμείς εδώ αναλωνόμαστε να διαφωνούμε ή να μαλώνουμε με λόγια και σχόλια, μη βλέποντας όμως τη μεγάλη εικόνα  -την πραγματικότητα δηλαδή που ουρλιάζει, χωρίς ουσιαστικά κανένας να δίνει σημασία  -είναι βλέπετε εποχή διακοπών! Ξαπλώστρα, φραπεδάκι, ηλιοθεραπεία κολύμπι και ταβερνάκι! Σιγά μην δώσουμε σημασία και χαλάσουμε τη ραστώνη!

 

Εκατοντάδες είναι οι δασικές πυρκαγιές από τις αρχές του καλοκαιριού. Αυτός είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της πύρινης κόλασης, που πληγώνει τη χώρα και δοκιμάζει τις αντοχές των δασοπυροσβεστών, των πυροσβεστών της Π.Υ, των απλών εθελοντών και των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν…

 

Κάνω λάθος ή μήπως η κατάσταση που βιώνουμε φέτος αποδεικνύεται σε πραγματικό πόλεμο; Πόλεμο, ενώ οι αντοχές και τα όρια όλων έχουν προ πολλού ξεπεραστεί.

 

H Ελλάδα μας καίγεται από τη μία άκρη στην άλλη. Ειδικά στον Έβρο έχουν ξεσπάσει πάνω από μια ντουζίνα παράλληλες δασικές πυρκαγιές, ενώ στον Ασπρόπυργο τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εκδηλωθεί περίπου 500 πυρκαγιές και για ακόμα μια φορά απειλούνται με καταστροφή, μεγάλης αξίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Είναι πραγματική τρέλα αυτό που συμβαίνει…

 

Ποιος άραγε μπορεί να αποκλείσει το σενάριο, η χώρα μας να δέχεται βίαιο υβριδικό πόλεμο από χώρες που εύκολα μπορούμε να φανταστούμε. Πρόκειται για ενιαία μέτωπα από εστίες πυρκαγιών, οι οποίες δεν έχουν σχέση μόνο με την εγγύτητά του σε κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές και εγκαταστάσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ειδικά στον Έβρο παρατηρείται μια αλληλουχία εκδήλωσης οργανωμένων δασικών πυρκαγιών.

 

Δεν μπορούμε σίγουρα να ονοματίσουμε ως υπεύθυνη για αυτά που συμβαίνουν την Τουρκία, μιας και δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά εξ’ ίσου, δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι οι εστίες των περισσοτέρων δασικών πυρκαγιών -ειδικά αυτές που κατακαίνε τη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται σε δύσβατα περάσματα λαθρομεταναστών. Με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα ασκείται μια μορφή πίεσης, μέσω τέτοιων υβριδικών επιθέσεων στη χώρα μας, ως προς τους  διαδρόμους που έχουν ανοίξει για διαπραγματεύσεις, σχετικά με την πιθανή προσφυγή της Ελλάδος μαζί με τους γείτονές της  στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ήδη τα φίλια προς τη δικτατορία του σουλτάνου Ερντογάν ΜΜΕ αποκαλύφθηκαν! Υποστηρίζουν πως η ελληνική Πολιτεία καθυστέρησε εσκεμμένα και δεν αντιμετώπισε όπως θα άρμοζε τις δασικές πυρκαγιές πυρκαγιών στα… τουρκικά χωριά της Ελληνικής Θράκης (sic)!

 

Είναι τυχαίο μήπως πως απειλήθηκε η μισητή για τους γείτονες Αλεξανδρούπολη, που έχει βάλει φρένο στα αναθεωρητικά τους σχέδια στη ν περιοχή του Έβρου και όχι μόνο; Δεν νομίζω, αλλά είναι δουλειά της Πολιτείας και των υπηρεσιών ασφαλείας της, να αποδείξουν τη σχέση της λαθρομετανάστευσης με τις δασικές πυρκαγιές  -ειδικά στις περιοχές του Έβρου!

 

Η Αλεξανδρούπολη είναι μεν “ευαίσθητη” περιοχή, λόγω της στρατηγικής της σημασίας και της χρήσης της ως κόμβου αποθήκευσης LNG, όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, αλλά για ευνόητους λόγους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί και “ευάλωτη”, μιας και εκεί είναι στραμμένα τα μάτια όλης της Ευρώπης και της Αμερικής!

 

Αν και είναι σχετικά νωρίς ακόμα, για την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, μιας και προτεραιότητα έχει η κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι τα σενάρια υβριδικών πολέμων έχουν υπάρξει αρκετά και στο παρελθόν. Η Τουρκία για παράδειγμα διεξήγαγε υβριδικούς πολέμους κατά της Ελλάδος στο παρελθόν (π.χ. απόπειρα εισβολής δεκάδων χιλιάδων αλλόθρησκων λαθρομεταναστών στον ποταμό Έβρο το 2019). Πρόκειται δυστυχώς για μια συνήθη τακτική-εργασίας της Τουρκίας του Ερντογάν, εναντίον του Ιράκ, της Συρίας, αλλά και της Κύπρου.

 

Ας ελπίσουμε πως η τεράστια καταστροφή θα δώσει επιτέλους το έναυσμα για ανανέωση των πτητικών μέσων πυρόσβεσης, καθώς και της ενίσχυσης του προσωπικού της δασοπυρόσβεσης και των επίγειων μέσων που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία της… Όμως, ειδικά για την αεροπυρόσβεση… αν δεν παραγγείλουμε τα νέα Canadair… χθες, είναι πολύ αστείο να μιλάμε και να προγραμματίζουμε την παράδοσή τους για το 2028!

 

Θα ρωτήσει κάποιος: “… και πως θα πληρωθούν όλα αυτά;”. Η απάντηση είναι απλή: “…από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, το οποίο συγχρόνως είναι και “Ταμείο Ανθεκτικότητας”, με πόρους της Ε.Ε. και εθνικούς, μιας και είναι φανερό, πως δεν μπορεί να υπάρξει “Ανάπτυξη” χωρίς “Ανθεκτικότητα”, γεγονός που φαίνεται να μην γνωρίζουν οι πολιτικοί μας άρχοντες εδώ και χρόνια…

 

Ας ελπίσουμε λοιπόν, πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα του χρόνου, αν και πολύ φοβάμαι πως η ανεπάρκεια θα επικρατήσει για ακόμα μια φορά και εμείς εδώ θα είμαστε να σχολιάζουμε τα τεκταινόμενα!

 

Διαχρονικά όλοι φταίνε και είναι ανόητο και άδικο να χρεώνονται όλα αυτά που συνέβησαν στη σημερινή κυβέρνηση “Ουδείς λοιπόν αθώος του αίματος!”… Ούτε εμείς οι πολίτες που ανεχόμαστε,  σιωπώντας!!

 

Σημείωση: Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι, πως κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να προβεί σε συλλήψεις εγκληματιών, (δηλαδή και εμπρηστών, ντόπιων ή αλλοδαπών!).

 

Ο Άρειος Πάγος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν τον δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.»

 

Οι Έλληνες Πολίτες λοιπόν έχουν συνταγματικό δικαίωμα για σύλληψη κάθε παραβάτη που διαπράττει προφανές αυτόφωρο πλημμέλημα ή κακούργημα, με την υποχρέωση την άμεσης προσαγωγής του στον εισαγγελέα ή καλύτερα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ώστε να μη μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα περιορισμού του δράστη (αρ.275, αρ.279 του ΚΠΔ)

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img