21.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψειςΠόσες ακόμα εθνικές τραγωδίες μπορούμε να  αντέξουμε;

Πόσες ακόμα εθνικές τραγωδίες μπορούμε να  αντέξουμε;

Ημερομηνία:

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Απίστευτη η γκαντεμιά που πλανιέται πάνω από την Ελλάδα και τη μαυρίζει ανεξίτηλα! Δεν είναι δυνατόν, να καιγόμαστε από ανεξέλεγκτες δασικές πυρκαγιές, να πνιγόμαστε στα λασπόνερα και να μας σκοτώνουν πετώντας μας στη θάλασσα, ή να θρηνούμε δεκάδες νεκρούς σε τραγωδίες, όπως εκείνη των Τεμπών και όλα να συνεχίζουν στο ρυθμό της συνηθισμένης ραστώνης και της εγκληματικής αδιαφορίας… Είναι πολλά αυτά που συσσωρεύονται πλησιάζοντας την κρίσιμη μάζα, μετά την οποία οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί αλλάζουν και όνειρα γκρεμίζονται…

Τα αισθήματα λύπης αλλά και θυμού για όλες τις τραγωδίες που έχει βιώσει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω και να τιμωρήσουν σκληρά την αλαζονεία που συνοδεύεται -όπως έχει αποδειχθεί, από ανεπάρκεια!

Η γκαντεμιά είναι όπως όταν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό… και το εξισορροπούμε με ζάχαρη, μετά πάλι εξισορροπείται με ξύδι και στο τέλος παραγγέλνουμε πίτσα ως τελευταία λύση! Δεν είναι όμως και τόσο απλά τα πράγματα, όταν μιλάμε για τις κακοτυχίες μιας ολόκληρης χώρας με έντεκα εκατομμύρια ιθαγενείς και κάποιους άλλους που είδαν φως και μπήκαν!

Δεν μπορεί να θεωρηθεί λιποταξία όταν απομακρύνεται κάποιος από τους ανθρώπους που απειλούν τη σωματική και την ψυχική του υγεία και ακεραιότητα, τον αυτοσεβασμό, την ηθική και τις αξίες του -είναι απλά… αξιοπρέπεια!

Πόσο άλλα δάκρυα θα τρέξουν, πόσες ακόμα απογοητεύσεις θα βιώσουμε και πώς θα προσπεράσουμε τα αμέτρητα αναπάντητα γιατί για τα οποία δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση; Χάθηκαν χωρίς λόγο τόσες δεκάδες άνθρωποι στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, κάηκαν τα υπέροχα δάση γύρω από τον Έβρο και όχι μόνο, και έμεινε πίσω μόνο στάχτη.

Γιατί μία τέτοια κακοκαιρία, που γνωρίζαμε πως έρχονταν, αφήνει πίσω της τόση καταστροφή και πάλι αρκετά θύματα, που έχασαν τη ζωή τους για το τίποτα;

Γιατί ένα Κρητικόπουλο -μόλις 36 χρόνων, που απλά προσπάθησε να μπει σε ένα πλοίο… που όλοι τον γνώριζαν εκτελέστηκε δια του πνιγμού και το εγκατέλειψαν αβοήθητο… σε κοινή θέα, σαν τίποτα να μην έτρεχε… σαν ένα μυρμήγκι να είχε πέσει στη θάλασσα; Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε -ούτε θέλουμε, η Ελλάδα το 2023 να είναι τόσο εχθρική απέναντι στους Έλληνες και είτε να πνιγόμαστε είτε να καιγόμαστε ή ακόμα και να μας δολοφονούν στην ψύχρα, σαν να είναι κοινό μυστικό πως οι Έλληνες στην πατρίδα τους αντιμετωπίζονται χειρότερα και από τους λαθρομετανάστες, τους οποίους σώζουμε, όταν οι ίδιοι σχίζουν τα φουσκωτά τους για να το παίξουν ναυαγοί! Βλέπετε, οι Έλληνες, όπως ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης -συνάνθρωπός μας με ειδικές ανάγκες, είναι παιδιά κάποιου άλλου κατώτερου Θεού… και δεν αξίζει να σωθούν!

Μήπως μπορούμε να ξεχάσουμε την εισβολή 100 δολοφόνων από την Κροατία που διέσχισαν όλη την Ελλάδα σε κονβόι, οπλισμένοι σαν αστακοί και με κακές διαθέσεις, με αποτέλεσμα τη δολοφονία έξω από την OPAP-Αρένα της ΑΕΚ του 29χρονου και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων; Ούτε εκεί λειτούργησε το ανεπαρκέστατο κράτος!

Σίγουρα μας αξίζει μια καλύτερη Ελλάδα, που θα αποκτήσουμε και θα είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν, μόνον όταν σταματήσουμε να ανεχόμαστε και να δίνουμε συγχωροχάρτια και λευκές επιταγές στην ανεπάρκεια και την αναξιοσύνη…

…και να μην ξεχνάμε, πως δεν έχει καμία σημασία, αν η γάτα είναι μαύρη ή άσπρη… αρκεί να μπορεί να πιάνει ποντίκια…

Σχετικά Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

spot_img