18.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣε ύφεση η πυρκαγιά στη Γλυφάδα. Σε γενική επιφυλακή Πυροσβεστική και...

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Γλυφάδα. Σε γενική επιφυλακή Πυροσβεστική και ΕΛΑΣ.   

Ημερομηνία:

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Από την πλευρά της αστυνομίας, έχουν διατεθεί πάνω από 150 αστυνομικοί και 48 οχήματα, αυτοκίνητα και μηχανές και ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου ‘Άμεσης Δράσης συνδράμοντας ουσιαστικά  στην προληπτική εκκένωση οικισμών και σε τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων. Μεγάλος επίσης είναι ο αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img