15.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΈνταση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε της Ελλάδα για...

Ένταση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε της Ελλάδα για υποστήριξη τρομοκρατών και ζήτησε  αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ημερομηνία:

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας και ζήτησε αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Σοβαρή ένταση προκλήθηκε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλήνων βουλευτών και του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Μιλώντας ο Χουλουσί Ακάρ, έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι: « δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο»  και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ μάλιστα ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές.

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για περίπου 15 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Τούρκου πολιτικού από την αίθουσα.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img