19.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΠολύ καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρο. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές...

Πολύ καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στην Πάρο. Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ημερομηνία:

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά τη νύχτα η πυρκαγιά στην Πάρο

Με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πεζοπόρο τμήμα που φτάνει ακτοπλοϊκώς, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρο. Μετά από πολύωρες προσπάθειες που κράτησαν όλη τη νύχτα, οι πυροσβέστες και οι δεκάδες εθελοντές κατάφεραν να ανακόψουν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ στην περιοχή του Μώλου. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση και επεκτάθηκε ραγδαία σε μια πλαγιά κοντά στα σπίτια του οικισμού, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Ωστόσο λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Νωρίτερα ο κοινοτάρχης Μώλου καλούσε τους πολίτες από τα μεγάφωνα να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από την παραλία του Καλόγερα, έφθασε στο Μώλο, κατευθύνθηκε αριστερά από το μοναστήρι του Αγ. Αντωνίου και συνέχισε την καταστροφική πορεία της προς το Καμινάκι, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκε στο να μην φτάσει το πύρινο μέτωπο στη Μονή Αγίου Αντωνίου και να μην κινδυνεύσει το μοναστήρι. Αυτή την ώρα παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς λόγω του αέρα υπάρχουν φόβοι για πιθανή αναζωπύρωση.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img