26.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΚαρέ – καρέ η απόπειρα δολοφονίας των δύο αστυνομικών της Α.Δ. Πως...

Καρέ – καρέ η απόπειρα δολοφονίας των δύο αστυνομικών της Α.Δ. Πως εξουδετέρωσαν με 10 σφαίρες τον αδίστακτο πιστολέρο, πριν προλάβει να τους εκτελέσει εν ψυχρώ.

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Οι δύο έμπειροι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης με τον κωδικό περιπολικού Α2-1 της Α αλλαγής, είχαν την περιγραφή του δράστη και την πιθανή πορεία διαφυγής του προς τους Αγίους Αναργύρους, μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Πατήσια. Εκτίμησαν ότι θα έβγαινε κάπου στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και δεν έκαναν λάθος. Κινούνταν με το περιπολικό πολύ αργά με τα φώτα πορείας όταν τον είδαν να βγαίνει μπροστά τους και να τους κάνει σήμα να σταματήσουν. Τους πέρασε για ταξί, αυτό τους είπε προσπαθώντας να φανεί ψύχραιμος και αμέσως τους γύρισε την πλάτη για να φύγει.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ωστόσο ότι είχαν μπροστά τους τον άνθρωπο που αναζητούσαν. Φορούσε κίτρινη μπλούζα και ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα από την υπερένταση της καταδίωξης και πιθανόν και της χρήσης κοκαΐνης. Αμέσως ο οδηγός του περιπολικού βγήκε και του ζήτησε να σταματήσει. Τότε ο 48χρονος κακοποιός γυρνάει απότομα τραβώντας το πιστόλι που είχε κρυμμένο μπροστά στη ζώνη κάτω από την μπλούζα και πυροβόλησε στο ψαχνό. Η μία σφαίρα βρήκε τον οδηγό του περιπολικού στο μηρό και η δεύτερη, την ώρα που έπεφτε τραυματισμένος στην άσφαλτο τον χτύπησε στην ωμοπλάτη, στον ιμάντα που συγκρατεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στάθηκε πολύ τυχερός.

Ο αδίστακτος κακοποιός έστεψε ακαριαία το όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ και τον δεύτερο αστυνομικό, τον συνοδό που στο μεταξύ είχε βγει κι αυτός από το περιπολικό. Τον τραυμάτισε στο πόδι με αποτέλεσμα να σωριαστεί κι αυτός στο δρόμο. Τη στιγμή όμως που ο 48χρονος Αλβανός ήταν έτοιμος να ρίξει τη χαριστική βολή να τους εκτελέσει εν ψυχρώ, ο οδηγός του περιπολικού, αν και τραυματισμένος βρήκε τη δύναμη, σηκώθηκε και άδειασε πάνω του το υπηρεσιακό του όπλο. Του έριξε δέκα σφαίρες, τον πέτυχαν όλες αλλά ο κακοποιός ήταν σε τέτοια εγρήγορση που σωριάστηκε κάτω με την τελευταία!

Ο οδηγός του περιπολικού ξαναγέμισε αστραπιαία, όπλισε αλλά ο κακοποιός είχε πλέον εξουδετερωθεί. Η εικόνα του κακοποιού δείχνει ότι πιθανότατα ήταν υπό την επήρεια κοκαίνης, κάτι που θα διαπιστωθεί εάν ισχύει,  από την τοξικολογική εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Το επάγγελμα τους εξακολουθεί να θεωρείται από την Πολιτεία ακόμη ως μη επικίνδυνο και μη ανθυγιεινό…

Σχετικά Άρθρα

Μια ζεστή “ΑΓΚΑΛΙΑ” στο Κορωπί για την ψυχική υγεία

https://www.youtube.com/watch?v=rV6xqswzquo Σε βασικό πυλώνα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας εξελίσσεται ο...

Στο Κορωπί το ¨ηλεκτρονικό μάτι¨ της Πολιτικής Προστασίας

https://www.youtube.com/watch?v=K953xO8xk3E Με ένα υπερσύγχρονο ντρόουν ενισχύεται η Πολιτική Προστασία του...

Στο Κορωπί οι υπεραθλητές του Τριάθλου για τη στήριξη της «Γαλιλαίας». Έκλεψε τις καρδιές όλων η μικρή Λουκία!

https://www.youtube.com/watch?v=ge5FDnFSFZg Στο Κορωπί η  πρώτη στάση των υπεραθλητών του Τριάθλου...

Υποδοχή Ολυμπιακής Φλόγας στο Σούνιο: Μεγάλη συγκίνηση και δέος για τους παρευρισκόμενους

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας...

Τελευταία Άρθρα

spot_img