17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΈσβησε η φωτιά στη Τζια. Σε πολύ καλό δρόμο η προσπάθεια κατάσβεσης...

Έσβησε η φωτιά στη Τζια. Σε πολύ καλό δρόμο η προσπάθεια κατάσβεσης στο Πόρτο Γερμενό. Συνελήφθη Ουκρανός ως ύποπτος για τον εμπρησμό.

Ημερομηνία:

Περιμένοντας την αναχώρηση για την πυρκαγιά στη Τζια. …Η μοναδική περίπτωση να μπει ένας πυροσβέστης καλοκαίρι σε πλοίο της γραμμής.

Ένας Ουκρανός που εντοπίσθηκε από ποδηλάτες να απομακρύνεται από τον τόπο της φωτιά στο Πόρτο Γερμενό συνελήφθη και ανακρίνεται από τις Διωκτικές Αρχές ως ο βασικός ύποπτος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς δίπλα από το πευκοδάσος της περιοχής. Στην κατοχή του είχε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι οι τελευταίας κλήσεις στο κινητό του ήταν με άτομα Αραβικής καταγωγής τα οποία θα ερευνηθούν για τον πιθανό ρόλο τους στην υπόθεση.

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά και απορρίμματα τα οποία δεν είχαν απομακρυνθεί, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στην επέκταση της πυρκαγιάς.

Στη Τζιά οι πυροσβέστες από το Λαύριο και το Μαρκόπουλο που μεταφέρθηκαν με το πλοίο της γραμμής στο νησί, μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Νωρίς το πρωί η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Οι πυροσβέστες στη Τζια, μετά από ολονύχτια προσπάθεια έθεσαν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Κορυφή Ηλείας, επιχειρούν περισσότεροι από 60 πυροσβέστες, με 4 ομάδες ποζοπόπων τμημάτων, 19 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Σημαντική είναι η συνδρομή εθελοντών και υπαλλήλων των ΟΤΑ με υδροφόρες.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img