20.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΜε drone και πυροτεχνουργούς του στρατού το πρώτο βήμα προσέγγισης στα συντρίμμια...

Με drone και πυροτεχνουργούς του στρατού το πρώτο βήμα προσέγγισης στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Προβληματίζει φορτίο και άσπρος καπνός. Οι μετρήσεις δεν έδειξαν ραδιενέργεια.

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Άρχισε λίγο μετά τις 7 το πρωί το πρώτο και ιδιαίτερο προσεκτικό στάδιο προσέγγισης στα διάσπαρτα συντρίμμια του μεταγωγικού αεροσκάφους ΑΝΤΟΝΟΦ το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική εταιρία Meridian, και εκτελούσε πτήση cargo μεταφέροντας επικίνδυνα υλικά (πυρομαχικά) από την πόλη Νις της Σερβίας, με τελικό προορισμό το Αμάν της Ιορδανίας.

Με την ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους της γύρω περιοχής σε ισχύ από αργά τη νύχτα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και χωρίς κλιματιστικά, ξεκίνησε η από αέρος αυτοψία με drone της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Οι μετρήσεις με ειδικές συσκευές για ίχνη ραδιενέργειας ήταν και παραμένουν αρνητικές, ωστόσο προβληματίζει η παρουσία άσπρου καπνού που εξακολουθεί να αναδύεται από τα συντρίμμια και προκαλεί όπως λένε οι πυροσβέστες κάψιμο στα χείλη και τη γλώσσα και ερεθισμό στα μάτια.

Μόλις ερευνηθεί ολόκληρη η περιοχή με το drone θα ακολουθήσει η επιτόπια έρευνα από πυροτεχνουργούς του στρατού για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κίνδυνος για την επέμβαση των σωστικών συνεργείων. Αμέσως μετά στο πεδίο θα εμπλακούν οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ με τις ειδικές στολές για την προστασία από χημικές και βιολογικές ουσίες, οι οποίοι αρχικά θα αναζητήσουν τα 8 μέλη του πληρώματος αλλά και το μαύρο κουτί του αεροσκάφους. Αυτό αναμένεται να δείξει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η αεροπορική τραγωδία καθώς καταγράφει τα δεδομένα πτήσεις αλλά και τις συνομιλίες των μελών του πληρώματος.

Ωστόσο οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι είχε πάρει φωτιά ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους, όταν αυτό πετούσε σε ύψος 21.000 πόδια ανατολικά του Άθου όπου και ζήτησε το πλήρωμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Έκανε στροφή και κατέβηκε στα 15.000 πόδια κινούμενο προς την περιοχή του αεροδρομίου στην Καβάλα, αλλά τα τελευταία τρία λεπτά άρχισε να χάνει συνεχώς ύψος κάνοντας σχεδόν κατακόρυφη πτώση μέχρι που συνετρίβη.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img