17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΘυρανοίξια για το υπέροχο εκκλησάκι του Αγίου Παΐσιου στη μονάδα  Πολεμικής Αεροπορίας...

Θυρανοίξια για το υπέροχο εκκλησάκι του Αγίου Παΐσιου στη μονάδα  Πολεμικής Αεροπορίας στην Πλάκα Κερατέας. Ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Ημερομηνία:

Για τα στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας στη Μονάδα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Πλάκας Κερατεάς, ήταν όνειρο ζωής να καταφέρουν κάποια στιγμή να χτίσουν ένα εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου του Αγιορείτη. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια προσμονής μέχρι που αυτή η σκέψη για το χτίσιμο του μικρού ναού, πέρασε τα στενά όρια της αεροπορικής βάσης και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία της Λαυρεωτικής. Και έγινε το θαύμα.

Μέσα σε 18 μήνες με την ευγενική προσφορά πιστών – δωρητών, κυρίως όμως με πολύ προσωπική εργασία των οικοδόμων, τεχνιτών, ξυλουργών και ελαιοχρωματιστών της ΔΑΝΕΤΑΛ του Δήμου Λαυρεωτικής, οι οποίοι συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης.

Σήμερα κάποιοι από αυτούς τους τεχνίτες που έχτισαν πέτρα – πέτρα αυτό το πανέμορφο εκκλησάκι, όπως ο Γιάννης Σκλέπας, συνταξιούχος πια, είχαν την χαρά να τον δουν να λειτουργεί, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου.

Στην εκδήλωση από τον Διοικητή της Αεροπορικής Μονάδας Κωνσταντίνο Καλτσά, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στο Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΑΝΕΤΑΛ που ανέλαβε να υλοποιήσει και το έργο της ανέγερσης Χάρη Ζαγουρή καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, αυτό το όνειρο για πολλούς να γίνει πράξη.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img