15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΠέντε κεραυνοί – ¨εμπρηστές¨ στην Λαυρεωτική! Ακαριαία επέμβαση της Πυροσβεστικής που κάνει...

Πέντε κεραυνοί – ¨εμπρηστές¨ στην Λαυρεωτική! Ακαριαία επέμβαση της Πυροσβεστικής που κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων.

Ημερομηνία:

Πέντε ισχυροί κεραυνοί που έπεσαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή της Λαυρεωτικής σκόρπισαν πανικό σε δεκάδες κατοίκους και κινητοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία που ήταν σε επιφυλακή για τη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Δύο από τους Κεραυνούς έπεσαν σχεδόν διακόσια μέτρα ο ένας από τον άλλο στον οικισμό Περιγιάλι προκαλώντας πυρκαγιά.(video)  Ο ένας μάλιστα έσκασε με εκκωφαντικό κρότο σε αυλή σπιτιού γεμάτη με πεύκα προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή οι ένοικοι απουσίαζαν ενώ κυριολεκτικά από θαύμα σώθηκαν οι ιδιοκτήτες ενός διπλανού πάρκινγκ σκαφών καθώς βρίσκονταν έξω στην αυλή όταν ο κεραυνός έπεσε μόλις 20 μέτρα δίπλα τους. Άλλοι δύο κεραυνοί έπεσαν σε πυκνό πευκοδάσος στη μονάδα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πλάκα Κερατέας, και ο πέμπτος δίπλα από μια στάνη στην περιοχή της Κακής Θάλασσας. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής από τους σταθμούς Λαυρίου και Μαρκοπούλου ήταν άμεση αποτρέποντας επέκταση της φωτιάς και στα πέντε σημεία. Οι πυροσβέστες κάνουν έκκληση προς τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εάν γίνεται να μειώσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους καθώς τις επόμενες ώρες προβλέπονται ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλούς κεραυνούς.  

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img