17 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΕξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από τον Έβρο με λεία εκατομμύρια...

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών από τον Έβρο με λεία εκατομμύρια ευρώ. Έλληνας και Πακιστανός οι εγκέφαλοι.  

Ημερομηνία:

Ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από την Ασφάλεια Πατρών, για την πλήρη εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος δουλεμπόρων που εδώ και μήνες μετέφερε από τον Έβρο εκατοντάδες παράνομους μετανάστες χρησιμοποιώντας νοικιασμένα αυτοκίνητα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 10 άτομα ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης περισσότερα από 33. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο φερόμενοι ως εγκέφαλοι, ένας Έλληνας από το Λαύριο κι ένας Πακιστανός από την Αθήνα. Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην Ανατολική Αττική, όπου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 6 άτομα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Πατρών κατάφεραν να χαρτογραφήσουν την εγκληματική οργάνωση με φυσική παρακολούθηση αλλά και με καταγραφή τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχαν οι Έλληνες με τους Τούρκους δουλεμπόρους. Τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τους μετανάστες από τον Έβρο, σε προκαθορισμένα σημεία που είχαν ορίσει με τους Τούρκους συνεργούς τους και στη συνέχεια τους μετέφεραν με ενοικιασμένα αυτοκίνητα, αρχικά σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνέχεια με το ανάλογο αντίτιμο, τους προωθούσαν στην κεντρική Ευρώπη είτε οδικός, είτε δια θαλάσσης με σκάφη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 νοικιασμένα οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσε η εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα εάν κάτι δεν πήγαινε καλά, τότε εξαφάνιζαν το αυτοκίνητο και δήλωναν κλοπή. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα κέρδη της οργάνωσης από το δουλεμπόριο, ξεπερνούν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο Ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img