15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΈκτακτη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και...

Έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας στο Μαξίμου για την «Κιβωτό» και τις προνοιακές δομές στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Αντικείμενο της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου θα είναι η λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου και των δομών της ανά την Ελλάδα αλλά και, κυρίως, το τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί για όσο διάστημα διαρκέσει η έρευνα από τη Δικαιοσύνη και τις αρχές.

Ήδη, από  το Σάββατο (19.11.2022) στην κεντρική δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό δεν υπάρχει κανείς, αφού από τη στιγμή που αποχώρησαν οι τελευταίοι εργαζόμενοι, κανείς δεν επέστρεψε εκεί. 

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό του Κόσμου”  οι οποίες πλέον έχουν στο επίκεντρο τον πατέρα Αντώνιο που ίδρυσε τον εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό Οργανισμό. 

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπαν στην ΕΡΤ, άνθρωποι από τη δομή της Καλαμάτας, που λειτουργεί τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Μίλησαν καταρχάς για «φόβο» που υπήρχε γύρω από το πρόσωπο του ιδρυτή της ΜΚΟ αλλά και για το πόσο απόμακρος ήταν με τους εργαζομένους της δομής. Οι περισσότεροι δεν είχε καμία επαφή μαζί του!

Τον περιγράφουν ως «νάρκισσο» και ιδιαίτερα περίεργο άνθρωπο, που είχε επαφή μόνο με πρόσωπα του «οικείου» περιβάλλοντος του, που είχαν σημαντικό «ρόλο» σε όλες τις δομές και όχι μόνο σε αυτή της Καλαμάτας.Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, υπάρχουν περιγραφές για συχνές μετακινήσεις παιδιών από δομή σε δομή, χωρίς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους να έχουν λόγο σε αυτές τις μετακινήσεις ή να γνωρίζουν την αιτία.

Για παράδειγμα καλούσε ο Πάτερ στο τηλέφωνο της δομής και ζητούσε σε μισή με μια ώρα, να ετοιμάσουν ένα παιδί (ή και περισσότερα) να το στείλουν στην Αθήνα με το ΚΤΕΛ.

Εκεί ο τρόφιμος της δομής μπορεί να έμενε για 2 μέρες μέχρι και ένα μήνα ή μπορεί ακόμα να βρισκόταν και σε άλλες δομές της Κιβωτού ανά τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παιδιά αυτά ήταν ταυτόχρονα και μαθητές σε σχολεία της Καλαμάτας, από τα οποία απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία το χρονικό διάστημα που ο Πάτερ τα είχε καλέσει στην Αθήνα ή είχαν προσωρινά μεταφερθεί σε άλλες δομές.

Επίσης, μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή, γίνονταν και κάποιου είδους διακρίσεις. Άλλος είχε πολύ ακριβό κινητό και ακριβά ρούχα και άλλος ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img