20.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΒοήθησαν να σωθεί η ζωή μιας μαθήτριας. Το μεγάλο ευχαριστώ του παιδιού...

Βοήθησαν να σωθεί η ζωή μιας μαθήτριας. Το μεγάλο ευχαριστώ του παιδιού και της εκπαιδευτικής κοινότητας προς τους αστυνομικούς – αφανείς ήρωες της καθημερινότητας.

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για τους τρεις αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους, δίνουν καθημερινά τη μάχη στις γειτονιές δίπλα στον πολίτη. Μια αναγνώριση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο από τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας, οι οποίοι για ακόμη μία φορά ρίσκαραν τη ζωή τους πάνω στις μηχανές προσπαθώντας να μεταφέρουν με ταχύτητα αλλά και με απόλυτη ασφάλεια ένα παιδί στο νοσοκομείο.  Μια μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου από το Περιστέρι, την 14χρονη Άρτεμις,  που ξαφνικά εν ώρα μαθήματος σχεδόν έχασε τις αισθήσεις της από αφόρητους πόνους στην κοιλιά.

Ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Γρηγοριάδης πήρε το ρίσκο να μεταφέρει τη μαθήτρια και την μητέρα της με το αυτοκίνητό του, καθώς λόγω της υπερβολικής κίνησης το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν έλεγε να φανεί. Στο δρόμο όμως το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο μποτιλιάρισμα. Εκείνη την κρίσιμη στιγμή όμως, έκαναν τυχαία την εμφάνισή τους δύο μηχανές της αστυνομίας. Ήταν ένας αρχιφύλακας της ομάδας Ζ και δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ. Ο διευθυντής του σχολείου που βρισκόταν στο τιμόνι τους έκανε απεγνωσμένος σινιάλο, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε με την υγεία του παιδιού κι αμέσως στήθηκε μια απίστευτη κινητοποίηση.  Μέσα σε 12 λεπτά, με ρίσκο να τρακάρουν με άλλα αυτοκίνητα οι δύο μηχανές της Άμεσης Δράσης άνοιγαν συνεχώς το δρόμο και η μικρή μαθήτρια έφτασε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί μάλιστα στην είσοδο του ¨Αγία Σοφία¨ όταν τους είπε ο φύλακας να περιμένουν να έρθει φορείο, δεν περίμεναν ούτε στιγμή. Πήραν αγκαλιά το παιδί και το μετέφεραν τρέχοντας στα επείγοντα. Η μαθήτρια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και όλα πήγαν καλά.

Τώρα, η σχολική κοινότητα των εκπαιδευτηρίων ¨Υπατία¨ στο Περιστέρι σε μια σεμνή τελετή που έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου, βράβευσε τους τρεις αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν οι αστυνομικοί Δημήτρης Μπλέτσας, Φώτης Μαστρογιάννης και Γιώργος Καλατζής. Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσε μάλιστα η 14χρονη μαθήτρια η Άρτεμις, η οποία χάρη στην αυτοθυσία των τριών αστυνομικών μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img