15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΛύση φιλότιμου(!!!) για να μην σταματήσει τις 24ωρες εφημερίες το Κέντρο Υγείας...

Λύση φιλότιμου(!!!) για να μην σταματήσει τις 24ωρες εφημερίες το Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Οι εναπομείναντες  γιατροί θα καλύψουν την ανυπαρξία του Υπ. Υγείας που αγνοείται. Και έρχονται και εκλογές…

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Με μια κίνηση φιλότιμου που ξεπερνά τις όποιες συμβατικές – νομικές  υποχρεώσεις αλλά και τις ανθρώπινες αντοχές του, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου ιατρός Σταύρος Παπασταυρόπουλος, πήρε την απόφαση να καλύψει ο ίδιος όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν από την οριστική αποχώρηση δύο γιατρών του Κέντρου τέλη Δεκέμβρη. Αποχώρηση που ήταν εδώ και πολλούς μήνες σε γνώση του Υπουργείου Υγείας αλλά κανείς προφανώς δεν μπήκε στον κόπο να δώσει λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα σήμερα το Κέντρο Υγείας να υποστελεχωθεί πλήρως με αποτέλεσμα κάποιες – πολλές μέρες το μήνα να μην βγαίνουν οι βάρδιες για 24ωρη εφημερία και μάλιστα σε μια κρίσιμη μονάδα Υγείας που καλείται εκ των πραγμάτων να καλύψει  μια τεράστια περιοχή στο πιο απομακρυσμένο άκρο της Ανατολικής Αττικής.

 Η απόφαση από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής όπου έγινε εκτενής αναφορά της κατάστασης. Μια λύση ωστόσο προσωρινή ώστε να δοθεί μια τελευταία μικρή πίστωση χρόνου στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας να βγει από την αδράνεια και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το όλο πρόβλημα με την τοποθέτηση του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού.

Και σα να μην έφτανε αυτό, τους επόμενους λίγους μήνες αναμένεται να προκύψει άλλο ένα σημαντικότατο πρόβλημα που θα απασχολήσει εκατοντάδες πολίτες της περιοχής. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου Σταύρος Παπασταυρόπουλος, παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε εγκαίρως από το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείου Υγείας ότι συνταξιοδοτείται σε δύο – τρεις μήνες, προφανώς τον αγνόησαν και του χρέωσαν 2.000 πολίτες ως προσωπικός γιατρός!!!  Δηλαδή το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να …μπαλώσουν τα νούμερα κάλυψης των ασφαλισμένων για τους τύπους, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι 2.000 πολίτες δεν θα μπορούν να έχουν προσωπικό γιατρό!!!

Άμεση ήταν και η αντίδραση της παράταξης της Περιφέρειας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σωτήρη Μεθενίτη να ζητά την άμεση παρέμβαση Πατούλη που τυγχάνει και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ιατρού Σταύρου Παπασταυρόπουλου:

«Μετά και την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την χθεσινή του συνεδρίαση, για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην 24ωρη εφημέρευση του ΚΥ Λαυρίου, επειδή έγινε αντιληπτή ή έντονη ανησυχία των πολιτών για το “μέλλει γενέσθαι” μέχρι να δοθεί ΜΟΝΙΜΗ λύση στο πρόβλημα από το Υπουργείο Υγείας, και μη επιθυμώντας να υποχρεώσω τους -λιγοστούς άλλωστε- συναδέλφους μου, αναλαμβάνω την υποχρέωση -παρότι έχω υπερβεί το όριο που ορίζει ο νόμος- να υλοποιήσω ο ίδιος προσωπικά, και τις υπόλοιπες εφημερίες του μηνός Ιανουαρίου για τις οποίες υπάρχει πρόβλημα σύμφωνα με την αναρτημένη ανακοίνωση. Το ΚΥ Λαυρίου θα συνεχίσει κανονικά την 24ωρη εφημέρευσή του όλο τον μήνα Ιανουάριο. Ελπίζω ότι από 1/2/23, να έχουν δοθεί οι απαιτούμενες λύσεις και όλα να επανέλθουν στον φυσιολογικό τους ρυθμό. Ο αγώνας που δίνεται αυτή την στιγμή από την τοπική κοινωνία δεν πρέπει να πάει χαμένος.»

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img