13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Η Ακεραιότητα απέναντι στην Κακοήθεια!» Του Θοδωρή Γιάνναρου 

«Η Ακεραιότητα απέναντι στην Κακοήθεια!» Του Θοδωρή Γιάνναρου 

Ημερομηνία:

“Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να πολιτεύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε όταν οι φίλοι και οι οπαδοί τους σκέφτονται για δικαιοσύνη, ηθική και ακεραιότητα, να σκέφτονται το κόμμα την ηγεσία & τα στελέχη του!”

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα κόμμα πορεύεται με γνώμονα την ηθική, την δεοντολογία, την δικαιοσύνη και έχει ειλικρίνεια ο δημόσιος λόγος των στελεχών του, τότε και η ίδια η παρουσία του στο Κοινοβούλιο, αποτελεί ένα πραγματικό κομπλιμέντο για την ίδια τη χώρα, τους πολίτες της  -όχι μόνον εκείνους που εκπροσωπεί και βέβαια την ίδια τη δημοκρατία!

Τέτοια κόμματα, κινήματα ή παρατάξεις είναι υποχρεωμένα να συνεργάζονται πάντα με ανθρώπους που τους συνδέουν τρία βασικά και κρίσιμα χαρακτηριστικά: “ακεραιότητα”, “ευφυΐα” και “ενεργητικότητα”. Αν όμως δεν διαθέτουν το πρώτο, τα άλλα δύο κάποια στιγμή, νομοτελειακά θα τους δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα -υπαρξιακά, που  ίσως φτάσουν μέχρι και την τελική πολιτική εξαύλωσή τους.

Οι πολιτικοί που διακρίνονται για την ακεραιότητα και την εντιμότητα τους, είναι εκείνοι από τους οποίους, ακόμα και αν έχεις οικειότητα μαζί τους, δεν μπορείς να ελπίζεις σε καμία απολύτως εύνοια -κοινώς ρουσφέτι, αλλά και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για κάποιο ύπουλο χτύπημα ή κάποια μίζερη, απάνθρωπη και ιδιοτελή πολιτική από μέρους τους! Οι πολιτικοί αυτοί είναι πολέμιοι της διαφθοράς και δεν χαρίζονται σε κανέναν, όποιος κι αν είναι, όσο ψηλά και αν κατοικοεδρεύει!

Ας έρθουμε τώρα στα δικά μας, παραμονές σχεδόν της αυγής των βουλευτικών εκλογών  προς τις οποίες οδεύει η χώρα μας και μάλιστα εν μέσω ιδιαίτερα περίπλοκων και επικίνδυνων εποχών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και βέβαια λόγω της επεκτατικής και επιθετικής πολιτικής της γείτονος μας εξ’ Ανατολών!

Το κόμμα που διαθέτει το λαϊκό έρεισμα και την λαϊκή αποδοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είναι το κόμμα εκείνο που όπως οι φίλοι του διατείνονται, διαθέτει τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, όπως σαφώς αναδεικνύουν μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, τόσο του γραπτού, όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, όπως το Documento εκτός βέβαια της τηλεόρασης, που είναι κατευθυνόμενη από τη μεσαία τάξη, τους άριστους και τους πλουσίους…

Ήταν αποδεδειγμένα “πολιτική βρωμοδουλειά” ο εξοβελισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των αγωνιστών που τον απαρτίζουν από την εξουσία, την οποία κατείχε νομοτύπως και μάλιστα με τη βούλα του Ελληνικού Συντάγματος!

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον σκληρό πόλεμο κάτω από αντίξοες συνθήκες, στους ληστές του δημοσίου με τα εξοχικά σπίτια και τις πολυτελείς… πατρικές κατοικίες, εκτός του διαμερίσματος ή της μονοκατοικίας που ζούσαν, με τα πολυτελή τζιπ στο γκαράζ, που πούλαγαν μούρη στέλνοντας τα κακομαθημένα τέκνα τους ακόμα και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ή και στο εξωτερικό αργότερα για να σπουδάσουν, αντί να τα αφήσουν εδώ να γίνουν τεχνίτες, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα; Αυτή η μεσαία τάξη που επιτέλους συμμορφώθηκε έστω και λίγο βίαια, είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη χώρα και έπρεπε να τύχει επιδιορθώσεων συμπεριφοράς! 

Τι έκανε λοιπόν ο Ευκλείδης; Κυριολεκτικά τους γ@@@σε  -και ήταν πάρα πολλοί οι άθλιοι… όμως κάπως έτσι…  ανάσανε κι η χώρα! Η οικονομική πολιτική που χαράχτηκε από τον Ευκλείδη,  δεν ήταν δα και απόφαση ενός ανδρός που ξύπνησε ξαφνικά ένα πρωί και σε δυσνόητα ελληνικά είπε “…ελάτε τώρα, να τσακίσουμε τη μεσαία τάξη με φόρους, περικοπές και δυσβάστακτες ποινές!”

Ήταν απόφαση που πάρθηκε ομόφωνα, λόγω απαίτησης των καιρών, με δημοκρατικές διαδικασίες  -ήταν μια πραγματικά συλλογική απόφαση από το τότε κυβερνών κόμμα, δια χειρός Ευκλείδη!!!

Διαπραγματεύτηκε γενναία και αγέρωχα  ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες επί 17 ολόκληρες ώρες, νηστικός και άυπνος κατά των μνημονίων και στο τέλος κατάφερε να μην υποκύψει! Ο Σόιμπλε και η Φράου Μέρκελ κατάφεραν να επιβάλουν κυριολεκτικά ασθμαίνοντας… ένα ταπεινό μνημονιάκι των 100 μόνο δις!

Έκλεισε στη συνέχεια τις τράπεζες και επέβαλε capital controls, για να εμποδίσει την οικονομική αφαίμαξη της χώρας! Παρ’ όλα αυτά, οι αδίστακτοι κακοποιοί της μεσαίας τάξης σχημάτισαν ουρές μπροστά από τα μηχανήματα ανάληψης, για να αφαιρέσουν όσα περισσότερα μπορούσαν  -έχει αναλογιστεί κανείς, τι σημαίνει να παίρνουν 5-6 εκατομμύρια αδίστακτων αδηφάγων, 50 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ και μάλιστα κάθε μέρα; Προκειμένου να μην κραυγάζουν και να μην δημιουργούν έκτροπα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τους έδωσε αυτό το προνομιακό δικαίωμα πλουτισμού για να το βουλώσουν… και πολύ τους έπεφτε! Κανονικά, το μαύρο αυτό χρήμα έπρεπε να είχε εξ’ αρχής κατασχεθεί!

Κάποιοι ανίδεοι κανίβαλοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, πως επέβαλε φόρους τους οποίους ποτέ δεν ζήτησαν οι δανειστές της χώρας, αλλά δεν είναι μάλλον σε θέση να καταλάβουν, πως η τότε κυβέρνηση της “1ης φοράς αριστερά”, το έκανε  προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των τρωκτικών της Ε.Ε. και να τους δείξει δήθεν, πόσο… υπάκουη ήταν στις οδηγίες της Φράου Μέρκελ και του μισητού Ολαντρέου!

Αύξησε τον ΦΠΑ από το 23% στο 24% και ποιους έπληξε; Μα ποιους άλλους; Τη μεσαία τάξη και τους πλούσιους; Ακριβώς έτσι και η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το 13% πήγε στο 24%, πλήττοντας πάλι κυρίως την μεγάλη πληγή της οικονομίας -τη μεσαία τάξη που αποτελείται από πολλά εκατομμύρια αδηφάγα!

Η εισφορά αλληλεγγύης αυξήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, και η μείωση της έκπτωσης φόρου έριξε το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους, διότι το αφορολόγητο σημαίνει φοροδιαφυγή και σε αυτό ήταν κάθετη τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ… και με το δίκιο της! 

Η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που μόνιμα κλέβουν το δημόσιο αυξήθηκε από το 26% έως 33% δικαίως στο 45%. Η χώρα χρειαζόταν αυτά τα διαφυγόντα έσοδα, τα χαρισμένα από τη επάρατη δεξιά στους προύχοντες…

Ο Ευκλείδης αύξησε για τον ίδιο λόγο τους φορολογικούς συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα 12.000 έως 35.000 από το 33% στο 35% και για εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ, από 33% στο 45%.

Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%. Έπρεπε βλέπετε και αυτοί να πληρώσουν για τη σωτηρία της χώρας, έστω και με λίγα ψίχουλα παραπάνω από το σεντούκι τους!

Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%. Πατάχτηκε δηλαδή η μόνιμη δαγκάνα που απομυζούσε τα νόμιμα έσοδα των δημοσίων ταμείων.

Αυξήθηκε δικαίως και ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες κλπ,  ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής των μικρό-εφοπλιστών της μεσαίας τάξης και των λοιπών εχόντων.

Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση, 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ, αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα, αυξήθηκε  ο φόρος στη μπύρα, επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί, επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου, αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, μπήκε τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα και επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών, τύπου airbnb, επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κλπ.

Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος επιβάλλονταν από χαμηλότερη αξία καθώς μειώθηκε το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ. Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα. Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα. Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών ΙΧ από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.

Ατελείωτες ήταν οι καινοτομίες της κυβέρνησης της 1ης φοράς αριστερά, τόσο ατέλειωτες, που κάποιος θα μπορούσε να γράφει επί μέρες, προκειμένου να καλύψει μόνον ένα μικρό μέρος του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μόνο 4,5 χρόνια, γεγονός που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί και ρεκόρ!

Το μόνο μεγάλο λάθος που οι φίλοι της τότε κυβέρνησης της καταλογίζουν είναι…  πως έχασε χρόνο και δεν μπόρεσε με παρόμοιο τρόπο όπως έλυσε το πρόβλημα με τα Σκόπια, να λύσει τα ελληνοτουρκικά και τα ελληνοαλβανικά που τόσο ήθελε, για να κοιμούνται οι πολίτες ήσυχοι και να επικρατεί ειρήνη στη γειτονιά μας!

Εν κατακλείδι: όσοι ρίχνουν λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνούν δυστυχώς τα επιτεύγματά του, αποσιωπώντας πως, την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΖΑ ακόμα και οι κακοποιοί και η διαφθορά αισθάνονταν την ”ασφάλεια” εκείνη που είχε τάξει προεκλογικά για όλους τους πολίτες και ειδικά αυτοί, εργάζονταν απρόσκοπτα, ζούσαν πλουσιοπάροχα, τυγχάνοντας μάλιστα και κρατικής προστασίας. 

Πόση λάσπη ακόμα θα ανεχθούμε να πετάγεται στην ανεμιστήρα, μέχρι επιτέλους να αντιληφθούν τα εκατομμύρια των αμφισβητιών και των σκευωρών, που δυστυχώς απαρτίζουν την πλειοψηφία των κακοήθων πολιτών… το αυτονόητο; 

 

Σχετικά Άρθρα

«Γλέντι έχει η Κερατιά σαν τα χρόνια τα παλιά» Αυτή την Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κερατέας

Ο Δήμος Λαυρεωτικής διοργανώνει παραδοσιακό Αποκριάτικο γλέντι με γκόγκλιες (χειροποίητα ζυμαρικά),...

Ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» ο Δήμος Κρωπίας

https://www.youtube.com/watch?v=B8PJj5ZBQks Ο Δήμος Κρωπίας ως ενεργό μέλος του ΣΠΑΥ πρωτοστάτησε...

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής...

Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός αρωγός στην εξωστρέφεια του οινοτουρισμού»

Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος...

Σαρωνικός: Σε λειτουργία η Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη, 15325

https://www.youtube.com/watch?v=EiqdH84ZY8k Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η...

Τελευταία Άρθρα

spot_img