23.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΚαθαρά Δευτέρα: Σύμμαχος ο καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η...

Καθαρά Δευτέρα: Σύμμαχος ο καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η πρόβλεψη του Apn με τον Κωνσταντίνο Τσαρούχα

Ημερομηνία:

Ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με λίγες όμως εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο λίγες μόνο ασθενείς μπόρες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου και ίσως και στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές.

Την Κυριακή το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι πολύ ισχυροί νοτιάδες, και σε θάλασσα αλλά και σε ξηρά, που τοπικά θα φτάνουν στα πελάγη τα 7-8 και ίσως και τα 9 μποφόρ. Κατά τ’ άλλα ο καιρός θα είναι καλός με τοπικές νεφώσεις και σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Από το βράδυ ωστόσο αναμένεται επιδείνωση στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, με βροχές και καταιγίδες, ίσως ισχυρές.

Την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα επικρατήσει η λιακάδα, με λίγες νεφώσεις. Τα μόνα τμήματα στα οποία θα σημειώνονται κατά διαστήματα βροχές και ίσως καταιγίδες θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και η Θράκη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Και τις 3 ημέρες ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Ωστόσο τα βράδια, σε συνδυασμό και με την αυξημένη υγρασία, θα έχει ψύχρα.

Καλό τριήμερο! Καλή Σαρακοστή!

Κωνσταντίνος Τσαρούχας
Ο καιρός στα Άνω Λιόσια/ meteoliosiagr

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img