20.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚοινωνία – ΈγκλημαΚατακραυγή για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλενε με λάστιχο...

Κατακραυγή για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Πλήρωμα ασθενοφόρου έπλενε με λάστιχο ηλικιωμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας

Ημερομηνία:

Οργή και έντονο προβληματισμό προκάλεσε η φωτογραφία που είδε στο φως της δημοσιότητας και απεικονίζει πλήρωμα ασθενοφόρου να πλένει με το… λάστιχο μια ηλικιωμένη ανήμπορη γυναίκα  σε πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Στην εικόνα φαίνονται οι δύο νοσηλευτές να πλένουν την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ολόγυμνη και ξαπλωμένη στην πυλωτή.

Το ασθενοφόρο ανήκει στον δήμο Ωρωπού και το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία.

Το περιστατικό που προκαλεί σοκ και γενική κατακραυγή, προκάλεσε την αντίδραση κι του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, ενημέρωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν ανήκουν στο υπουργείο Υγείας, τονίζοντας πως “οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές”.

“Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές”, έγραψε συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης.

Σε ιδιωτική εταιρεία

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, αφού εξέφρασε την αγανάκτησή του για το συμβάν, δήλωσε ότι το ασθενοφόρο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει σύμβαση με τον Δήμο.

Ο κ. Γιασημάκης, ενημέρωσε επίσης πως θα πραγματοποιηθεί ΕΔΕ, ενώ ζήτησε να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε: “Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος. Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή.

Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες”.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img