23.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΠροτεραιότητα η ασφαλής μετακίνηση ατόμων με κινητική αναπηρία - ηλικιωμένων και γονέων...

Προτεραιότητα η ασφαλής μετακίνηση ατόμων με κινητική αναπηρία – ηλικιωμένων και γονέων με καροτσάκια για τον υποψήφιο Δήμαρχο Σαρωνικού Δημ. Παπαχρήστου

Ημερομηνία:

Όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σαρωνικός Ξεκινάμε” βασική πρωτεραιότητα του προγράμματός του είναι ο σχεδιασμός ενός δικτύου για ασφαλή μετακίνηση ΑμεΑ, ηλικιωμένων καθώς και γονέων με παιδικά καροτσάκια. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαχρήστου:
“Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το σχεδιασμό του προγράμματός μας, που θα μας επιτρέψει να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε έναν Δήμο σύγχρονο, φιλόξενο και εξωστρεφή, εξετάζουμε κάθε πρωτοβουλία, ιδέα ή εργαλείο που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να το κάνουμε πράξη.

Ένας από τους βασικούς στόχους της παράταξής μας “Σαρωνικός Ξεκινάμε”, είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο μέσα στο Δήμο Σαρωνικού, στο οποίο θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και με ασφάλεια άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και εμποδιζόμενα άτομα, όπως ηλικιωμένοι, γονείς με καροτσάκια και οι συγγενείς τους, αλλά και να μετατρέψουμε το Δήμο μας, σταδιακά, σε έναν Δήμο απόλυτα προσβάσιμο σε όλους.

Μια πρωτοβουλία που κινείται ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι το βραβευμένο πρόγραμμα “Σύνδεση Προσβάσιμων Διαδρομών ΑμεΑ” (Χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2023), ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στη συνάντησή μου με τον Δημήτρη Μαλτέζο.”

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img