16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Τι σημαίνει απόφαση αλλαγής στις 21 Μαΐου;”  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

“Τι σημαίνει απόφαση αλλαγής στις 21 Μαΐου;”  Του Θοδωρή Γιάνναρου 

Ημερομηνία:

“Πρέπει εσύ να γίνεις η αλλαγή που επιθυμείς να συμβεί. Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον δικό του εαυτό”

Αν δεν σου αρέσει κάτι, άλλαξέ το. Αν δεν μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τουλάχιστον τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζεις και σταμάτα να γκρινιάζεις συνεχώς και να παραπονιέσαι  -είναι ο τρόπος που νομοτελειακά δεν οδηγεί πουθενά! Πρέπει να γνωρίζεις, πως εκείνοι που επιθυμούν να είναι σταθερά ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι πρέπει να προβαίνουν συχνά σε αλλαγές, ως προς το πως αντιμετωπίζουν πράγματα και καταστάσεις!

Ένας ολοκληρωμένος πολίτης – ένας σωστός άνθρωπος, αλλάζει με σχετική ευελιξία απόψεις, αλλά πάντα κράτα τις αρχές του. Αλλάζει δηλαδή τα φύλλα, αλλά κράτα σταθερές και άθικτες τις ρίζες που στερεώνουν το δικό του είναι… τη δική του ύπαρξη σ’ αυτή τη ζωή. Μόνο οι πιο σοφοί και οι πιο ανόητοι δεν αλλάζουν ποτέ. Εσύ όμως, ούτε σοφός είσαι, ούτε θα ήθελες να χαρακτηρίζεσαι ανόητος… ή μήπως κάνω λάθος;

Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να ισχυριστώ με σιγουριά, πως τα πράγματα θα διορθωθούν…  αν κάποια στιγμή αλλάξουν. Είμαι όμως απόλυτα σίγουρος, ότι για να διορθωθούν, πρέπει σε κάθε περίπτωση να αλλάξουν… και αν εσύ αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, νομοτελειακά, τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν.

Στο δια ταύτα τώρα!

Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι αλλαγές θα συντελεστούν την 21η Μαΐου! Δεν μας λένε όμως, ποιες αλλαγές θέλουν να γίνουν και γιατί, διότι αν οι αλλαγή που ελπίζουν σημαίνει μόνο, να κυβερνήσουν αυτοί ή να επιβάλλουν ένα μέρος της πολιτικής τους συγκυβερνώντες, τότε το όραμα μέσω των προτάσεων τους για… αλλαγή, δεν θα έπρεπε να μας αγγίζει, διότι απλούστατα, τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή και κούφια!

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο, ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δύναμη θέλησης και κάποιοι δεν έχουν, αλλά ότι κάποιοι πολίτες βλέπουν την αναγκαιότητα να αλλάξουν οι ίδιοι πριν ζητήσουν αλλαγές, ενώ  κάποιοι άλλοι δεν σκοπεύουν ν’ αλλάξουν και παρ’ όλα αυτά απαιτούν, τα πράγματα να αλλάξουν – οι ανόητοι!

Δεν έχουν αντιληφθεί, πως μια αλλαγή αφήνει την πόρτα ορθάνοιχτη…να μπουν και άλλες.

Ισχυρίζεται κάποιος που δεν έχει καμία μάλλον επίγνωση σχετικά με το μπόι του, πως την πραγματική αξιολόγηση των πεπραγμένων δεν θα την κάνει κανένας υπό συνθήκες αυταρέσκειας αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός, που θα πάρει στις 21 Μαΐου μια απόφαση…  αλλαγής, καταδικάζοντας πολιτικές, που αναπαράγουν αδιέξοδα, μόνο και μόνο για να κρατούν κάποιους στην πρωτοκαθεδρία ενός καχεκτικού, ξεπερασμένου από την πραγματικότητα, δικομματισμού, ενώ κάποιος άλλος, που πούλησε την Ελλάδα στις Πρέσπες και σκοπεύει να συνεχίσει τις απάτριδες μπίζνες και προς τ’ ανατολικά, ισχυρίζεται πως την δεύτερη φορά που θα έχει στα χέρια του τα πηδάλια της χώρας, θα φέρει τις αλλαγές εκείνες που θα καθορίσουν τις αλλαγές, ως προς την νέα Ελλάδα, την Ελλάδα της πολυπολιτισμικότητας, όπου οι Έλληνες θα πρέπει να αλλάξουν ήθη, έθιμα,, τρόπο ζωής… ίσως και θρησκείας  – ποιος ξέρει άραγε;

Για ν’ αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει πρώτα ν’ αλλάξουμε εμείς και να επιβάλουμε αυτά που εμείς ονειρευόμαστε για τη ζωή τη δική μας και εκείνη των παιδιών μας και να είστε σίγουροι και σίγουρες, πως μπορούμε να το κάνουμε! Το φόβο μας να έχουν οι κυβερνώντες, αρκεί να έχουμε καταφέρει ν’ αλλάξουμε!

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img