23.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Ξεπουπούλιασμα ΣΥΡΙΖΑ από παντού, αλλά κυρίως…  από Ζωή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Ξεπουπούλιασμα ΣΥΡΙΖΑ από παντού, αλλά κυρίως…  από Ζωή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Οι 20 μονάδες που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ  στο νέο αρνητικό του ρεκόρ, που οδηγούν σε νέα εκλογικά Τάρταρα δεν είναι κάτι σύνηθες για ένα κόμμα εξουσίας, που βρίσκεται επί τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση… εξηγούνται εύκολα με βάση τις κομματικές συσπειρώσεις (55-60% έναντι 80-85% της ΝΔ)0. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα είχε και συνεχίζει να έχει τερατώδεις διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά οι διαρροές προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου σηματοδοτούν την απαρχή του τέλους του άτακτου αναρχοαυτόνομου μορφώματος της…  ΣΥΡΙΖΑ-Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

 

Σε απόλυτο αριθμό ψήφων πρέπει να σημειωθεί, πως η μεγαλύτερη εισροή ψηφοφόρων στη Ν.Δ. προέρχεται πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ, που φθάνει το 5% σε απόλυτα ποσοστά. Για την Πλεύση Ελευθερίας το μεγαλύτερο μέρος των ποσοστών της προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε μικρότερο, αλλά διόλου ευκαταφρόνητο βαθμό από το Μερα25 του Γιάνη με το ένα “Ν”.

 

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά που καταγράφει η Ν.Δ. στις νέες ηλικίες, στις οποίες το προηγούμενο διάστημα υπήρχε η πεποίθηση πως κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την διείσδυση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη νέα γενιά, ειδικά σε αυτούς που ψηφίζουν για πρώτη φορά! 

 

Την εσωστρέφεια και τις “λεκτικές ανοησίες” των στελεχών του, τα έχει ήδη πληρώσει πολύ ακριβά ο ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ίσως τον μεγάλο φόβο του μετά εκείνον σχετικά με την επερχόμενη ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας και εκείνον της ραγδαίας ανόδου της Πλεύσης Ελευθερίας…

 

Είναι πραγματικά μια ακόμη “πρωτιά” για τον ΣΥΡΙΖΑ, που για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία, μια κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη στα εκλογικά της ποσοστά, μετά από μια τετραετή θητεία, μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις, όπως επίσης, για πρώτη φορά ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκεί που σχεδίαζε να κυβερνήσει, να χάνει κυριολεκτικά το ένα τρίτο της δύναμής της μετά από μόλις τέσσερα χρόνια! Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του ξέμειναν από αφήγημα και πρόταση διακυβέρνησης και αυτός είναι ο κύριος λόγος που καταποντίστηκε τόσο άδοξα… σαν να παραδόθηκε ρίχνοντας λευκή πετσέτα στο εκλογικό ρινγκ!

 

Τα… “μόνοι μας και όλοι τους! του κομματικού γατιού, Παύλου Πολάκη, ξυπνούν άσχημες μνήμες στα στελέχη της Κουμουνδούρου, που καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που ο “λίγος” αρχηγός τους τον φοβήθηκε και ήρε την διαγραφή του!

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του και το ηγετικό κονκλάβιο φταίνε μόνο ο ίδιοι και δεν είναι τυχαίο που κανένας δεν τους πίστευε, ότι και να λέγανε… όσο κι αν ωρύονταν… Ούτε ένα κόμμα της ήσσονος αντιπολίτευσης δεν τους δίνει πλέον σημασία, θεωρώντας τους αμελητέες πολιτικές υπάρξεις, λίγο πριν το οριστικό τους τέλος!

 

Το ερώτημα που τίθεται είναι, εάν και κατά πόσο, η προσπάθεια αλλαγής στρατηγικής θα αποδειχθεί πρακτικά επαρκής, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να “ακολουθήσει” σε μια τόσο δύσκολη και πολωμένη προεκλογική αναμέτρηση; 

 

Έχουν γίνει άπειρες συζητήσεις για το εάν νέα φρέσκα πρόσωπα πρέπει να συστρατευτούν παράλληλε με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αποτελέσουν σε τη “φωνή” του, μιας και τον τελευταίο καιρό, όποτε ανοίγει το ρημάδι το στόμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίζεται. Μέχρι σήμερα όμως, ποτέ δεν έλαβαν από τον αρχηγό τους τον αναβαθμισμένο ρόλο που θα τους αναλογούσε. Από την άλλη, η ταχύτητα με την οποία τρέχουν οι εξελίξεις, σίγουρα δεν μπορεί να δημιουργεί ούτε άλλοθι ούτε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία. 

 

Σύμφωνα με την άποψη πολλών υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συγκεκριμένη ολιγωρία, απετέλεσε και ένα  από τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να δείξει προς τα έξω ένα φρέσκο και ανανεωμένο πρόσωπο. Δυστυχώς για το μπαταρισμένο πλέον κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι αρκετή…  μόνο η εκπόνηση… “στο πόδι” ενός προγράμματος… Έχουν σημασία και τα στελέχη εκείνα, που θα αναλάβουν να το επικοινωνήσουν στην κοινωνία. Στις προηγούμενες κάλπες που ο ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίστηκε από το σκαμνάκι που είχε σκαρφαλώσει,  με την ανανέωση να έχει περιοριστεί στη νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος την παραπληροφορημένων αλλά άκρως φιλόδοξη Πόπη Τσαπανίδου, που ουσιαστικά τα έκανε σαλάτα, έχοντας ως καθοδηγητή και υποβολέα, την φυλλάδα Documento του πρώην μέντορα και τέως σύντροφο στη ζωή της, Κώστα Βαξεβάνη… που κυριολεκτικά την τσουρούφλισε! 

 

Έτσι και όπως φαίνεται… μεγάλη κουβέντα γίνεται στα υπόγεια της Κουμουνδούρου σχετικά με τα στελέχη εκείνα που θα επιλεγούν, τα οποία και θα αποτελέσουν την “βιτρίνα”-φάτσα κάρτα του ΣΥΡΙΖΑ για την επερχόμενη και εξαιρετικά δύσκολη προεκλογική περίοδο  ή μάλλον… για τις λίγες ημέρες που απομένουν… Τα πράγματα είναι μάλλον από δύσκολα έως απελπιστικά για τον Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του, μεγάλο μέρος των οποίων με σιγουριά, θα πάνε -οριστικά και αμετάκλητα πλέον… στα σπίτια τους, να γηροκομηθούν πολιτικά!

 

Δεν συμβαίνει συχνά, έπειτα από μια τετραετία οι ψηφοφόροι να τιμωρούν τόσο σκληρά την αντιπολίτευση, ειδικά μετά από 4 χρόνια που περάσαμε από καραντίνες μαζικούς εμβολιασμούς, ακρίβεια, πληθωρισμό, που θρηνήσαμε τους χιλιάδες νεκρούς του Κορονοϊό,  οι ίδιοι πολίτες που εξέφραζαν οργή και αγανάκτηση, τιμώρησαν εκείνους…  που ήταν αντιπολίτευση, σαν να κυβερνούσαν…

 

Είναι πραγματικά οξύμωρο το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας υπέστησαν τόσο μεγάλη φθορά όντας αντιπολίτευση σε μία τετραετία που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς. Ένα σκηνικό δηλαδή σχεδόν ιδανικό για τον οποιονδήποτε θα ήταν στην αντιπολίτευση… όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον αρχηγό του και τους Πολάκηδες, που δεν κατάφεραν ούτε καν να φθείρουν  -λιγουλάκι έστω, τον αντίπαλο τους. Το αντίθετο κατάφεραν. Να διαλυθούν… και να συντριβούν.

 

Η Κυβέρνηση κράτησε τα ποσοστά της σαν να μην έχει κάνει ούτε ένα λάθος εδώ και 4 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ήταν αξιωματική αντιπολίτευση να τιμωρείται, λες και ήταν ο ίδιος η κυβέρνηση που τα έκανε όλα λάθος! Ο Τσίπρας αντιμετωπίστηκε ως… πρωθυπουργός, όμως μόνο στη φθορά.

 

Ναι, ο ίδιος Τσίπρας που αντί να “ξεσκονίσει “ όλους αυτούς τους “παλιάτσους” και τους “καραγκιόζηδες” που κρύβει σε κοινή θέα μέσα στο κόμμα του και να δώσει την ευκαιρία σε κανονικούς ανθρώπους να βγουν μπροστά ή να επιστρέψουν, απλά παρακολουθούσε άπραγος το διαγωνισμό κρετινισμού, ακόμα και λίγες ώρες πριν στηθούν οι κάλπες… 

 

Τόση πληθώρα αυτογκόλ σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, δεν έχουν περάσει ποτέ στο παρελθόν την γραμμή του πολιτικού τέρματος!

 

Για τον Αλέξη Τσίπρα – δυστυχώς ή ευτυχώς, ο χρόνος του τελειώνει εδώ. 

Το ακόμη χειρότερο είναι πως αυτοί οι ίδιοι οι “παλιάτσοι” και οι “καραγκιόζηδες”, που χαντάκωσαν την Ελλάδα, θα παραμείνουν στις θέσεις τους και θα γυρνοβολάνε από παράθυρο σε παράθυρο  και από κανάλι σε κανάλι εκστομίζοντας την μία ανοησία μετά την άλλη. Αυτό σίγουρα δεν παραπέμπει σε ελευθερία του λόγου, αλλά μάλλον σε ακραιφνή και ανεξέλεγκτη ηλιθιότητα.

 

Βέβαιοι νικητές με ηγεμονικές επιδόσεις θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά εξ’ ίσου νικητές θα είναι η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντιπούλου,, που με μαεστρία και ειλικρίνεια έδωσαν την χαριστική βολή στο συνονθύλευμα παλιάτσων του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται να εισέλθουν αγέρωχοι στη νέα εξακομματική Βουλή για να δώσουν τις μάχες τους!

 

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον. Θα έχει… σασπένς!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img