17 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Σε κατάθλιψη…» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Σε κατάθλιψη…» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Κατάθλιψη είναι η ανικανότητα σύλληψης κάποιου μέλλοντος…. Έτσι, το να αμπελοφιλοσοφείς δεν είναι παρά ένας τρόπος να δικαιολογείς τη κατάθλιψη… που δεν είναι άλλο, από τη μελαγχολία όλων εκείνων των τελειωμένων πραγμάτων!”

Χρησιμοποίησα τον τίτλο που μου έδωσε ο αδελφικός μου φίλος και εξαίρετος δημοσιογράφος/εκδότης – Σωτήρης Π., για να συνθέσω αυτό το άρθρο από κάτω!

Είναι ασφαλώς λογικό λίγες εβδομάδες μετά την βαριά ήττα τα στελέχη της Κουμουνδούρου να βρίσκονται σε μετατραυματικό σοκ. Ένα μετατραυματικό σοκ που πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί και ίσως να χρειαστούν χρόνια, ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν μετά τη νέα βαριά ήττα που ήδη διαφαίνεται, την  Κυριακή, όπου τα ψέματα τελειώνουν άδοξα και η κατάθλιψη έρχεται να μονιμοποιηθεί!…

  -Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τον Αλέξη τον Τσίπρα, αλλά είναι πολύ εύκολα να γίνουν κατανοητά από το ευρύ κοινό σε αυτή την προεκλογική περίοδο που τον πονάει πολύ! Εάν στις εκλογές της Κυριακής διατηρήσει ή έστω πέσει κοντά στα κουτσουρεμένα ποσοστά, που είχε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, θα είναι μια μικροεπιτυχία ή τουλάχιστον η αποφυγή μιας ακόμα πιο ευρείας,  ντροπιαστικής και καταστροφικής αποτυχίας. 

Αν όμως το ποσοστό της πέσει ακόμα πιο κάτω από αυτό, θα υπάρξει μια οφθαλμοφανής ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα, διότι αυτή τη φορά, θα εμφανιστεί με σχεδόν ανύπαρκτη αξιωματική αντιπολίτευση και κάτι τέτοιο έχει πολύ καιρό να συμβεί στη χώρα μας! 

Όλα αυτά που όπως φαίνεται πρόκειται να συμβούν, προβληματίζουν ήδη πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που νιώθουν την δαμόκλειο σπάθη της Νέμεσις πάνω από τα κεφάλια τους, μιας και το κόμμα τους δεν διαθέτει ισχυρή σπονδυλική στήλη, όπως η Νέα Δημοκρατία που έχει μια μακρά πολιτική ιστορία και μια συμπαγή κρίσιμη μάζα υποστηρικτών και συνοδοιπόρων να την στηρίζουν!

Ο προβληματισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τόσο στους λόγους για τους οποίους δεν έπεισε το παραδοσιακό του ακροατήριο  -δηλαδή όσους τον εμπιστεύθηκαν στις εκλογές του 2019, όσο και στις διαρροές ψήφων προς…  όλα τα σημεία του πολιτικού ορίζοντα.

Βέβαια, υπάρχουν και τα πιο ακραία σενάρια, καθώς αν στις επαναληπτικές εκλογές, η διαφορά μεγαλώσει  -δηλαδή πάνω από τις 20 μονάδες, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ή ακόμα και η αποπομπή του από την ηγεσία του κόμματος… και τότε θα ξεκινήσουν τα δύσκολα για τον καλοπερασάκια Αλέξη Τσίπρα…  θα πρέπει να  δουλέψει σαν κοινός θνητός, διότι αυτά που αποταμίευσε ως γενικός κουμανταδόρος του συνονθυλεύματος, κάποια στιγμή θα τελειώσουν και τότε θα πρέπει να τον συντηρεί η πρώην νηπιαγωγός και νυν… καθηγήτρια πανεπιστημίου σύζυγός του, η οποία θα αποχωριστεί  τον τίτλο της… πρώτης κυρίας του ΣΥΡΙΖΑ!

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη μιλήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση: “…στην περίπτωση που ένας πολιτικός αρχηγός  χάσει με έξι μονάδες διαφορά, αν θα έχει κυρώσεις”, ο Αλέξης ο Τσίπρας απάντησε καταφατικά. “Προφανώς και θα έχει κυρώσεις. Εγώ έχασα με οχτώ μονάδες στις ευρωεκλογές και αποφάσισα να πάω σε εκλογές. Άλλος βέβαια ήταν ο σχεδιασμός μου τότε…”

Όμως, λίγες ημέρες πριν τις δεύτερες επαναληπτικές εκλογές,  αυτό που ακόμα επιχειρούν  -χωρίς, δυστυχώς, επιτυχία γι’ αυτούς, να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μαζέψουν τα συντρίμμια τα δικά τους, καθώς και τα ερείπια της κεντροαριστερής πολυκατοικίας που άφησε πίσω του ο “τυφώνας Μητσοτάκης” και να ανασυνταχθούν κάπως, προκειμένου να μην χάσουν κι άλλα αυγά και άλλα πασχάλια!

Αν και κανείς στις δηλώσεις και αναλύσεις που έκανε,  σχετικά με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, πώς κατάφερε να ηττηθεί με 20+ μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία, δεν έθεσε θέμα ηγεσίας… εν τούτοις το μέλλον του Αλέξη είναι προδιαγεγραμμένο ή μάλλον δεν έχει πια μέλλον. Είναι καιρός να δείξει, πως και αυτός μπορεί να κάνει καθημερινά πράγματα  ως κοινός θνητός και να ιδρώνει πραγματικά για τα χρήματα που κερδίζει… Είμαι σίγουρος πως δεν θα του αρέσει… αλλά έτσι είναι η ζωή, η οποία ποτέ δεν συμπάθησε τους όσους δεν σέβονται τους άυλους κανόνες που την διέπουν!

Σε βαριά κατάθλιψη λοιπόν τα παιδιά, λίγο πριν στηθούν στα 11 εκλογικά μέτρα την Κυριακή στις 25 Ιουνίου 2023!  -σε λίγες ώρες δηλαδή από σήμερα!

RIP…

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img