18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Με Ανδρέα Λοβέρδο, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ήδη 2ο!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Με Ανδρέα Λοβέρδο, το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ήδη 2ο!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους πολιτικούς είναι ότι μιλάνε πολύ… χωρίς να λένε τίποτα!”.

Παρακολουθήσαμε τα σκιρτήματα του ΠΑΣΟΚ μετά το επί χρόνια λήθαργο στο οποίο βρίσκονταν με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά απογοητευθήκαμε πολύ γρήγορα!

Παρακολουθήσαμε την προσπάθεια αφύπνισης από σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το οποία, η ματαιοδοξία των γερασμένων οπαδών του πρόδωσε, προδίδοντας συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ και σε συνολικό επίπεδο. Τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί και το έσπρωχνε προς τα εμπρός με συνεχείς ανοδικές τάσεις στα ποσοστά του! Υπήρχε όλη εκείνη η πολιτική μαγιά που σιγούρευε κατά κάποιον τρόπο την ανοδική του πορεία και την παγίωναν, στοχεύοντας σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά!

Όπως  όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να σταθεί όρθιο ένα άδειο σακί, έτσι είναι εξ’ ίσου δύσκολο έως αδύνατον, να σταθεί στην πολιτική σκηνή, ένας πολιτικός αρχηγός,  ο οποίος έχει εκλεγεί από την ανείπωτη ματαιοδοξία της πλειοψηφίας των γερασμένων οπαδών ενός κόμματος, οι οποίοι ακόμα ανταποκρίνονται σε πεπαλαιωμένα συνθήματα και σλόγκαν μιας άλλης εποχής, που καλώς ή κακώς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί…

Δυστυχώς, το πιο άσχημο παιχνίδι που μπορεί να παίξει σε κάποιον πολιτικό αρχηγό η μοίρα, είναι να του δώσει λίγες ικανότητες και υπέρμετρη φιλοδοξία που ξεπερνά κατά πολύ το μπόι και τον πολιτικό του όγκο.

Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε για αρχηγό του τον Νίκο Ανδρουλάκη, αντί του μπαρουτοκαπνισμένου Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διαθέτει εκείνον τον πολιτικό όγκο που θα του επέτρεπε να σταθεί άνετα δίπλα στα δύο μεγάλα κόμματα και τους αρχηγούς τους και να στοχεύσει στη δεύτερη θέση, εξοβελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη, μακριά από την ουσιαστικά συγκυβερνούσα αξιωματική αντιπολίτευση!

Είδαμε πως το ΠΑΣΟΚ είχε ανέβει σχεδόν στο 15% πριν κάποιους μήνες και οι οπαδοί του είχαν αρχίσει να πλάθουν όνειρα! Δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως αρχηγό τους είχαν εκλέξει τον φιλόδοξο, αλλά ανεπαρκή και ματαιόδοξο κρητικό ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο η Φώφη είχε στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απλά και μόνο για να τον ξεφορτωθεί!

Είδαμε πως το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη έχασε μέσα σε λίγους μήνες το 25% των ποσοστών του και προσγειώθηκε στο 11% με καθοδική πορεία! Τον μόνο που φοβάται ο Νίκος ο Ανδρουλάκης είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και έκανε τα πάντα για να τον απενεργοποιήσει… και εν μέρει τα κατάφερε! Στις επαναληπτικές εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται σε μη εκλόγιμη θέση και όπως φαίνεται, δεν θα εκλεγεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια!

Κατάφερε να τον εξουδετερώσει ως αντίπαλο δέος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα τον έχει κυρίως αντίπαλο του στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τα στελέχη του κινήματος να στείλουν τον ίδιο πίσω στην Κρήτη να καλλιεργεί τις οικογενειακές εκτάσεις!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και πολύ πιο σκληρός από αυτό που τα δόντια του Νίκου Ανδρουλάκη μπορούν να δαγκώσουν και αυτό το γνωρίζουν τα στελέχη του κινήματος που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου… ακόμα και αυτά που έκαναν το τραγικό λάθος να τον σπρώξουν στην αρχηγεία! Έχει ήδη αποδείξει πως είναι “λίγος” και ως εκ τούτου… λίαν “προσωρινός”. 

Οι πρωτεύοντες παράγοντες που δεν εξελέγη ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι κατά την δική του άποψη. ότι το εκλογικό σώμα του κόμματός του μεταβλήθηκε και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πίσω στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και δικοί τους ψηφοφόροι που φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν στη ΝΔ. Η μεταβολή του εκλογικού σώματος ήταν σε βάρος του…

Είμαι μιας εντελώς διαφορετικής άποψης: στη περίπτωση της  κας Αποστολάκη που πρώτευσε στον Β Τομέα, πριμοδοτήθηκα από το αρχηγείο του ΠΑΣΟΚ η επανεμφάνισή της στην πολιτική, όπως και την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής και αυτό, για να μην εκλεγεί ο Ανδρέας Λοβέρδος σε εκλόγιμη θέση για τις επαναληπτικές εκλογές, κάτι που θεωρώ πως ήταν εγκληματική στάση κατά του ιδίου του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος! Στο κάτω κάτω, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί “σημαία” του ΠΑΣΟΚ… και θα παραμείνει σημαία, όσο και αν τον αντιπαλεύονται κάποιοι… Θα επανέλθει σύντομα να βάλει τάξη και να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!

Αν είχε εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα ήταν καλό και για το κόμμα του και για την Ελλάδα! Θα είχε κυριολεκτικά καβαλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα είχε τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Τώρα, δυστυχώς γι’ αυτούς τα λάθη πληρώνονται και το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στη μετριότητα  -στα γνωστά του νερά!

Θα έχουμε λοιπόν μια υπέρ-κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και απέναντί της το απόλυτο “τίποτα”… ένα “σκορποχώρι” χωρίς ταυτότητα και όπως είναι αυτή τη στιγμή, χωρίς καμία προοπτική…

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img