17 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕΛΑΣ – Πολ. ΠροστασίαΣΟΚ! Παιδιά δημοτικού οι εμπρηστές στο Λαύριο! Συνελήφθη 30χρονος εργάτης για τη...

ΣΟΚ! Παιδιά δημοτικού οι εμπρηστές στο Λαύριο! Συνελήφθη 30χρονος εργάτης για τη φωτιά στην Αρτέμιδα

Ημερομηνία:

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του  Attica Press News ότι οι δράστες της εμπρηστικής ενέργειας που έγινε σε δύσβατο σημείο στο Άνω Θορικό, στην περιοχή του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου ήταν τρία ανήλικα παιδιά, 10 με 12 ετών!!! Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους μαθητές του δημοτικού να κινούνται ύποπτα στην περιοχή και όπως διαπιστώθηκε τελικά ήταν αυτοί που έβαλαν φωτιά σε ξερά χόρτα με αναπτήρα. Μάλιστα η δικαιολογία που προέβαλαν, όπως λένε οι πληροφορίες, ήταν πως τους άρεσε να βλέπουν τους πυροσβέστες και τα ελικόπτερα να ρίχνουν νερό! Για τους ανήλικους ενημερώθηκε η εισαγγελία η οπαία έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σε εμπρησμό οφείλεται και η επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιαστικό δάσος στην Αρτέμιδα προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της περιοχής. Ως υπαίτιος συνελήφθη ένας 30χρονος αλλοδαπός που πραγματοποιούσε υπαίθριες εργασίες με τροχό με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά με τους σπινθήρες. Ο δράστης προσπάθησε να εγκαταλείψει την περιοχή αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδιο εισαγγελέα.

Να επισημάνουμε ότι και οι δύο επικίνδυνες πυρκαγιές εντοπίστηκαν έγκαιρα και τέθηκε αμέσως σε πλήρη έλεγχο καθώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και έμπειρους εθελοντές.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img