18.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Γιατί δεχόμαστε να πληρώνουμε φόρους;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Γιατί δεχόμαστε να πληρώνουμε φόρους;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

 “Οι έως τώρα κυβερνήσεις είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στη ‘μάχη’ και την ‘ατίμωση’. Διάλεξαν τη δεύτερη. Αλλά πολύ σύντομα θα έχουν και πόλεμο με τους πολίτες!””.

Παραφράζοντας το… “φανταστείτε να κηρυχθεί πόλεμος και κανείς να μην πάει να πολεμήσει”, θα έλεγα: “…φανταστείτε το κράτος να στείλει τα φορολογικά του ραβασάκια και κανείς να μην πληρώσει…”. 

Ζητώ βέβαια εκ των προτέρων συγνώμη, για το μακροσκελές του άρθρου αυτού, με τις απόψεις μου… αλλά δεν γίνονταν αλλιώς!

Ως απλός πολίτης και όχι ως στέλεχος κάποιας οποιασδήποτε πολιτικής παράταξης, ή παρασιτικός παρατρεχάμενος, σκέφτομαι πολύ συχνά πλέον, τον κόσμο στον οποίο ζούμε… κάτω από τις συνθήκες που ζούμε και κάτω από την αλαζονική συμπεριφορά της οποιασδήποτε ομάδας ή όπως πρόσφατα “αγέλης”, που κρατά τα πηδάλια της χώρας  κινώντας τα νήματα των μαριονετών, που είμαστε εμείς  -οι άμυαλοι ιθαγενείς, που το αίσθημα της “Υποτέλειας” και του “Συνδρόμου της Στοκχόλμης”, μας χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο και που με τον καιρό γίνεται επίκτητο μέρος του DNA μας!

Γιατί άραγε πρέπει να αγκομαχάμε σε κάθε βήμα που κάνουμε και να υποφέρουμε όπου και αν βρισκόμαστε; Γιατί πρέπει να φτύνουμε τα μούτρα μας στον καθρέφτη, σε στιγμές αυτοκριτικής ή κρίσεις ειλικρίνειας και όταν αφήνουμε τον καθρέφτη πίσω μας, τα ξεχνάμε όλα και πορευόμαστε με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο… κάνοντας ακριβώς τα ίδια με πριν και σιγά-σιγά μεταλλασσόμεθα σε ελεγχόμενα-υπόδουλα όντα-μαριονέτες, που χειροκροτούν, πανηγυρίζουν και παραληρούν, με κάθε ψίχουλο ή ξεροκόμματο που τους πετάνε από τα μπαλκόνια της εξουσίας… για να το βουλώσουν;

Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι για να αφυπνίσουμε με τον τρόπο που μόνον οι πολίτες μπορούν, την εκάστοτε κυβέρνηση από τη ραστώνη της εξουσίας και την αλαζονεία της πολιτικής επικράτησης, με τις οποίες, οι πολιτικοί φροντίζουν μόνο την οικονομική τους ευμάρεια, την ματαιοδοξία και τα κόμπλεξ τους, εις βάρος ημών όλων και εις βάρος των επόμενων γενεών που δεν θα έχουν τίποτα πλέον για να ελπίζουν;

Αναρωτηθείτε λοιπόν και απαντήστε μόνες και μόνοι σας:

Υγεία;”: Χρειάζεσαι επέμβαση και πρέπει να περιμένεις υποφέροντας! Είσαι καρκινοπαθής, χρειάζεσαι επειγόντως ακτινοθεραπεία, αλλά το ραντεβού που σου προτείνουν για να ξεκινήσεις είναι μετά από αρκετούς μήνες  -όταν είναι ήδη αργά και ο καρκίνος έχοντας ξεφύγει, γίνεται ανεξέλεγκτος και πλέον μη αντιμετωπίσιμος! Το “φακελάκι” είναι πλέον επίσημο… και με την ανοχή της Πολιτείας   με τη βούλα δηλαδή, μιας και οι αποδοχές των γιατρών είναι ένα σκέτο “ρεζίλι!”.

Ενώ υπήρχε η μεγαλύτερη αναλογία κατοίκων/γιατρών, τώρα που πολλοί εξ’ αυτών πήραν τα μάτια τους και φύγαν, αφήνοντας κουρασμένους υπερήλικες να βγάζουν τη δουλειά χωρίς ρεπό, ψάχνουμε γιατρούς με το κιάλι, με πολλά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές να είναι αφημένες στη μοίρα τους! Το ΕΚΑΒ ουσιαστικά δεν υφίσταται, διότι συνήθως φθάνει όταν έχει επιληφθεί ο ιατροδικαστής και αμέσως μετά ο εργολάβος κηδειών! Φάρμακα σημαντικά για τη διατήρηση της ζωής είναι σε έλλειψη λόγω των παράλληλων εξαγωγών εν γνώσει της Πολιτείας, που μόνον όταν φθάνει ο κόμπος στο χτένι κάνει δήθεν ελέγχους και ψελλίζει νομοθετήματα στην υγεία των κορόιδων  -ημών δηλαδή των δύσμοιρων  ιφαγενών! Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο σεντόνι, αλλά σταματάω εδώ… για να πάω αλλού!

Ασφάλεια;”: Σε μια από τις πλέον ασφαλείς χώρες του κόσμου  -την Ελλάδα, στην οποία τα σπίτια και τ’ αυτοκίνητα μέναν ξεκλείδωτα κσι το καλοκαίρι πολύς κόσμος κοιμόταν στον κήπο ή το μπαλκόνι, τα πράγματα άλλαξαν άρδην με την ανοχή, αν όχι την προτροπή της Πολιτείας! Κατέφθασε στην επικράτειά μας κάθε είδος ξυπόλητου εγκληματία και φανατικού μουσουλμάνου και όχι μόνο… Παράθυρα και πόρτες σφραγίστηκαν και οι κήποι ερημώνουν από ανθρώπους μετά τη δύση του ηλίου! Ληστείες και φόνοι γίνονται μέρα ακόμα και σε πολυσύχναστους δρόμους μέρα μεσημέρι και οι γυναίκες μας βιάζονται και δολοφονούνται από χέρια με καφέ απόχρωση αλλόθρησκων εγκληματιών… Θέλετε μήπως  κι άλλα;

Φωτιές;” τώρα το καλοκαίρι και “πλημμύρες” μετά το “Φθινόπωρο”: Είναι στοιχήματα που έχει δώσει η κυβέρνηση, που πρέπει να τα κερδίσει, αν και πάλι φλέγονται τα πάντα γύρω από την Αθήνα και αλλού! Η αντιπυρική δράση θέλει επαγγελματικό προγραμματισμό και σχεδιασμό, αλλά μέχρι σήμερα, εδώ και δεκαετίες ζούμε ερασιτεχνισμό και ολιγωρία! Οι πολίτες απαιτούν, όχι άλλα “Μάτια”, “Ευβοιες” άλλες Ηλίες και “Μάντρες”, αλλά ακόμα και στην από τις ακριβότερες περιοχές της Ελλάδος  -τη Σαρωνίδα (!!!) κάηκαν σπίτια εντός του οικιστικού ιστού με παρόμοιες καταστάσεις στα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι, όπου οι φλόγες κατάπιαν πανέμορφα δάση, που μας επιτρέπουν να αναπνέουμε! Ας μην έχουμε την εντύπωση πως μόνον όσοι έχασαν τα σπίτια τους έχουν πληγεί! Μεσομακροπρόθεσμα “όλοι μας” έχουμε πληγεί! Όλοι θα αντιμετωπίσουμε την άνοδο της θερμοκρασίας και την μείωση του παραγόμενου οξυγόνου… Θέλει γενναίο σχεδιασμό και γρήγορες υλοποιήσεις έργων! Ακόμα και με διπλασιασμό των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, των επίγειων και του προσωπικού, εκτός από μια μικρή βελτίωση… θα συνεχίσουμε να καιγόμαστε και στη συνέχεια να πνιγόμαστε και να αρρωσταίνουμε! Χωρίς πραγματικό σχεδιασμό, διπλασιασμό πόρων, εκπαίδευση, συμμετοχή του στρατού, δημιουργία ικανών αντιπυρικών ζωνών και νέων μεθόδων κατάσβεσης, όπως πχ αυτό που γίνεται στη Νότια Αφρική, όπου από αέρος βομβαρδίζουν με βόμβες “κενού” δύσβατες χαράδρες και σταματούν τη φωτιά, δεν θα πετύχουμε τίποτα, παρά μόνο τ σταδιακή ερήμωση της χώρας!

Από την άλλη, οι “δράσεις αναδάσωσης” είναι και παραμένει ένα ανέκδοτο! Μετά τη φύτευση των μικρών και ευαίσθητων δενδρυλλίων, είναι αναγκαία η συνδρομή της Πολιτείας για τη διατήρησή τους, η οποία πρέπει  -ειδικά το καλοκαίρι, να είναι καθημερινή και όχι αποσπασματική και να βασίζεται στο φιλότιμο των πολιτών, να τα ποτίζουν! Έτσι δεν πετυχαίνουμε τίποτε άλλο παρά μόνο… μια τεράστια τρύπα στο νερό!

Σεισμοί;” Έχετε μήπως φανταστεί τι θα συμβεί με ένα σεισμό της τάξεως των 6,5+ ρίχτερ, ας πούμε στην Αθήνα; Έχουν μήπως ελεγχθεί “στατικά” τα κτίρια  -τουλάχιστον τα παλαιά (στα οποία σημειωτέον κατοικούν άνθρωποι) ή μήπως έχουν γίνει οικοδομικές παρεμβάσεις και δεν το πήρανε χαμπάρι; Μεγάλος σεισμός φίλες και φίλοι νομοτελειακά θα συμβεί και η χώρα είναι απροστάτευτη και απροετοίμαστη παντελώς, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων  διότι εκτός των γκρέιντερ και των μπουλντόζων που θα μαζέψουν τα “συντρίμμια”, δεν υπάρχει κάτι άλλο… ούτε καν υποτυπώδης σχεδιασμός… έτσι έστω για τα μάτια!

Οδικό Δίκτυο;”: Η χώρα μας διαθέτει το χειρότερο οδικό δίκτυο στην Ευρώπη, όπου οχήματα καταστρέφονται και χιλιάδες άνθρωποι καταλήγουν να χάνουν είτε την υγεία τραυματιζόμενοι, είτε τη ζωή τους στην άσφαλτο… Είναι δυνατόν να ρίχνουν λίγο γαρμπίλι και από πάνω να πασαλείφουν την άσφαλτο χωρίς σταθεροποιητικά στηθαία δεξιά και αριστερά του δρόμου και μετά να αναρωτιούνται γιατί σπάει η άσφαλτος σαν μπισκότο και δημιουργούνται φονικές τρύπες; Στην Ευρώπη του πολιτισμού, η άσφαλτος διαθέτει “δέκα” στρώματα υλικών από κάτω, είναι αντιολισθητική με καλή αποστράγγιση και με σταθεροποιητικά στηθαία και στις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ διαθέτουν υπηρεσίες ελέγχου και επιδιόρθωσης, που 24 ώρες το 24ωρο βρίσκονται στο δρόμο για να εντοπίζουν προβλήματα και να τα επιλύουν επί τόπου! Οι δρόμοι μας  -με τα γνωστά σε όλους πρόχειρα μπαλώματα, είναι επιεικώς αισχροί, τη στιγμή που η Πολιτεία μας πίνει το αίμα… πάντα για το καλό μας (!!!).

Λαθρομετανάστες;” Εδώ είναι που γίνεται ο κακός χαμός, με ακόμα κι αυτήν την κυβέρνηση να έχει υποκύψει στις επιθυμίες και τα θέλω του Σόρος, των ΜΚΟ και της Αριστεράς της συμφοράς! Δεν έχουν αντιληφθεί μάλλον, πως ειδικά οι υποστηρικτές της κυριολεκτικά “βγάζουν σπυριά” όταν βλέπουν τα τσούρμα των φανατικών αλλόθρησκων να περιδιαβαίνουν τις πόλεις θέλοντας… να ενσωματώσουν… εμάς, αντί να ενσωματωθούν οι ίδιοι! Οι άνθρωποι αυτοί που δεν είναι πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας μόνο για να βγάλουν χρήματα με όποιον τρόπο… και ο νοών νοείτο! Δεν είναι όμως πρόσφυγες και δεν έχουν καμία θέση εδώ!

Αφήνω τα υπόλοιπα για επόμενο άρθρο, σημειώνοντας, πως οι πολίτες είναι θυμωμένοι αφ’ ενός και αφ’ εταίρου, δεν αντιλαμβάνονται το λόγο που πρέπει να πληρώνουν φόρους, τη στιγμή που από πλευράς ανταποδοτικότητας εισπράτουν το απόλυτο μηδέν!”.

Όλα τα παραπάνω γράφτηκαν για να συνειδητοποιήσουν αυτοί που κρατούν τα πηδάλια της εξουσίας και της διακυβέρνησης, πως υπάρχει πρόβλημα! Οι πολίτες πληρώνουν και πληρώνουν… χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες, τις οποίες πλήρωσαν και μάλιστα δύο φορές για να ορθοποδήσουν, ενώ τα δήθεν αλλοδαπά funds, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εταιρείες που δημιουργήθηκαν από τις ίδιες τις τράπεζες, ώστε να ληστέψουν τους πολίτες, χωρίς η κατακραυγή  της κοινωνίας να τις αγγίξει!

Με τις υγείες μας λοιπόν, εκτός και αν βάλουμε μυαλό και διεκδικήσουμε τα αυτονόητα… τουλάχιστον για να έχουν τα παιδιά μας…  κάτι να προσμένουν!

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img