23.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΠαράδοση, με αστείρευτο κέφι και πολύ χορό για τους Ηπειρώτες του Κορωπίου

Παράδοση, με αστείρευτο κέφι και πολύ χορό για τους Ηπειρώτες του Κορωπίου

Ημερομηνία:

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργάνωσε ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ το Σάββατο 15/07/23, παρουσία 1000 ατόμων περίπου στο στάδιο Παπασιδέρη.

Την διασκέδαση του κοινού ανέλαβε με ιδιαίτερη επιτυχία η παραδοσιακή ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα με συμμετοχή στο τραγούδι  της Ρίτσας Ποζιού και στην Γκάϊντα τον Πέτρο Μήτσου. Το γλέντι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, το κέφι και τα χαμόγελα ξεχείλιζαν και η γεμάτη πίστα δεν άδειαζε για παραπάνω από 7 ώρες.

Η ενεργή παρουσία της νεολαίας ως συμμετέχοντες στο γλέντι μας έκανε να νιώσουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση.

Ιδιαίτερα όμορφη στιγμή η παρουσία του παιδικού μας χορευτικού, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου τους, Μαρούλη Άννας, το οποίο μας ταξίδεψε στις περιοχές της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσα από τους χορούς που μας παρουσιάσανε.

Αξίζουν θερμές ευχαριστίες στους γονείς του παιδικού χορευτικού μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους για την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών της Ηπείρου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 1000 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Κρωπίας κος Κιούσης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κρωπίας κος Γρίβας Θεόδωρος, κος Γιαννάκος Νικόλαος, κος Ντούνης Ανδρέας και η κα Μιχαιρίνα Δήμητρα, ο Πρόεδρος του «ΣΦΗΤΤΟΣ» κος Κωνσταντάρας Κωνσταντίνος ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης  του Δήμου Κρωπίας κος Κερασιώτης Διονύσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κρωπίας  Κιούσης Κωνσταντίνος, Μιχαιρίνας Θεοφάνης, Κιούση Αθήνα, Δρακάτου-Κουντούρη Αφροδίτη και ο Ρεμπάπης Ευάγγελος.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τα μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Χρηστακος Ηλίας,Τζόμακας Γιώργος, Δονάτος Γκελιας.

Ιδιαίτερα ενεργή και δυναμική παρουσία στο γλέντι είχαν οι Συλλογοι :

Λαογραφικός Όμιλος «Δήλιος Απόλλων» Πόρτο Ράφτη , Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» , Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας» , «Λύκειο Ελληνίδων Παιανίας», «Σύλλογος Ηπειρωτών άνω Γλυφάδας», Χορευτική ομάδα Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κίτσι-Κορωπίου και χορευτική ομάδα Αγίας Μαρίνας -Κίτσι Κορωπίου, το Χορευτικό και Καλλιτεχνικό Εργαστήρι «Κύκλες» όπου μαζί τους ήταν ο πρώην χοροδιδάσκαλος του συλλόγου μας Φούντζουλας Γεώργιος.

Επίσης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου «ΚΕΚΡΩΨ» Καμνής Γεώργιος και μέλη του Αιμοδοτικού Συλλόγου «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ».

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εθελοντές αλλά και του χορηγούς της εκδήλωσης.

 

                                                                                                    

       Μετά τιμής

      ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

         Τόκης Κων/νος

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img