22.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΣυνάντηση Σακελλαροπούλου- Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε...

Συνάντηση Σακελλαροπούλου- Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα

Ημερομηνία:

Την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα επιβεβαίωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντομιρ Ζελένσκι κατά τη συνάντησή τους το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό. Στο πλαίσιο πάντα του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της» είπε η κυρία Σακελλαροπούλου, συμπληρώνοντας πως η χώρα μας έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή και την ουκρανική υποψηφιότητα για την ΕΕ.

«Ευχαριστώ που η Ελλάδα μπήκε στη φόρμουλα ειρήνης και υποστηρίζει τόσες ανθρωπιστικές κατευθύνσεις» απάντησε από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως «πάντα στο πρόσωπο της Προέδρου, του Πρωθυπουργού και του Κοινοβουλίου (σ.σ. της Ελλάδας) βλέπουμε την υποστήριξη της Ουκρανίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img