16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕκλογές 2023Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιες περιφέρειες και δήμους εστιάζει η ΝΔ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε ποιες περιφέρειες και δήμους εστιάζει η ΝΔ

Ημερομηνία:

Τις τελικές τους ενέργειες κάνουν στη ΝΔ, αλλά και στα στρατηγεία των υποψηφίων περιφερειαρχών που στηρίζονται από το κυβερνών κόμμα, ενόψει της αυτοδιοικητικής μάχης την Κυριακή. Ο «γαλάζιος» στόχος, άλλωστε, έχει προσδιοριστεί σε 13 νίκες στις ισάριθμες περιφέρειες και σε 3 νίκες στους 3 μεγάλους δήμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να βρίσκεται στην Γρανάδα, όμως, υπουργοί της κυβέρνησης και άκρως προβεβλημένα στελέχη του κόμματος θα βρεθούν και σήμερα στο πλευρό υποψηφίων περιφερειαρχών σε «ζόρικες» περιοχές, όπου έχουν ανέβει οι κομματικές ταχύτητες τις τελευταίες μέρες. Σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα βρίσκεται στην Κέρκυρα, στο πλευρό της υποψήφιας περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων Ρόδης Κράτσα, ενώ η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα βρίσκεται στην Καβάλα, στο πλευρό του υποψηφίου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου. Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η κ. Κράτσα όσο και ο κ. Μέτιος έχουν ως βασικούς αντιπάλους δύο υποψηφίους που προέρχονται από τη ΝΔ, η μεν τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, ο δε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδη.

Στο «γαλάζιο» επιτελείο εργάζονται πυρετωδώς κλείνοντας τις τελευταίες εκκρεμότητες, ενώ σε παρόμοιο μήκος κύματος είναι και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που έκαναν τις κεντρικές τους ομιλίες τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης βρέθηκε στη Χίο για να στηρίξει τον Αλκιβιάδη Στεφανή, ενώ ο Κωστής Χατζηδάκης βρέθηκε στην Κέρκυρα για την κ. Κράτσα.

Το βράδυ της Κυριακής, μόλις διαμορφωθεί η εικόνα για το πού υπάρχουν εκκρεμότητες και θα γίνει δεύτερος γύρος, στο επιτελείο της ΝΔ θα σχεδιάσουν τη στρατηγική των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη και κεντρικών στελεχών για την ενδιάμεση εβδομάδα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι θα κάνει σε κάθε περίπτωση δύο περιοδείες, ενώ στις 11 Οκτωβρίου προγραμματίζεται να συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο. Πάντως, με τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα, στη ΝΔ ελπίζουν ότι η μάχη θα τελειώσει από τον πρώτο γύρο στις εξής περιφέρειες: στην Κρήτη, όπου στηρίζεται ο Σταύρος Αρναουτάκης, στην Κεντρική Μακεδονία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο Νότιο Αιγαίο με τον Γιώργο Χατζημάρκο, στην Ήπειρο με τον Αλέκο Καχριμάνη, στη Δυτική Ελλάδα με τον Νεκτάριο Φαρμάκη, στη Θεσσαλία με τον Κώστα Αγοραστό και υπό προϋποθέσεις στη Στερεά Ελλάδα με τον Φάνη Σπανό, αλλά και στην Αττική με τον Νίκο Χαρδαλιά.

Όσο για τη μάχη των δήμων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κάνει απόψε την κεντρική του προεκλογική εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας επί της οδού Σανταρόζα, απέναντι από το ιστορικό θέατρο Ρεξ και ευελπιστεί σε ένα όσο το δυνατόν υψηλότερο πλασάρισμα, προκειμένου να έχει άνετο προβάδισμα σε ένα σενάριο δεύτερου γύρου. Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο έναν εκ των Στέλιου Αγγελούδη ή Σπύρου Πέγκα είναι ενισχυμένος από την πρωθυπουργική εμφάνιση στο πλευρό του την Τετάρτη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img