18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΛος Άντζελες 2028: Επιθυμία για ένταξη πέντε αθλημάτων στο πρόγραμμα

Λος Άντζελες 2028: Επιθυμία για ένταξη πέντε αθλημάτων στο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες του 2028 θέλουν να προστεθούν στη διοργάνωση το κρίκετ, το flag football (ποδόσφαιρο με σημαία), το λακρός, το σκουός και το μπέιζμπολ-σοφτμπολ, όπως ανέφεραν σε εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα (9/10).

Οι συστάσεις των διοργανωτών υπόκεινται σε τελική έγκριση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), στη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Βομβάη αργότερα μέσα στο μήνα. Οι «Los Angeles Times ανέφεραν ότι είναι πιθανό να δοθεί η έγκριση για τ΄ αθλήματα αυτά.

Από αυτά τα πέντε αθλήματα, τα τρία δεν έχουν συμπεριληφθεί ποτέ σε Ολυμπιακό πρόγραμμα. Το flag football, το σκουός και το λακρός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον πάρουν τη σχετική έγκριση.

«Εκπρόσωπος της ΔΟΕ είπε ότι η πρόταση των διοργανωτών των Αγώνων «Λος Άντζελες 2028» για τα πρόσθετα αθλήματα έγινε «σχεδόν αποδεκτή». Μετά την αναθεώρηση από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος, θα γίνει σύσταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ (12-13 Οκτωβρίου στη Βομβάη). Εάν γίνει αποδεκτή, θα παρουσιαστεί στη συνέχεια στη Σύνοδο της ΔΟΕ (15-17 Οκτωβρίου στη Βομβάη) για έγκριση», ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε για τις επερχόμενες παρουσιάσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img